Enchilada met konijn en avocadosalsa
Enchilada met konijn en avocadosalsa
Maistortilla's met een vulling van zacht gegaard konijn in chilisaus en cheddar, gegratineerd in de oven en afgewerkt met avocadosalsa.
Enchilada met konijn en avocadosalsa
Enchilada met konijn en avocadosalsa
Maistortilla's met een vulling van zacht gegaard konijn in chilisaus en cheddar, gegratineerd in de oven en afgewerkt met avocadosalsa.
Ingrediënten
4 personen
Konijnenbouten
4
Bruine suiker
2 el
Lookpoeder
1 el
Komijn
1 el
Gerookt paprikapoeder
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Zout
1 el
Limoensap
1
Sinaasappelsap
1
Uien
2
Look
3 teentjes
Wortelen
2
Selder
2
Rode bonen
1 blik
Maïs
1 blikje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Bouillon blokje
1
Kruidentuiltjevan tijm en laurier
1
Tomatenpuree
1 el
Tomaten passata
0,4 l
Water
1 scheutje
Avocado
1
Rode ui
1
Tomaat
1
Limoenensap
0,5
Koriander
1 takje
Olijfolie
Paprikapoeder
1 snuifje
Gemalen kaascheddar
150 g
Maistortilla
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Advertentie
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
1 el Lookpoeder, 1 el komijn, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje kaneel, 2 el bruine suiker, 1 el zout, 4 konijnenbouten
2
Meng de droge kruiden met de suiker en het zout, leg de bouten in een ovenschaal en wrijf de bouten in met de ‘rub’.
1 limoen (sap), 1 sinaasappel (sap)
3
Pers er het sap van de limoen en de sinaasappel bij, dek de schaal af met folie en schuif ze 1,5 uur in de oven.
2 uien, 3 teentjes Look, 2 wortelen, 2 selder
4
Snipper de ui en de look fijn. Snijd de wortel en selder fijn. Stoof alles aan in olie.
1 blik rode bonen, 1 blikje maïs
5
Spoel de rode bonen en de mais en voeg ze toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje cayennepeper, 1 el Tomatenpuree, 1 Bouillon blokje
6
Kruid met komijn, paprikapoeder, cayennepeper en kaneel en voeg de tomatenpuree en het bouillonblokje toe.
0,4 l Tomaten passata, 1 scheutje Water, 1 Kruidentuiltje (van tijm en laurier)
7
Laat even stoven, voeg de passata, een scheut water en de kruidentuil toe, en breng de saus aan de kook.
1 avocado, 1 rode ui
8
Snijd de avocado en de rode ui in blokjes en doe ze in een kom.
1 tomaat, olijfolie
9
Verwijder de schil van de tomaat, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze erbij. Voeg een scheut olijfolie en wat peper en zout toe.
1 takje koriander, 0,5 limoenen (sap)
10
Pers het limoensap erbij, voeg fijngesneden koriander toe en meng de salsa.
11
Haal het vlees van de konijnenbouten en meng het vlees en de braadjus met de chilisaus.
maistortilla, 150 g gemalen kaas (cheddar)
12
Vul de tortilla’s met de chili van konijn en cheddar. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
13
Schep er nog wat saus over en werk de schotel af gemalen kaas.
olijfolie
14
Druppel er wat olijfolie over en gratineer het geheel nog even onder de grill.
15
Serveer met de avocadosalsa.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Advertentie
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
1 el Lookpoeder, 1 el komijn, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje kaneel, 2 el bruine suiker, 1 el zout, 4 konijnenbouten
2
Meng de droge kruiden met de suiker en het zout, leg de bouten in een ovenschaal en wrijf de bouten in met de ‘rub’.
1 limoen (sap), 1 sinaasappel (sap)
3
Pers er het sap van de limoen en de sinaasappel bij, dek de schaal af met folie en schuif ze 1,5 uur in de oven.
2 uien, 3 teentjes Look, 2 wortelen, 2 selder
4
Snipper de ui en de look fijn. Snijd de wortel en selder fijn. Stoof alles aan in olie.
1 blik rode bonen, 1 blikje maïs
5
Spoel de rode bonen en de mais en voeg ze toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje cayennepeper, 1 el Tomatenpuree, 1 Bouillon blokje
6
Kruid met komijn, paprikapoeder, cayennepeper en kaneel en voeg de tomatenpuree en het bouillonblokje toe.
