dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Voetbalburgers (thumbnail)Voetbalburgers

Voetbalburgers

40m
16
-
3K
Recepten

Voetbalburgers

Een simpele cheeseburger gaat er altijd in. Jeroen maakt een zuivere rundshamburger met een sneetje pittige kaas en een lekkere saus met een knipoog naar een Bloody Mary. En veel gebakken ajuin natuurlijk!
Voetbalburgers (thumbnail)Voetbalburgers

Voetbalburgers

40m
16
-
3K
Recepten

Voetbalburgers

Een simpele cheeseburger gaat er altijd in. Jeroen maakt een zuivere rundshamburger met een sneetje pittige kaas en een lekkere saus met een knipoog naar een Bloody Mary. En veel gebakken ajuin natuurlijk!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
2
Boter
Ketchup
4 el
Tabasco
Worcestershire saus
Mierikswortel pasta
1 tl
Selderijzout
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Augurken
2
Zilverui
1 el
Dragon
Rundergehakt
600 g
Kropsla
1
Tomaten
2
Hamburgerbroodjes
4
Cheddar
4 plakjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 ajuinen
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pan of wok. Bak de uien in de boter.
3
Verwarm de barbecue tot 250 °C.

De saus

4 el ketchup, tabasco, Worcestershire saus, 1 tl mierikswortel pasta, 1 snuifje selderijzout, 1 snuifje paprikapoeder
4
Meng de ketchup met enkele druppels tabasco en Worcestershiresaus. Breng op smaak met mierikswortelpuree, selderijzout en paprikapoeder.
2 augurken, 1 el Zilverui, dragon
5
Snijd de augurken en zilveruitjes heel fijn. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes.
6
Meng de augurken, zilveruitjes en dragon door de saus.

De hamburgers

600 g rundergehakt
7
Vorm niet te grote hamburgers van het gehakt. Bak ze op de barbecue (of in de pan).
TIPLaat de slager het gehakt voor de hamburgers bereiden. Het is zuiver rundergehakt waar wat vet is doorgemengd en dat al gekruid is.
1 kropsla, 2 tomaten
8
Verdeel de sla in blaadjes en spoel. Snijd de tomaten in plakken.
4 hamburgerbroodjes
9
Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de barbecue.
4 plakjes Cheddar
10
Beleg de broodjes met een hamburger, een plakje kaas (cheddar, cantal of andere pittige kaas), sla, tomaat en saus.
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
2
Smelt een klont boter in een grote pan of wok. Bak de uien in de boter.

Instructies

2 ajuinen
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pan of wok. Bak de uien in de boter.
3
Verwarm de barbecue tot 250 °C.

De saus

4 el ketchup, tabasco, Worcestershire saus, 1 tl mierikswortel pasta, 1 snuifje selderijzout, 1 snuifje paprikapoeder
4
Meng de ketchup met enkele druppels tabasco en Worcestershiresaus. Breng op smaak met mierikswortelpuree, selderijzout en paprikapoeder.
2 augurken, 1 el Zilverui, dragon
5
Snijd de augurken en zilveruitjes heel fijn. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes.
6
Meng de augurken, zilveruitjes en dragon door de saus.

De hamburgers

600 g rundergehakt
7
Vorm niet te grote hamburgers van het gehakt. Bak ze op de barbecue (of in de pan).
TIPLaat de slager het gehakt voor de hamburgers bereiden. Het is zuiver rundergehakt waar wat vet is doorgemengd en dat al gekruid is.
1 kropsla, 2 tomaten
8
Verdeel de sla in blaadjes en spoel. Snijd de tomaten in plakken.
4 hamburgerbroodjes
9
Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de barbecue.
4 plakjes Cheddar
10
Beleg de broodjes met een hamburger, een plakje kaas (cheddar, cantal of andere pittige kaas), sla, tomaat en saus.
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
2
Smelt een klont boter in een grote pan of wok. Bak de uien in de boter.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Voetbalburgers (thumbnail)Voetbalburgers
4 personen
40m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Boter
Ketchup
4 el
Tabasco
Worcestershire saus
Mierikswortel pasta
1 tl
Selderijzout
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Augurken
2
Zilverui
1 el
Dragon
Rundergehakt
600 g
Kropsla
1
Tomaten
2
Hamburgerbroodjes
4
Cheddar
4 plakjes

Voetbalburgers

Een simpele cheeseburger gaat er altijd in. Jeroen maakt een zuivere rundshamburger met een sneetje pittige kaas en een lekkere saus met een knipoog naar een Bloody Mary. En veel gebakken ajuin natuurlijk!
Instructies
2 ajuinen
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pan of wok. Bak de uien in de boter.
3
Verwarm de barbecue tot 250 °C.

De saus

4 el ketchup, tabasco, Worcestershire saus, 1 tl mierikswortel pasta, 1 snuifje selderijzout, 1 snuifje paprikapoeder
4
Meng de ketchup met enkele druppels tabasco en Worcestershiresaus. Breng op smaak met mierikswortelpuree, selderijzout en paprikapoeder.
2 augurken, 1 el Zilverui, dragon
5
Snijd de augurken en zilveruitjes heel fijn. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes.
6
Meng de augurken, zilveruitjes en dragon door de saus.

De hamburgers

600 g rundergehakt
7
Vorm niet te grote hamburgers van het gehakt. Bak ze op de barbecue (of in de pan).
TIPLaat de slager het gehakt voor de hamburgers bereiden. Het is zuiver rundergehakt waar wat vet is doorgemengd en dat al gekruid is.
1 kropsla, 2 tomaten
8
Verdeel de sla in blaadjes en spoel. Snijd de tomaten in plakken.
4 hamburgerbroodjes
9
Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de barbecue.
4 plakjes Cheddar
10
Beleg de broodjes met een hamburger, een plakje kaas (cheddar, cantal of andere pittige kaas), sla, tomaat en saus.