dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas (thumbnail)American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

40m
12
-
2.2K
Recepten

American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

Het jaar wordt vrolijk afgetrapt met een heerlijk ontbijtje van american pancakes en muffins van blauwe bessen. Deze breakfast muffins kan je makkelijk meenemen naar je werk om er daar van te genieten.
American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas (thumbnail)American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

40m
12
-
2.2K
Recepten

American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

Het jaar wordt vrolijk afgetrapt met een heerlijk ontbijtje van american pancakes en muffins van blauwe bessen. Deze breakfast muffins kan je makkelijk meenemen naar je werk om er daar van te genieten.
Type gerechtOntbijt
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
500 g
Zout
2 snuifjes
Kristalsuiker
100 g
Kristalsuiker
Bakpoeder
3 tl
Platte kaas
100 g
Platte kaas
Melk
300 ml
Eieren
3
Bosbessen
200 g
Bananen
3
Boter
50 g
Vanille-extract
2 dopje
Esdoornsiroop

Benodigdheden

Blender, bakvorm voor muffins, papiertjes voor in de bakvormen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De muffins

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
300 g bloem, 1 snuifje zout, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder
2
Doe de zelfrijzende bloem met een snuif zout, de suiker en het bakpoeder in een ruime mengkom. Dit zijn de droge ingrediënten.
100 g platte kaas, 100 ml melk, 2 eieren
3
Meng de plattekaas, de melk en de eieren in een ander mengkom. Meng de natte ingrediënten al even onder elkaar.
4
Neem de muffinvormpjes en leg in elk vormpje een papieren bodempje.
200 g bosbessen
5
Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten. Werk af met de bosbessen.
6
Schep het beslag in de bakvormen en schuif de bakvormen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.
7
Haal de muffins uit de oven en serveer op een bord.

De American pancakes

2 bananen, 50 g boter
8
Snijd de bananen in stukken. Smelt de boter in een steelpannetje.
200 ml melk, 1 ei, 200 g bloem, 2 dopje vanille-extract, kristalsuiker, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
9
Doe de bananen met de melk, het ei, de zelfrijzende bloem, de gesmolten boter, het vanille-extract, de suiker, het bakpoeder en het snuifje zout in de beker van de blender.
10
Mix het geheel grondig tot een glad beslag.
11
Bak kleine, dikke pannenkoeken van het beslag.
1 banaan, platte kaas, esdoornsiroop
12
Serveer een pannenkoek op een bord en leg er de stukjes banaan en een toefje plattekaas op. Werk af met de golden syrup.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Doe de zelfrijzende bloem met een snuif zout, de suiker en het bakpoeder in een ruime mengkom. Dit zijn de droge ingrediënten.

Instructies

De muffins

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
300 g bloem, 1 snuifje zout, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder
2
Doe de zelfrijzende bloem met een snuif zout, de suiker en het bakpoeder in een ruime mengkom. Dit zijn de droge ingrediënten.
100 g platte kaas, 100 ml melk, 2 eieren
3
Meng de plattekaas, de melk en de eieren in een ander mengkom. Meng de natte ingrediënten al even onder elkaar.
4
Neem de muffinvormpjes en leg in elk vormpje een papieren bodempje.
200 g bosbessen
5
Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten. Werk af met de bosbessen.
6
Schep het beslag in de bakvormen en schuif de bakvormen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.
7
Haal de muffins uit de oven en serveer op een bord.

De American pancakes

2 bananen, 50 g boter
8
Snijd de bananen in stukken. Smelt de boter in een steelpannetje.
200 ml melk, 1 ei, 200 g bloem, 2 dopje vanille-extract, kristalsuiker, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
9
Doe de bananen met de melk, het ei, de zelfrijzende bloem, de gesmolten boter, het vanille-extract, de suiker, het bakpoeder en het snuifje zout in de beker van de blender.
10
Mix het geheel grondig tot een glad beslag.
11
Bak kleine, dikke pannenkoeken van het beslag.
1 banaan, platte kaas, esdoornsiroop
12
Serveer een pannenkoek op een bord en leg er de stukjes banaan en een toefje plattekaas op. Werk af met de golden syrup.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Doe de zelfrijzende bloem met een snuif zout, de suiker en het bakpoeder in een ruime mengkom. Dit zijn de droge ingrediënten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas (thumbnail)American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloem
500 g
Zout
2 snuifjes
Kristalsuiker
100 g
Kristalsuiker
Bakpoeder
3 tl
Platte kaas
100 g
Platte kaas
Melk
300 ml
Eieren
3
Bosbessen
200 g
Bananen
3
Boter
50 g
Vanille-extract
2 dopje
Esdoornsiroop

American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

Het jaar wordt vrolijk afgetrapt met een heerlijk ontbijtje van american pancakes en muffins van blauwe bessen. Deze breakfast muffins kan je makkelijk meenemen naar je werk om er daar van te genieten.
Instructies

De muffins

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
300 g bloem, 1 snuifje zout, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder
2
Doe de zelfrijzende bloem met een snuif zout, de suiker en het bakpoeder in een ruime mengkom. Dit zijn de droge ingrediënten.
100 g platte kaas, 100 ml melk, 2 eieren
3
Meng de plattekaas, de melk en de eieren in een ander mengkom. Meng de natte ingrediënten al even onder elkaar.
4
Neem de muffinvormpjes en leg in elk vormpje een papieren bodempje.
200 g bosbessen
5
Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten. Werk af met de bosbessen.
6
Schep het beslag in de bakvormen en schuif de bakvormen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.
7
Haal de muffins uit de oven en serveer op een bord.

De American pancakes

2 bananen, 50 g boter
8
Snijd de bananen in stukken. Smelt de boter in een steelpannetje.
200 ml melk, 1 ei, 200 g bloem, 2 dopje vanille-extract, kristalsuiker, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
9
Doe de bananen met de melk, het ei, de zelfrijzende bloem, de gesmolten boter, het vanille-extract, de suiker, het bakpoeder en het snuifje zout in de beker van de blender.
10
Mix het geheel grondig tot een glad beslag.
11
Bak kleine, dikke pannenkoeken van het beslag.
1 banaan, platte kaas, esdoornsiroop
12
Serveer een pannenkoek op een bord en leg er de stukjes banaan en een toefje plattekaas op. Werk af met de golden syrup.