dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank (thumbnail)Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank

Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank

45m
12
-
2.6K
Recepten

Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank

Ben je een fervent loper of fietser? Dan heb je af en toe vast behoefte aan een energiereep en een gezond sportdrankje. Jeroen toont hoe eenvoudig het is om beide zelf te maken.
Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank (thumbnail)Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank

Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank

45m
12
-
2.6K
Recepten

Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank

Ben je een fervent loper of fietser? Dan heb je af en toe vast behoefte aan een energiereep en een gezond sportdrankje. Jeroen toont hoe eenvoudig het is om beide zelf te maken.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd45m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Amandelen
100 g
Pompoenpitten
100 g
Sesamzaadjes
50 g
Abrikozen
150 g
Havermout
75 g
Honing
6 el
Pindakaas
100 g
Zout
Druivensuiker
50 g
Water
1 l
Roosvicee
50 ml
Limoen
1

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een vijzel met stamper, bakpapier of siliconenmatjes 2, een deegrol

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Energiereep

100 g amandelen, 100 g pompoenpitten, 50 g sesamzaadjes, 150 g abrikozen, 75 g havermout, 6 el honing, 100 g pindakaas, zout
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Doe de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes in de hakmolen.
3
Doe er de abrikozen en havermout bij.
4
Voeg er honing, pindakaas en een snuifje zout aan toe. Mix alles tot een korrelige, bewerkbare massa.
5
Schep de massa op een siliconenmatje of op een vel bakpapier. Leg er een tweede matje of een vel bakpapier op en rol met de deegrol uit tot 1,5 à 2 cm dikte.
6
Duw de randen wat recht zodat je een mooie rechthoek krijgt.
7
Schuif het deeg op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
9
Snijd het deeg in repen.

Energiedrank

50 g druivensuiker, 1 l Water, 50 ml Roosvicee, 1 limoen, zout
10
Wrijf de druivensuiker heel fijn met een stamper in een vijzel. Je kunt ook een koffiemolen gebruiken of gemalen druivensuiker kopen.
11
Los de druivensuiker op in koud water. Doe er Roosvicee of Ligacé bij.
12
Pers de limoen en doe het sap bij de energiedrank. Voeg er ten slotte een snuifje zout aan toe. Meng goed en bewaar in de koelkast.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Doe de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes in de hakmolen.

Instructies

Energiereep

100 g amandelen, 100 g pompoenpitten, 50 g sesamzaadjes, 150 g abrikozen, 75 g havermout, 6 el honing, 100 g pindakaas, zout
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Doe de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes in de hakmolen.
3
Doe er de abrikozen en havermout bij.
4
Voeg er honing, pindakaas en een snuifje zout aan toe. Mix alles tot een korrelige, bewerkbare massa.
5
Schep de massa op een siliconenmatje of op een vel bakpapier. Leg er een tweede matje of een vel bakpapier op en rol met de deegrol uit tot 1,5 à 2 cm dikte.
6
Duw de randen wat recht zodat je een mooie rechthoek krijgt.
7
Schuif het deeg op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
9
Snijd het deeg in repen.

Energiedrank

50 g druivensuiker, 1 l Water, 50 ml Roosvicee, 1 limoen, zout
10
Wrijf de druivensuiker heel fijn met een stamper in een vijzel. Je kunt ook een koffiemolen gebruiken of gemalen druivensuiker kopen.
11
Los de druivensuiker op in koud water. Doe er Roosvicee of Ligacé bij.
12
Pers de limoen en doe het sap bij de energiedrank. Voeg er ten slotte een snuifje zout aan toe. Meng goed en bewaar in de koelkast.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Doe de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes in de hakmolen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank (thumbnail)Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank
4 personen
45m
Ingrediënten
Amandelen
100 g
Pompoenpitten
100 g
Sesamzaadjes
50 g
Abrikozen
150 g
Havermout
75 g
Honing
6 el
Pindakaas
100 g
Zout
Druivensuiker
50 g
Water
1 l
Roosvicee
50 ml
Limoen
1

Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank

Ben je een fervent loper of fietser? Dan heb je af en toe vast behoefte aan een energiereep en een gezond sportdrankje. Jeroen toont hoe eenvoudig het is om beide zelf te maken.
Instructies

Energiereep

100 g amandelen, 100 g pompoenpitten, 50 g sesamzaadjes, 150 g abrikozen, 75 g havermout, 6 el honing, 100 g pindakaas, zout
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Doe de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes in de hakmolen.
3
Doe er de abrikozen en havermout bij.
4
Voeg er honing, pindakaas en een snuifje zout aan toe. Mix alles tot een korrelige, bewerkbare massa.
5
Schep de massa op een siliconenmatje of op een vel bakpapier. Leg er een tweede matje of een vel bakpapier op en rol met de deegrol uit tot 1,5 à 2 cm dikte.
6
Duw de randen wat recht zodat je een mooie rechthoek krijgt.
7
Schuif het deeg op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
9
Snijd het deeg in repen.

Energiedrank

50 g druivensuiker, 1 l Water, 50 ml Roosvicee, 1 limoen, zout
10
Wrijf de druivensuiker heel fijn met een stamper in een vijzel. Je kunt ook een koffiemolen gebruiken of gemalen druivensuiker kopen.
11
Los de druivensuiker op in koud water. Doe er Roosvicee of Ligacé bij.
12
Pers de limoen en doe het sap bij de energiedrank. Voeg er ten slotte een snuifje zout aan toe. Meng goed en bewaar in de koelkast.