Instructies
4 personen
De granité
2 sinaasappelen, 0,05 l perzik likeur, 0,05 l oude graanjenever, 0,05 l cranberrysap
1
Pers het sap van de sinaasappels in een kommetje en voeg er de graanjenever, de perziklikeur en het veenbessensap aan toe. Meng alles goed onder elkaar en giet alles in een schaaltje dat in je diepvrieslade past.
2
Laat de vloeistof bevriezen. Roer het geheel elke 15 minuten om met een vork om een mooie granité te bekomen.
De sinaasappelpudding
0,5 l melk, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel
3
Doe de melk samen met de vanillezaadjes en de peul in een steelpan. Voeg er sinaasappelzestes aan toe en breng het geheel aan de kook.
4 eierdooiers, 5 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder, 1 sinaasappel
4
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot een witte, luchtige ruban. Voeg er het sinaasappelsap en het puddingpoeder aan toe en laat de machine nog even draaien.
5
Giet de hete melk erbij en roer alles los. Giet het geheel door een zeef in de steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook op een zacht vuur tot je een gebonden pudding hebt. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
Afwerking
1 blikje halve perziken op siroop op siroop, 1 bloedappelsien, 50 g gedroogde veenbessen
6
Haal de perziken uit de siroop en snijd ze vervolgens in blokjes. Doe de blokjes in een kom. Snijd de bloedsinaasappel à vif en voeg de partjes toe, samen met wat grof gesneden veenbessen. Meng alles onder elkaar.
7