dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola (thumbnail)Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola

Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola

35m
21
-
2K
Recepten

Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola

De rode poon is momenteel op z’n best. De vis is ook bekend als de ‘knorhaan’, omdat hij een knorrend geluid zou maken op de bodem van de zee. Dankzij zijn vaste structuur en uitgesproken smaak die aanleunt bij de smaak van garnalen, is hij geliefd door heel wat Vlaamse chefs.  De kruidige parelcouscous en lauwe groentevinaigrette geven dit gerecht een Oosterse tint.
Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola (thumbnail)Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola

Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola

35m
21
-
2K
Recepten

Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola

De rode poon is momenteel op z’n best. De vis is ook bekend als de ‘knorhaan’, omdat hij een knorrend geluid zou maken op de bodem van de zee. Dankzij zijn vaste structuur en uitgesproken smaak die aanleunt bij de smaak van garnalen, is hij geliefd door heel wat Vlaamse chefs.  De kruidige parelcouscous en lauwe groentevinaigrette geven dit gerecht een Oosterse tint.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
1 l
Kurkumapoeder
1 flinke snuif
Currypoeder
1 flinke snuif
Komijn
1 flinke snuif
Tijm
Laurierblaadjes
Peper
Zout
Parelcouscous
250 g
Tomaten
3
Selder
5 stengel
Courgettes
0,5
Rode paprika's
0,5
Sjalotten
1
Olijfolie
Sherry-azijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Rode poon
600 g
Boter
1 klont
Rucola
Feta
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 l groentebouillon, 1 flinke snuif kurkumapoeder, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif komijn, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
1
Warm de groentebouillon op en breng op smaak met de kurkuma, currypoeder, komijn, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, peper en zout.
250 g parelcouscous
2
Kook de parelcouscous gaar in de gekruide groentebouillon.
3 tomaten
3
Emondeer de tomaten, pel ze en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees van de tomaten verder in blokjes. Doe de blokjes tomaat in een mengkom.
5 stengel selder, 0,5 courgettes, 0,5 rode paprika's, 1 Sjalotten
4
Snijd de stengels selder, de courgette en de paprika in blokjes (brunoise). Voeg toe aan de mengkom met tomatenblokjes, gevolgd door een fijngesnipperde sjalot.
5
Laat de parelcouscous uitlekken als hij gaar is.
olijfolie
6
Laat een ruime pan met een flinke scheut olijfolie opwarmen op het vuur. Stoof de helft van de fijngesneden groenten in de hete olie.
olijfolie, 1 scheutje sherry-azijn, peper, zout, 1 scheutje Water
7
Breng de andere helft van de groenten in de mengkom op smaak met een flinke scheut olijfolie, sherryazijn, peper en zout. Voeg er ook een scheutje water aan toe. Meng het geheel onder elkaar.
8
Voeg de parelcouscous toe aan de stovende groenten en laat het geheel verder garen op een zacht vuur.
600 g rode poon, peper, zout
9
Snijd de graten uit de vis. Kruid de stukken met peper en zout.
olijfolie, 1 klont boter
10
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Bak de stukken vis in de hete olie en duw ze goed aan. Voeg er een klontje boter aan toe.
Rucola
11
Serveer de couscous met groenten op een bord. Leg er een stukje vis bij en schik er wat rucola bovenop.
200 g feta
12
Werk het bord af met de gemarineerde feta en de zelfgemaakte groentevinaigrette.
1
Warm de groentebouillon op en breng op smaak met de kurkuma, currypoeder, komijn, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, peper en zout.
2
Kook de parelcouscous gaar in de gekruide groentebouillon.

