Instructies

4 personen
1 l groentebouillon, 1 flinke snuif kurkumapoeder, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif komijn, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
1

Warm de groentebouillon op en breng op smaak met de kurkuma, currypoeder, komijn, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, peper en zout.

250 g parelcouscous
2

Kook de parelcouscous gaar in de gekruide groentebouillon.

3 tomaten
3

Emondeer de tomaten, pel ze en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees van de tomaten verder in blokjes. Doe de blokjes tomaat in een mengkom.

5 stengel selder, 0,5 courgettes, 0,5 rode paprika's, 1 Sjalotten
4

Snijd de stengels selder, de courgette en de paprika in blokjes (brunoise). Voeg toe aan de mengkom met tomatenblokjes, gevolgd door een fijngesnipperde sjalot.

5

Laat de parelcouscous uitlekken als hij gaar is.

olijfolie
6

Laat een ruime pan met een flinke scheut olijfolie opwarmen op het vuur. Stoof de helft van de fijngesneden groenten in de hete olie.

olijfolie, 1 scheutje sherry-azijn, peper, zout, 1 scheutje Water
7

Breng de andere helft van de groenten in de mengkom op smaak met een flinke scheut olijfolie, sherryazijn, peper en zout. Voeg er ook een scheutje water aan toe. Meng het geheel onder elkaar.

8

Voeg de parelcouscous toe aan de stovende groenten en laat het geheel verder garen op een zacht vuur.

600 g rode poon, peper, zout
9

Snijd de graten uit de vis. Kruid de stukken met peper en zout.

olijfolie, 1 klont boter
10

Zet een pan met olijfolie op het vuur. Bak de stukken vis in de hete olie en duw ze goed aan. Voeg er een klontje boter aan toe.

Rucola
11

Serveer de couscous met groenten op een bord. Leg er een stukje vis bij en schik er wat rucola bovenop.

200 g feta
12

Werk het bord af met de gemarineerde feta en de zelfgemaakte groentevinaigrette.