Instructies
4 personen
Het pastadeeg
300 g Volkorenbloem, zout, 3 eieren, olijfolie, 2 eigelen
1
Doe de bloem met de eieren, de olijfolie en het zout in de kom van de keukenmachine en meng alles tot een stevig deeg.
2
Wikkel het pastadeeg in folie en laat het even rusten.
Groentesaus met spekjes
2 rode uien, 1 chilipeper, 3 teentjes Look
3
Pel de uien, snijd ze grof en hou ze apart in een kom. Snijd de chilipeper fijn, pel en plet de look en voeg alles bij de ui.
1 courgette
4
Snijd de courgette in dunne plakken met de mandoline. Snijd ze vervolgens in reepjes en hou even apart.
5 tomaten
5
Spoel en snijd de tomaten in blokjes en houd ze ook even apart.
250 g Gezouten spek
6
Zet een wok op het vuur en laat er een scheut olijfolie in heet worden. Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in de wok.
7
Doe de ui, de look, de chilipeper en de tomatenblokjes mee in de pan.
Afwerking
8
Breng een pot gezouten water aan de kook.
9
Rol de pasta eerst dun uit en haal hem vervolgens door de pastamachine. Kook de verse pasta kort af samen met de courgetteslierten.
zout, zwarte peper, 1 pollepel kookvocht
10
Voeg de gare pasta en courgette bij de groenten en het spek. Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg het kookvocht toe.
1 bol Mozzarella, 1 bosje Rucola
11