Instructies

4 personen

Het pastadeeg

300 g Volkorenbloem, zout, 3 eieren, olijfolie, 2 eigelen
1

Doe de bloem met de eieren, de olijfolie en het zout in de kom van de keukenmachine en meng alles tot een stevig deeg.

2

Wikkel het pastadeeg in folie en laat het even rusten.

Groentesaus met spekjes

2 rode uien, 1 chilipeper, 3 teentjes Look
3

Pel de uien, snijd ze grof en hou ze apart in een kom. Snijd de chilipeper fijn, pel en plet de look en voeg alles bij de ui.

1 courgette
4

Snijd de courgette in dunne plakken met de mandoline. Snijd ze vervolgens in reepjes en hou even apart.

5 tomaten
5

Spoel en snijd de tomaten in blokjes en houd ze ook even apart.

250 g Gezouten spek
6

Zet een wok op het vuur en laat er een scheut olijfolie in heet worden. Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in de wok.

7

Doe de ui, de look, de chilipeper en de tomatenblokjes mee in de pan.

Afwerking

8

Breng een pot gezouten water aan de kook.

9

Rol de pasta eerst dun uit en haal hem vervolgens door de pastamachine. Kook de verse pasta kort af samen met de courgetteslierten.

zout, zwarte peper, 1 pollepel kookvocht
10

Voeg de gare pasta en courgette bij de groenten en het spek. Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg het kookvocht toe.

1 bol Mozzarella, 1 bosje Rucola
11

Scheur de mozzarella in stukken en voeg hem toe aan de pasta. Werk af met wat rucola en een likje fijne olijfolie.