Kroket van aubergine met tandooridressing en courgettesla
Kroket van aubergine met tandooridressing en courgettesla
Kroket van aubergine met tandooridressing en courgettesla
Kroket van aubergine met tandooridressing en courgettesla
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
2
Look
3 teentjes
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Peper
Zout
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
2 scheutjes
Mayonaise
1 flinke eetlepel
Griekse yoghurt
2 flinke eetlepel
Tandoori-pasta
2 koffielepel
Limoenen
1,25
Komijn
1 snuifje
Courgette
1
Koriander
Munt
Boter
100 g
Bloem
120 g
Bloem
Parmezaanse kaas
150 g
Melk
0,5 l
Eierdooiers
2
Ei
1
Panko
40 g
Paneermeel
40 g
Benodigdheden
Blender, een bakplaat, een dunschiller, een neteldoek, een vel vershoudfolie, 3 ovenschalen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De auberginekroketten
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2 aubergine
2
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak er diepe inkepingen in met een mes, zonder door het vel te gaan. Leg de aubergines op een ovenplaat.
2 teentjes Look
3
Pel de look, snijd de teentjes in plakken en steek de plakjes look in de inkepingen.
tijm, rozemarijn, oregano
4
Steek er hier en daar ook een takje tijm, rozemarijn en oregano in.
peper, zout, 1 flinke scheut olijfolie
5
Kruid de aubergines met peper en zout. Besprenkel ze vervolgens met een flinke scheut olijfolie.
6
Rooster de aubergines gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het vruchtvlees gaar en zacht is.
1 teentje Look
7
Pel een teentje look. Snijd het in grove stukken en doe in pot van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De tandooridressing
1 flinke eetlepel mayonaise, 2 flinke eetlepel Griekse yoghurt, 2 koffielepel tandoori-pasta, 0,25 limoenen, 1 snuifje komijn
8
Voeg er de mayonaise, de Griekse yoghurt, de tandooripasta, het sap van de limoen en de komijn aan toe. Mix alles tot een gladde saus. Giet het in een potje en zet even aan de kant.
De courgettesla
1 courgette
9
Spoel de courgette onder koud water en dep ze droog.
10
Neem een dunschiller en schil de hele courgette in dunne slierten, buiten de zaadjes.
oregano, koriander, Munt, peper, zout
11
Doe de slierten courgette in een kom en breng op smaak met enkele takjes oregano, blaadjes koriander en blaadjes munt. Kruid met peper en zout.
De auberginekroketten (vervolg)
100 g boter
12
Laat de boter smelten in een pan op het vuur.
120 g bloem, 150 g Parmezaanse kaas, 0,5 l melk
13
Meet de juiste hoeveelheid bloem, Parmezaanse kaas en melk af.
14
Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen.
15
Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Meng beide tot een stevige roux en laat even drogen op het vuur. Snijd intussen de Parmezaanse kaas in blokjes en cutter de blokjes fijn.
16
Voeg de melk toe aan de roux en breng de saus op een zacht vuur aan de kook tot je een stevig mengsel bekomt.
17
Meng er de gemalen Parmezaanse kaas onder en haal de vulling van het vuur.
18
Verwijder de kruiden uit de aubergines. Lepel het vruchtvlees van de schil en schep het in een neteldoek.
2 eierdooiers
19
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aubergines en voeg het vruchtvlees en een snuifje komijn toe aan de stevige roux met Parmezaanse kaas. Doe er de eierdooiers bij en meng alles goed onder elkaar.
20
Neem een ovenschaal en leg er een vel plastic folie in. Stort het beslag in de schaal en dek het beslag goed af. Laat minstens 4u opstijven in de koelkast.
De afwerking
bloem
21
Neem een schaal en doe er wat bloem in.
1 ei, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
22
Doe de eiwitten ( van de eierdooiers ) en een volledig ei in een andere schaal. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Klop de eieren vervolgens los.
40 g panko, 40 g paneermeel
23
Meng de panko en het paneermeel in een derde schaal.
