Volkorenpasta met spekjes
Volkorenpasta met spekjes
Volkorenpasta met spekjes
Volkorenpasta met spekjes
Ingrediënten
4 personen
Kookvocht
1 pollepel
Volkorenbloem
300 g
Zout
Eieren
3
Olijfolie
Eigelen
2
Rode uien
2
Chilipeper
1
Look
3 teentjes
Courgette
1
Tomaten
5
Gezouten spek
250 g
Zwarte peper
Mozzarella
1 bol
Rucola
1 bosje
Benodigdheden
Keukenmachine met kneedhaak, mandoline, pastamachine of deegrol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het pastadeeg
300 g Volkorenbloem, zout, 3 eieren, olijfolie, 2 eigelen
1
Doe de bloem met de eieren, de olijfolie en het zout in de kom van de keukenmachine en meng alles tot een stevig deeg.
2
Wikkel het pastadeeg in folie en laat het even rusten.
Groentesaus met spekjes
2 rode uien, 1 chilipeper, 3 teentjes Look
3
Pel de uien, snijd ze grof en hou ze apart in een kom. Snijd de chilipeper fijn, pel en plet de look en voeg alles bij de ui.
1 courgette
4
Snijd de courgette in dunne plakken met de mandoline. Snijd ze vervolgens in reepjes en hou even apart.
5 tomaten
5
Spoel en snijd de tomaten in blokjes en houd ze ook even apart.
250 g Gezouten spek
6
Zet een wok op het vuur en laat er een scheut olijfolie in heet worden. Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in de wok.
7
Doe de ui, de look, de chilipeper en de tomatenblokjes mee in de pan.
Afwerking
8
Breng een pot gezouten water aan de kook.
9
Rol de pasta eerst dun uit en haal hem vervolgens door de pastamachine. Kook de verse pasta kort af samen met de courgetteslierten.
zout, zwarte peper, 1 pollepel kookvocht
10
Voeg de gare pasta en courgette bij de groenten en het spek. Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg het kookvocht toe.
1 bol Mozzarella, 1 bosje Rucola
11
Scheur de mozzarella in stukken en voeg hem toe aan de pasta. Werk af met wat rucola en een likje fijne olijfolie.
Het pastadeeg
300 g Volkorenbloem, zout, 3 eieren, olijfolie, 2 eigelen
1
Doe de bloem met de eieren, de olijfolie en het zout in de kom van de keukenmachine en meng alles tot een stevig deeg.
2
Wikkel het pastadeeg in folie en laat het even rusten.
Groentesaus met spekjes
2 rode uien, 1 chilipeper, 3 teentjes Look
3
Pel de uien, snijd ze grof en hou ze apart in een kom. Snijd de chilipeper fijn, pel en plet de look en voeg alles bij de ui.
1 courgette
4
Snijd de courgette in dunne plakken met de mandoline. Snijd ze vervolgens in reepjes en hou even apart.
5 tomaten
5
Spoel en snijd de tomaten in blokjes en houd ze ook even apart.
250 g Gezouten spek
6
Zet een wok op het vuur en laat er een scheut olijfolie in heet worden. Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in de wok.
7
Doe de ui, de look, de chilipeper en de tomatenblokjes mee in de pan.
Afwerking
8
Breng een pot gezouten water aan de kook.
9
Rol de pasta eerst dun uit en haal hem vervolgens door de pastamachine. Kook de verse pasta kort af samen met de courgetteslierten.
zout, zwarte peper, 1 pollepel kookvocht
10
Voeg de gare pasta en courgette bij de groenten en het spek. Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg het kookvocht toe.
1 bol Mozzarella, 1 bosje Rucola
11
Scheur de mozzarella in stukken en voeg hem toe aan de pasta. Werk af met wat rucola en een likje fijne olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kookvocht
1 pollepel
Volkorenbloem
300 g
Zout
Eieren
3
Olijfolie
Eigelen
2
Rode uien
2
Chilipeper
1
Look
3 teentjes
Courgette
1
Tomaten
5
Gezouten spek
250 g
Zwarte peper
Mozzarella
1 bol
Rucola
1 bosje
Volkorenpasta met spekjes
Homemade volkorenpasta met gebakken spek, tomaten en courgette. Dat klinkt als het startschot voor een avond vol vriendschap en gezellig tafelen!Volgens het klassieke basisrecept voor pasta voeg je één ei toe per 100 gram bloem. In dit recept heb je extra dooiers nodig omdat volkorenbloem meer vocht opneemt. Dit maakt volkorenpasta rijker.Instructies
Het pastadeeg
300 g Volkorenbloem, zout, 3 eieren, olijfolie, 2 eigelen
1
Doe de bloem met de eieren, de olijfolie en het zout in de kom van de keukenmachine en meng alles tot een stevig deeg.
2
Wikkel het pastadeeg in folie en laat het even rusten.
Groentesaus met spekjes
2 rode uien, 1 chilipeper, 3 teentjes Look
3
Pel de uien, snijd ze grof en hou ze apart in een kom. Snijd de chilipeper fijn, pel en plet de look en voeg alles bij de ui.
1 courgette
4
Snijd de courgette in dunne plakken met de mandoline. Snijd ze vervolgens in reepjes en hou even apart.
5 tomaten
5
Spoel en snijd de tomaten in blokjes en houd ze ook even apart.
250 g Gezouten spek
6
Zet een wok op het vuur en laat er een scheut olijfolie in heet worden. Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in de wok.
7
Doe de ui, de look, de chilipeper en de tomatenblokjes mee in de pan.
Afwerking
8
Breng een pot gezouten water aan de kook.
9
Rol de pasta eerst dun uit en haal hem vervolgens door de pastamachine. Kook de verse pasta kort af samen met de courgetteslierten.
zout, zwarte peper, 1 pollepel kookvocht
10
Voeg de gare pasta en courgette bij de groenten en het spek. Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg het kookvocht toe.
1 bol Mozzarella, 1 bosje Rucola
11
Scheur de mozzarella in stukken en voeg hem toe aan de pasta. Werk af met wat rucola en een likje fijne olijfolie.