0,4 l Tomaten passata, 1 scheutje Water, 1 Kruidentuiltje (van tijm en laurier)
7
Laat even stoven, voeg de passata, een scheut water en de kruidentuil toe, en breng de saus aan de kook.
1 avocado, 1 rode ui
8
Snijd de avocado en de rode ui in blokjes en doe ze in een kom.
1 tomaat, olijfolie
9
Verwijder de schil van de tomaat, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze erbij. Voeg een scheut olijfolie en wat peper en zout toe.
1 takje koriander, 0,5 limoenen (sap)
10
Pers het limoensap erbij, voeg fijngesneden koriander toe en meng de salsa.
11
Haal het vlees van de konijnenbouten en meng het vlees en de braadjus met de chilisaus.
maistortilla, 150 g gemalen kaas (cheddar)
12
Vul de tortilla’s met de chili van konijn en cheddar. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
13
Schep er nog wat saus over en werk de schotel af gemalen kaas.
olijfolie
14
Druppel er wat olijfolie over en gratineer het geheel nog even onder de grill.
15
Serveer met de avocadosalsa.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 55m
Ingrediënten
Konijnenbouten
4
Bruine suiker
2 el
Lookpoeder
1 el
Komijn
1 el
Gerookt paprikapoeder
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Zout
1 el
Limoensap
1
Sinaasappelsap
1
Uien
2
Look
3 teentjes
Wortelen
2
Selder
2
Rode bonen
1 blik
Maïs
1 blikje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Bouillon blokje
1
Kruidentuiltjevan tijm en laurier
1
Tomatenpuree
1 el
Tomaten passata
0,4 l
Water
1 scheutje
Avocado
1
Rode ui
1
Tomaat
1
Limoenensap
0,5
Koriander
1 takje
Olijfolie
Paprikapoeder
1 snuifje
Gemalen kaascheddar
150 g
Maistortilla
Enchilada met konijn en avocadosalsa
Maistortilla's met een vulling van zacht gegaard konijn in chilisaus en cheddar, gegratineerd in de oven en afgewerkt met avocadosalsa.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
1 el Lookpoeder, 1 el komijn, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje kaneel, 2 el bruine suiker, 1 el zout, 4 konijnenbouten
2
Meng de droge kruiden met de suiker en het zout, leg de bouten in een ovenschaal en wrijf de bouten in met de ‘rub’.
1 limoen (sap), 1 sinaasappel (sap)
3
Pers er het sap van de limoen en de sinaasappel bij, dek de schaal af met folie en schuif ze 1,5 uur in de oven.
2 uien, 3 teentjes Look, 2 wortelen, 2 selder
4
Snipper de ui en de look fijn. Snijd de wortel en selder fijn. Stoof alles aan in olie.
1 blik rode bonen, 1 blikje maïs
5
Spoel de rode bonen en de mais en voeg ze toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje cayennepeper, 1 el Tomatenpuree, 1 Bouillon blokje
6
Kruid met komijn, paprikapoeder, cayennepeper en kaneel en voeg de tomatenpuree en het bouillonblokje toe.
0,4 l Tomaten passata, 1 scheutje Water, 1 Kruidentuiltje (van tijm en laurier)
7
Laat even stoven, voeg de passata, een scheut water en de kruidentuil toe, en breng de saus aan de kook.
1 avocado, 1 rode ui
8
Snijd de avocado en de rode ui in blokjes en doe ze in een kom.
1 tomaat, olijfolie
9
Verwijder de schil van de tomaat, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze erbij. Voeg een scheut olijfolie en wat peper en zout toe.
1 takje koriander, 0,5 limoenen (sap)
10
Pers het limoensap erbij, voeg fijngesneden koriander toe en meng de salsa.
11
Haal het vlees van de konijnenbouten en meng het vlees en de braadjus met de chilisaus.
maistortilla, 150 g gemalen kaas (cheddar)
12
Vul de tortilla’s met de chili van konijn en cheddar. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
13
Schep er nog wat saus over en werk de schotel af gemalen kaas.
olijfolie
14
Druppel er wat olijfolie over en gratineer het geheel nog even onder de grill.
15
Serveer met de avocadosalsa.