keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
2 ajuinen
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pan of wok. Bak de uien in de boter.
3
Verwarm de barbecue tot 250 °C.
De saus
4 el ketchup, tabasco, Worcestershire saus, 1 tl mierikswortel pasta, 1 snuifje selderijzout, 1 snuifje paprikapoeder
4
Meng de ketchup met enkele druppels tabasco en Worcestershiresaus. Breng op smaak met mierikswortelpuree, selderijzout en paprikapoeder.
2 augurken, 1 el Zilverui, dragon
5
Snijd de augurken en zilveruitjes heel fijn. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes.
6
Meng de augurken, zilveruitjes en dragon door de saus.
De hamburgers
600 g rundergehakt
7
Vorm niet te grote hamburgers van het gehakt. Bak ze op de barbecue (of in de pan).
lightbulb_outline
TIP
Laat de slager het gehakt voor de hamburgers bereiden. Het is zuiver rundergehakt waar wat vet is doorgemengd en dat al gekruid is.
1 kropsla, 2 tomaten
8
Verdeel de sla in blaadjes en spoel. Snijd de tomaten in plakken.
4 hamburgerbroodjes
9
Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de barbecue.
4 plakjes Cheddar
10
Beleg de broodjes met een hamburger, een plakje kaas (cheddar, cantal of andere pittige kaas), sla, tomaat en saus.