Broodpudding met koffie en speculaas
Broodpudding met koffie en speculaas
Broodpudding met koffie en speculaas
Broodpudding met koffie en speculaas
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
400 g
Melk
0,6 l
Vanille-extract
2 dopje
Eieren
5
Kristalsuiker
80 g
Oploskoffie
3 el
Speculaas
Bruine suiker
1 een flinke eetlepel
Benodigdheden
Een vel boterpapier, een keukenmachine, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
1
Scheur het brood in stukken en doe ze in de kom van de keukenmachine.
0,6 l melk, 2 dopje vanille-extract
2
Verwarm de melk met het vanille-extract in een steelpannetje op het vuur.
3
Neem een ovenschaal en leg er een vel boterpapier in.
5 eieren, 80 g kristalsuiker
4
Breek de eieren in hun geheel bij het brood in de kom. Voeg er de suiker aan toe.
3 el oploskoffie
5
Doe de oploskoffie bij de warme melk en meng het geheel onder elkaar tot een straffe koffie verkeerd.
6
Giet de koffie verkeerd bij het brood en meng alles goed onder elkaar tot een mooi beslag.
speculaas
7
Verkruimel de speculaas en voeg de koekjes toe aan het beslag. Meng de verkruimelde speculaas onder het beslag tot een mooi geheel.
1 een flinke eetlepel bruine suiker
8
Stort het beslag in de ovenschaal met het boterpapier en bedek met een dun laagje bruine suiker.
9
Bak de broodpudding 40 minuten tot 1 uur in een voorverwarmde oven van 170°C.
TIPPrik na 40 minuten met een vorkje in de broodpudding. Is het vorkje proper? Dan is de broodpudding klaar.
10
Haal de broodpudding uit de oven en verdeel in porties.
400 g Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
1
Scheur het brood in stukken en doe ze in de kom van de keukenmachine.
0,6 l melk, 2 dopje vanille-extract
2
Verwarm de melk met het vanille-extract in een steelpannetje op het vuur.
3
Neem een ovenschaal en leg er een vel boterpapier in.
5 eieren, 80 g kristalsuiker
4
Breek de eieren in hun geheel bij het brood in de kom. Voeg er de suiker aan toe.
3 el oploskoffie
5
Doe de oploskoffie bij de warme melk en meng het geheel onder elkaar tot een straffe koffie verkeerd.
6
Giet de koffie verkeerd bij het brood en meng alles goed onder elkaar tot een mooi beslag.
speculaas
7
Verkruimel de speculaas en voeg de koekjes toe aan het beslag. Meng de verkruimelde speculaas onder het beslag tot een mooi geheel.
1 een flinke eetlepel bruine suiker
8
Stort het beslag in de ovenschaal met het boterpapier en bedek met een dun laagje bruine suiker.
9
Bak de broodpudding 40 minuten tot 1 uur in een voorverwarmde oven van 170°C.
TIPPrik na 40 minuten met een vorkje in de broodpudding. Is het vorkje proper? Dan is de broodpudding klaar.
10
Haal de broodpudding uit de oven en verdeel in porties.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
400 g
Melk
0,6 l
Vanille-extract
2 dopje
Eieren
5
Kristalsuiker
80 g
Oploskoffie
3 el
Speculaas
Bruine suiker
1 een flinke eetlepel
Broodpudding met koffie en speculaas
Broodpudding is een soort cake dat zowel graag wordt gegeten in België als in Nederland. In Vlaanderen wordt het ook wel eens bodding genoemd. Naast de sneden oud brood, kan je eindeloos variëren met de ingrediënten.Instructies
400 g Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
1
Scheur het brood in stukken en doe ze in de kom van de keukenmachine.
0,6 l melk, 2 dopje vanille-extract
2
Verwarm de melk met het vanille-extract in een steelpannetje op het vuur.
3
Neem een ovenschaal en leg er een vel boterpapier in.
5 eieren, 80 g kristalsuiker
4
Breek de eieren in hun geheel bij het brood in de kom. Voeg er de suiker aan toe.
3 el oploskoffie
5
Doe de oploskoffie bij de warme melk en meng het geheel onder elkaar tot een straffe koffie verkeerd.
6
Giet de koffie verkeerd bij het brood en meng alles goed onder elkaar tot een mooi beslag.
speculaas
7
Verkruimel de speculaas en voeg de koekjes toe aan het beslag. Meng de verkruimelde speculaas onder het beslag tot een mooi geheel.
1 een flinke eetlepel bruine suiker
8
Stort het beslag in de ovenschaal met het boterpapier en bedek met een dun laagje bruine suiker.
9
Bak de broodpudding 40 minuten tot 1 uur in een voorverwarmde oven van 170°C.
TIPPrik na 40 minuten met een vorkje in de broodpudding. Is het vorkje proper? Dan is de broodpudding klaar.
10
Haal de broodpudding uit de oven en verdeel in porties.