dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sinaasappellimonade en bikini croque (thumbnail)Sinaasappellimonade en bikini croque

Sinaasappellimonade en bikini croque

40m
25
-
2.5K
Recepten

Sinaasappellimonade en bikini croque

Het bikiniseizoen is bij deze officieel geopend! Jeroen maakt bikini croques, de Spaanse versie van onze befaamde croque-monsieur. Geserveerd met een ijskoud glas homemade sinaasappellimonade, is dit de perfecte zomerse lunch.
Sinaasappellimonade en bikini croque (thumbnail)Sinaasappellimonade en bikini croque

Sinaasappellimonade en bikini croque

40m
25
-
2.5K
Recepten

Sinaasappellimonade en bikini croque

Het bikiniseizoen is bij deze officieel geopend! Jeroen maakt bikini croques, de Spaanse versie van onze befaamde croque-monsieur. Geserveerd met een ijskoud glas homemade sinaasappellimonade, is dit de perfecte zomerse lunch.
Type gerechtDrank
Totale tijd40m
Ingrediënten25
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Brood
8 sneetjes
Appelsienen
4
Roze pompelmoezen
2
Citroenen
2,33
Stevia
4 el
Kardemompeulen
handvol
Spuitwater
0,5 liter
Munt
Gember
40 g
Zwarte olijven
75 g
Pijnboompitten
50 g
Zongedroogde tomaten
1 potje
Kappertjes
2 tl
Gedroogde oregano
Olijfolie
Basilicum
Sriracha
1 een toefje
Ham
8 sneetjes
Manchego
150 g
Rucola
1 bosje
Tomaat
1
Sjalotten
1
Witte wijnazijn
Peper
Zout

Benodigdheden

Hakmolen, een garde, een karaf, een paninimachine, ijsblokjes, een hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De sinaasappellimonade

4 appelsienen, 2 roze pompelmoezen, 2 citroenen
1
Snijd de appelsienen doormidden en pers ze uit boven een zeef. Pers ook de pompelmoezen en citroenen uit.
4 el stevia
2
Doe er de stevia bij en roer goed met een garde.
handvol kardemompeulen
3
Kneus de kardemompeulen een beetje in de vijzel. Haal de peultjes eruit, laat de zaadjes zitten en maal deze fijn. Hoe fijner, hoe beter.
TIPJe kunt ook gemalen kardemompoeder gebruiken.
4
Doe het poeder bij het vruchtensap.
0,5 liter spuitwater
5
Giet het sap in de karaf. Voeg flink wat ijsblokjes toe en leng aan met spuitwater.
Munt, 40 g gember
6
Duw er enkele takjes munt bij. Snijd de gember in plakjes en duw deze er ook bij.
7
Laat de limonade afkoelen in de koelkast.

De bikini croque

75 g Zwarte olijven, 50 g pijnboompitten
8
Doe de olijven en de pijnboompitten in de hakmolen.
1 potje Zongedroogde tomaten, 2 tl kappertjes
9
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe. Doe er de kappertjes bij.
gedroogde oregano, olijfolie
10
Kruid met een snuif oregano en voeg een scheut olijfolie toe.
basilicum
11
Leg er enkele blaadjes basilicum bij.
12
Mix alles fijn.
1 een toefje sriracha, 0,33 citroenen
13
Voeg een toefje sriracha toe en het sap van de citroen. Laat nog even mixen.
8 sneetjes brood
14
Smeer 4 sneden brood in met de tapenade.
8 sneetjes ham, 150 g Manchego
15
Beleg het brood met een sneetje ham en enkele schijfjes Manchego.
olijfolie
16
Leg er een sneetje brood bovenop. Besprenkel met olijfolie.
17
Bak de croques in een paninimachine.

Afwerken en serveren

1 bosje Rucola
18
Doe de sla in een kom.
1 tomaat, 1 Sjalotten
19
Snijd de tomaat in halve schijfjes en leg ze bovenop de salade. Pel en snipper de sjalot. Voeg de snippers toe.
olijfolie, Witte wijnazijn, peper, zout
20
Werk de salade af met olijfolie, een scheutje witte wijnazijn, peper en zout.
21
Serveer de bikini croques met een groot glas gekoelde sinaasappellimonade.
1
Snijd de appelsienen doormidden en pers ze uit boven een zeef. Pers ook de pompelmoezen en citroenen uit.
2
Doe er de stevia bij en roer goed met een garde.

Instructies

De sinaasappellimonade

4 appelsienen, 2 roze pompelmoezen, 2 citroenen
1
Snijd de appelsienen doormidden en pers ze uit boven een zeef. Pers ook de pompelmoezen en citroenen uit.
4 el stevia
2
Doe er de stevia bij en roer goed met een garde.
handvol kardemompeulen
3
Kneus de kardemompeulen een beetje in de vijzel. Haal de peultjes eruit, laat de zaadjes zitten en maal deze fijn. Hoe fijner, hoe beter.
TIPJe kunt ook gemalen kardemompoeder gebruiken.
4
Doe het poeder bij het vruchtensap.
0,5 liter spuitwater
5
Giet het sap in de karaf. Voeg flink wat ijsblokjes toe en leng aan met spuitwater.
Munt, 40 g gember
6
Duw er enkele takjes munt bij. Snijd de gember in plakjes en duw deze er ook bij.
7
Laat de limonade afkoelen in de koelkast.