Instructies

1 l groentebouillon, 1 flinke snuif kurkumapoeder, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif komijn, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
1
Warm de groentebouillon op en breng op smaak met de kurkuma, currypoeder, komijn, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, peper en zout.
250 g parelcouscous
2
Kook de parelcouscous gaar in de gekruide groentebouillon.
3 tomaten
3
Emondeer de tomaten, pel ze en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees van de tomaten verder in blokjes. Doe de blokjes tomaat in een mengkom.
5 stengel selder, 0,5 courgettes, 0,5 rode paprika's, 1 Sjalotten
4
Snijd de stengels selder, de courgette en de paprika in blokjes (brunoise). Voeg toe aan de mengkom met tomatenblokjes, gevolgd door een fijngesnipperde sjalot.
5
Laat de parelcouscous uitlekken als hij gaar is.
olijfolie
6
Laat een ruime pan met een flinke scheut olijfolie opwarmen op het vuur. Stoof de helft van de fijngesneden groenten in de hete olie.
olijfolie, 1 scheutje sherry-azijn, peper, zout, 1 scheutje Water
7
Breng de andere helft van de groenten in de mengkom op smaak met een flinke scheut olijfolie, sherryazijn, peper en zout. Voeg er ook een scheutje water aan toe. Meng het geheel onder elkaar.
8
Voeg de parelcouscous toe aan de stovende groenten en laat het geheel verder garen op een zacht vuur.
600 g rode poon, peper, zout
9
Snijd de graten uit de vis. Kruid de stukken met peper en zout.
olijfolie, 1 klont boter
10
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Bak de stukken vis in de hete olie en duw ze goed aan. Voeg er een klontje boter aan toe.
Rucola
11
Serveer de couscous met groenten op een bord. Leg er een stukje vis bij en schik er wat rucola bovenop.
200 g feta
12
Werk het bord af met de gemarineerde feta en de zelfgemaakte groentevinaigrette.
1
Warm de groentebouillon op en breng op smaak met de kurkuma, currypoeder, komijn, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, peper en zout.
2
Kook de parelcouscous gaar in de gekruide groentebouillon.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola (thumbnail)Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola
4 personen
35m
Ingrediënten
Groentebouillon
1 l
Kurkumapoeder
1 flinke snuif
Currypoeder
1 flinke snuif
Komijn
1 flinke snuif
Tijm
Laurierblaadjes
Peper
Zout
Parelcouscous
250 g
Tomaten
3
Selder
5 stengel
Courgettes
0,5
Rode paprika's
0,5
Sjalotten
1
Olijfolie
Sherry-azijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Rode poon
600 g
Boter
1 klont
Rucola
Feta
200 g

Rode poon met parelcouscous, fijne groentevinaigrette en rucola

De rode poon is momenteel op z’n best. De vis is ook bekend als de ‘knorhaan’, omdat hij een knorrend geluid zou maken op de bodem van de zee. Dankzij zijn vaste structuur en uitgesproken smaak die aanleunt bij de smaak van garnalen, is hij geliefd door heel wat Vlaamse chefs.  De kruidige parelcouscous en lauwe groentevinaigrette geven dit gerecht een Oosterse tint.
Instructies
1 l groentebouillon, 1 flinke snuif kurkumapoeder, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif komijn, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
1
Warm de groentebouillon op en breng op smaak met de kurkuma, currypoeder, komijn, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, peper en zout.
250 g parelcouscous
2
Kook de parelcouscous gaar in de gekruide groentebouillon.
3 tomaten
3
Emondeer de tomaten, pel ze en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees van de tomaten verder in blokjes. Doe de blokjes tomaat in een mengkom.
5 stengel selder, 0,5 courgettes, 0,5 rode paprika's, 1 Sjalotten
4
Snijd de stengels selder, de courgette en de paprika in blokjes (brunoise). Voeg toe aan de mengkom met tomatenblokjes, gevolgd door een fijngesnipperde sjalot.
5
Laat de parelcouscous uitlekken als hij gaar is.
olijfolie
6
Laat een ruime pan met een flinke scheut olijfolie opwarmen op het vuur. Stoof de helft van de fijngesneden groenten in de hete olie.
olijfolie, 1 scheutje sherry-azijn, peper, zout, 1 scheutje Water
7
Breng de andere helft van de groenten in de mengkom op smaak met een flinke scheut olijfolie, sherryazijn, peper en zout. Voeg er ook een scheutje water aan toe. Meng het geheel onder elkaar.
8
Voeg de parelcouscous toe aan de stovende groenten en laat het geheel verder garen op een zacht vuur.
600 g rode poon, peper, zout
9
Snijd de graten uit de vis. Kruid de stukken met peper en zout.
olijfolie, 1 klont boter
10
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Bak de stukken vis in de hete olie en duw ze goed aan. Voeg er een klontje boter aan toe.
Rucola
11
Serveer de couscous met groenten op een bord. Leg er een stukje vis bij en schik er wat rucola bovenop.
200 g feta
12
Werk het bord af met de gemarineerde feta en de zelfgemaakte groentevinaigrette.