Instructies
4 personen
2 ajuinen
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pan of wok. Bak de uien in de boter.
3
Verwarm de barbecue tot 250 °C.
De saus
4 el ketchup, tabasco, Worcestershire saus, 1 tl mierikswortel pasta, 1 snuifje selderijzout, 1 snuifje paprikapoeder
4
Meng de ketchup met enkele druppels tabasco en Worcestershiresaus. Breng op smaak met mierikswortelpuree, selderijzout en paprikapoeder.
2 augurken, 1 el Zilverui, dragon
5
Snijd de augurken en zilveruitjes heel fijn. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes.
6
Meng de augurken, zilveruitjes en dragon door de saus.
De hamburgers
600 g rundergehakt
7
Vorm niet te grote hamburgers van het gehakt. Bak ze op de barbecue (of in de pan).
TIPLaat de slager het gehakt voor de hamburgers bereiden. Het is zuiver rundergehakt waar wat vet is doorgemengd en dat al gekruid is.
1 kropsla, 2 tomaten
8
Verdeel de sla in blaadjes en spoel. Snijd de tomaten in plakken.
4 hamburgerbroodjes
9
Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de barbecue.
4 plakjes Cheddar
10