De bikini croque

75 g Zwarte olijven, 50 g pijnboompitten
8
Doe de olijven en de pijnboompitten in de hakmolen.
1 potje Zongedroogde tomaten, 2 tl kappertjes
9
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe. Doe er de kappertjes bij.
gedroogde oregano, olijfolie
10
Kruid met een snuif oregano en voeg een scheut olijfolie toe.
basilicum
11
Leg er enkele blaadjes basilicum bij.
12
Mix alles fijn.
1 een toefje sriracha, 0,33 citroenen
13
Voeg een toefje sriracha toe en het sap van de citroen. Laat nog even mixen.
8 sneetjes brood
14
Smeer 4 sneden brood in met de tapenade.
8 sneetjes ham, 150 g Manchego
15
Beleg het brood met een sneetje ham en enkele schijfjes Manchego.
olijfolie
16
Leg er een sneetje brood bovenop. Besprenkel met olijfolie.
17
Bak de croques in een paninimachine.

Afwerken en serveren

1 bosje Rucola
18
Doe de sla in een kom.
1 tomaat, 1 Sjalotten
19
Snijd de tomaat in halve schijfjes en leg ze bovenop de salade. Pel en snipper de sjalot. Voeg de snippers toe.
olijfolie, Witte wijnazijn, peper, zout
20
Werk de salade af met olijfolie, een scheutje witte wijnazijn, peper en zout.
21
Serveer de bikini croques met een groot glas gekoelde sinaasappellimonade.
1
Snijd de appelsienen doormidden en pers ze uit boven een zeef. Pers ook de pompelmoezen en citroenen uit.
2
Doe er de stevia bij en roer goed met een garde.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sinaasappellimonade en bikini croque (thumbnail)Sinaasappellimonade en bikini croque
4 personen
40m
Ingrediënten
Appelsienen
4
Roze pompelmoezen
2
Citroenen
2,33
Stevia
4 el
Kardemompeulen
handvol
Spuitwater
0,5 liter
Munt
Gember
40 g
Zwarte olijven
75 g
Pijnboompitten
50 g
Zongedroogde tomaten
1 potje
Kappertjes
2 tl
Gedroogde oregano
Olijfolie
Basilicum
Sriracha
1 een toefje
Brood
8 sneetjes
Ham
8 sneetjes
Manchego
150 g
Rucola
1 bosje
Tomaat
1
Sjalotten
1
Witte wijnazijn
Peper
Zout

Sinaasappellimonade en bikini croque

Het bikiniseizoen is bij deze officieel geopend! Jeroen maakt bikini croques, de Spaanse versie van onze befaamde croque-monsieur. Geserveerd met een ijskoud glas homemade sinaasappellimonade, is dit de perfecte zomerse lunch.
Instructies

De sinaasappellimonade

4 appelsienen, 2 roze pompelmoezen, 2 citroenen
1
Snijd de appelsienen doormidden en pers ze uit boven een zeef. Pers ook de pompelmoezen en citroenen uit.
4 el stevia
2
Doe er de stevia bij en roer goed met een garde.
handvol kardemompeulen
3
Kneus de kardemompeulen een beetje in de vijzel. Haal de peultjes eruit, laat de zaadjes zitten en maal deze fijn. Hoe fijner, hoe beter.
TIPJe kunt ook gemalen kardemompoeder gebruiken.
4
Doe het poeder bij het vruchtensap.
0,5 liter spuitwater
5
Giet het sap in de karaf. Voeg flink wat ijsblokjes toe en leng aan met spuitwater.
Munt, 40 g gember
6
Duw er enkele takjes munt bij. Snijd de gember in plakjes en duw deze er ook bij.
7
Laat de limonade afkoelen in de koelkast.

De bikini croque

75 g Zwarte olijven, 50 g pijnboompitten
8
Doe de olijven en de pijnboompitten in de hakmolen.
1 potje Zongedroogde tomaten, 2 tl kappertjes
9
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe. Doe er de kappertjes bij.
gedroogde oregano, olijfolie
10
Kruid met een snuif oregano en voeg een scheut olijfolie toe.
basilicum
11
Leg er enkele blaadjes basilicum bij.
12
Mix alles fijn.
1 een toefje sriracha, 0,33 citroenen
13
Voeg een toefje sriracha toe en het sap van de citroen. Laat nog even mixen.
8 sneetjes brood
14
Smeer 4 sneden brood in met de tapenade.
8 sneetjes ham, 150 g Manchego
15
Beleg het brood met een sneetje ham en enkele schijfjes Manchego.
olijfolie
16
Leg er een sneetje brood bovenop. Besprenkel met olijfolie.
17
Bak de croques in een paninimachine.

Afwerken en serveren

1 bosje Rucola
18
Doe de sla in een kom.
1 tomaat, 1 Sjalotten
19
Snijd de tomaat in halve schijfjes en leg ze bovenop de salade. Pel en snipper de sjalot. Voeg de snippers toe.
olijfolie, Witte wijnazijn, peper, zout
20
Werk de salade af met olijfolie, een scheutje witte wijnazijn, peper en zout.
21
Serveer de bikini croques met een groot glas gekoelde sinaasappellimonade.