Instructies

4 personen
400 g Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
1

Scheur het brood in stukken en doe ze in de kom van de keukenmachine.

0,6 l melk, 2 dopje vanille-extract
2

Verwarm de melk met het vanille-extract in een steelpannetje op het vuur.

3

Neem een ovenschaal en leg er een vel boterpapier in.

5 eieren, 80 g kristalsuiker
4

Breek de eieren in hun geheel bij het brood in de kom. Voeg er de suiker aan toe.

3 el oploskoffie
5

Doe de oploskoffie bij de warme melk en meng het geheel onder elkaar tot een straffe koffie verkeerd.

6

Giet de koffie verkeerd bij het brood en meng alles goed onder elkaar tot een mooi beslag.

speculaas
7

Verkruimel de speculaas en voeg de koekjes toe aan het beslag. Meng de verkruimelde speculaas onder het beslag tot een mooi geheel.

1 een flinke eetlepel bruine suiker
8

Stort het beslag in de ovenschaal met het boterpapier en bedek met een dun laagje bruine suiker.

9

Bak de broodpudding 40 minuten tot 1 uur in een voorverwarmde oven van 170°C.

TIPPrik na 40 minuten met een vorkje in de broodpudding. Is het vorkje proper? Dan is de broodpudding klaar.
10

Haal de broodpudding uit de oven en verdeel in porties.