Sex on the peach
Sex on the peach
Sex on the peach
Sex on the peach
Ingrediënten
4 personen
Sinaasappelensap & zeste
4
Perzik likeur
0,05 l
Oude graanjenever
0,05 l
Cranberrysap
0,05 l
Melk
0,5 l
Vanillestokje
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
5 el
Puddingpoeder
2 el
Halve perziken op siroop op siroop
1 blikje
Bloedappelsien
1
Gedroogde veenbessen
50 g
Benodigdheden
Keukenmachine, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De granité
2 sinaasappelen, 0,05 l perzik likeur, 0,05 l oude graanjenever, 0,05 l cranberrysap
1
Pers het sap van de sinaasappels in een kommetje en voeg er de graanjenever, de perziklikeur en het veenbessensap aan toe. Meng alles goed onder elkaar en giet alles in een schaaltje dat in je diepvrieslade past.
2
Laat de vloeistof bevriezen. Roer het geheel elke 15 minuten om met een vork om een mooie granité te bekomen.
De sinaasappelpudding
0,5 l melk, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel
3
Doe de melk samen met de vanillezaadjes en de peul in een steelpan. Voeg er sinaasappelzestes aan toe en breng het geheel aan de kook.
4 eierdooiers, 5 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder, 1 sinaasappel
4
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot een witte, luchtige ruban. Voeg er het sinaasappelsap en het puddingpoeder aan toe en laat de machine nog even draaien.
5
Giet de hete melk erbij en roer alles los. Giet het geheel door een zeef in de steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook op een zacht vuur tot je een gebonden pudding hebt. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
Afwerking
1 blikje halve perziken op siroop op siroop, 1 bloedappelsien, 50 g gedroogde veenbessen
6
Haal de perziken uit de siroop en snijd ze vervolgens in blokjes. Doe de blokjes in een kom. Snijd de bloedsinaasappel à vif en voeg de partjes toe, samen met wat grof gesneden veenbessen. Meng alles onder elkaar.
7
Spuit de sinaasappelpudding in een toef in een mooi glas en lepel er het mengsel met de bloedappelsien over. Werk af met de granité.
1
Pers het sap van de sinaasappels in een kommetje en voeg er de graanjenever, de perziklikeur en het veenbessensap aan toe. Meng alles goed onder elkaar en giet alles in een schaaltje dat in je diepvrieslade past.
2
Laat de vloeistof bevriezen. Roer het geheel elke 15 minuten om met een vork om een mooie granité te bekomen.
De granité
2 sinaasappelen, 0,05 l perzik likeur, 0,05 l oude graanjenever, 0,05 l cranberrysap
1
Pers het sap van de sinaasappels in een kommetje en voeg er de graanjenever, de perziklikeur en het veenbessensap aan toe. Meng alles goed onder elkaar en giet alles in een schaaltje dat in je diepvrieslade past.
2
Laat de vloeistof bevriezen. Roer het geheel elke 15 minuten om met een vork om een mooie granité te bekomen.
De sinaasappelpudding
0,5 l melk, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel
3
Doe de melk samen met de vanillezaadjes en de peul in een steelpan. Voeg er sinaasappelzestes aan toe en breng het geheel aan de kook.
4 eierdooiers, 5 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder, 1 sinaasappel
4
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot een witte, luchtige ruban. Voeg er het sinaasappelsap en het puddingpoeder aan toe en laat de machine nog even draaien.
5
Giet de hete melk erbij en roer alles los. Giet het geheel door een zeef in de steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook op een zacht vuur tot je een gebonden pudding hebt. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
Afwerking
1 blikje halve perziken op siroop op siroop, 1 bloedappelsien, 50 g gedroogde veenbessen
6
Haal de perziken uit de siroop en snijd ze vervolgens in blokjes. Doe de blokjes in een kom. Snijd de bloedsinaasappel à vif en voeg de partjes toe, samen met wat grof gesneden veenbessen. Meng alles onder elkaar.
7
Spuit de sinaasappelpudding in een toef in een mooi glas en lepel er het mengsel met de bloedappelsien over. Werk af met de granité.
1
Pers het sap van de sinaasappels in een kommetje en voeg er de graanjenever, de perziklikeur en het veenbessensap aan toe. Meng alles goed onder elkaar en giet alles in een schaaltje dat in je diepvrieslade past.
2
Laat de vloeistof bevriezen. Roer het geheel elke 15 minuten om met een vork om een mooie granité te bekomen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Sinaasappelensap & zeste
4
Perzik likeur
0,05 l
Oude graanjenever
0,05 l
Cranberrysap
0,05 l
Melk
0,5 l
Vanillestokje
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
5 el
Puddingpoeder
2 el
Halve perziken op siroop op siroop
1 blikje
Bloedappelsien
1
Gedroogde veenbessen
50 g
Sex on the peach
Voor Valentijn laat Jeroen zich inspireren op een klassieke cocktail waar een fantastisch dessert uit voortkomt. Graanjenever, perziken uit blik, sinaasappel en veenbes in alle vormen en maten! De avond mag beginnen.Instructies
De granité
2 sinaasappelen, 0,05 l perzik likeur, 0,05 l oude graanjenever, 0,05 l cranberrysap
1
Pers het sap van de sinaasappels in een kommetje en voeg er de graanjenever, de perziklikeur en het veenbessensap aan toe. Meng alles goed onder elkaar en giet alles in een schaaltje dat in je diepvrieslade past.
2
Laat de vloeistof bevriezen. Roer het geheel elke 15 minuten om met een vork om een mooie granité te bekomen.
De sinaasappelpudding
0,5 l melk, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel
3
Doe de melk samen met de vanillezaadjes en de peul in een steelpan. Voeg er sinaasappelzestes aan toe en breng het geheel aan de kook.
4 eierdooiers, 5 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder, 1 sinaasappel
4
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot een witte, luchtige ruban. Voeg er het sinaasappelsap en het puddingpoeder aan toe en laat de machine nog even draaien.
5
Giet de hete melk erbij en roer alles los. Giet het geheel door een zeef in de steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook op een zacht vuur tot je een gebonden pudding hebt. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
Afwerking
1 blikje halve perziken op siroop op siroop, 1 bloedappelsien, 50 g gedroogde veenbessen
6
Haal de perziken uit de siroop en snijd ze vervolgens in blokjes. Doe de blokjes in een kom. Snijd de bloedsinaasappel à vif en voeg de partjes toe, samen met wat grof gesneden veenbessen. Meng alles onder elkaar.
7
Spuit de sinaasappelpudding in een toef in een mooi glas en lepel er het mengsel met de bloedappelsien over. Werk af met de granité.