1 limoen, 1 scheutje olijfolie
24
Besprenkel de courgettesla met limoensap en een scheutje olijfolie.
25
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
26
Snijd het beslag van de kroketten in vierkante stukken.
27
Haal het beslag eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de mengeling van paneermeel en panko.
28
Bak de kroketten goudbruin in een hete friteuse.
29
Serveer de kroketten met de tandooridressing en de courgettesla.
De auberginekroketten
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2 aubergine
2
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak er diepe inkepingen in met een mes, zonder door het vel te gaan. Leg de aubergines op een ovenplaat.
2 teentjes Look
3
Pel de look, snijd de teentjes in plakken en steek de plakjes look in de inkepingen.
tijm, rozemarijn, oregano
4
Steek er hier en daar ook een takje tijm, rozemarijn en oregano in.
peper, zout, 1 flinke scheut olijfolie
5
Kruid de aubergines met peper en zout. Besprenkel ze vervolgens met een flinke scheut olijfolie.
6
Rooster de aubergines gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het vruchtvlees gaar en zacht is.
1 teentje Look
7
Pel een teentje look. Snijd het in grove stukken en doe in pot van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De tandooridressing
1 flinke eetlepel mayonaise, 2 flinke eetlepel Griekse yoghurt, 2 koffielepel tandoori-pasta, 0,25 limoenen, 1 snuifje komijn
8
Voeg er de mayonaise, de Griekse yoghurt, de tandooripasta, het sap van de limoen en de komijn aan toe. Mix alles tot een gladde saus. Giet het in een potje en zet even aan de kant.
De courgettesla
1 courgette
9
Spoel de courgette onder koud water en dep ze droog.
10
Neem een dunschiller en schil de hele courgette in dunne slierten, buiten de zaadjes.
oregano, koriander, Munt, peper, zout
11
Doe de slierten courgette in een kom en breng op smaak met enkele takjes oregano, blaadjes koriander en blaadjes munt. Kruid met peper en zout.
De auberginekroketten (vervolg)
100 g boter
12
Laat de boter smelten in een pan op het vuur.
120 g bloem, 150 g Parmezaanse kaas, 0,5 l melk
13
Meet de juiste hoeveelheid bloem, Parmezaanse kaas en melk af.
14
Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen.
15
Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Meng beide tot een stevige roux en laat even drogen op het vuur. Snijd intussen de Parmezaanse kaas in blokjes en cutter de blokjes fijn.
16
Voeg de melk toe aan de roux en breng de saus op een zacht vuur aan de kook tot je een stevig mengsel bekomt.
17
Meng er de gemalen Parmezaanse kaas onder en haal de vulling van het vuur.
18
Verwijder de kruiden uit de aubergines. Lepel het vruchtvlees van de schil en schep het in een neteldoek.
2 eierdooiers
19
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aubergines en voeg het vruchtvlees en een snuifje komijn toe aan de stevige roux met Parmezaanse kaas. Doe er de eierdooiers bij en meng alles goed onder elkaar.
20
Neem een ovenschaal en leg er een vel plastic folie in. Stort het beslag in de schaal en dek het beslag goed af. Laat minstens 4u opstijven in de koelkast.
De afwerking
bloem
21
Neem een schaal en doe er wat bloem in.
1 ei, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
22
Doe de eiwitten ( van de eierdooiers ) en een volledig ei in een andere schaal. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Klop de eieren vervolgens los.
40 g panko, 40 g paneermeel
23
Meng de panko en het paneermeel in een derde schaal.
1 limoen, 1 scheutje olijfolie
24
Besprenkel de courgettesla met limoensap en een scheutje olijfolie.
25
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
26
Snijd het beslag van de kroketten in vierkante stukken.
27
Haal het beslag eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de mengeling van paneermeel en panko.
28
Bak de kroketten goudbruin in een hete friteuse.
29
Serveer de kroketten met de tandooridressing en de courgettesla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
4u 50m
Ingrediënten
Aubergine
2
Look
3 teentjes
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Peper
Zout
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
2 scheutjes
Mayonaise
1 flinke eetlepel
Griekse yoghurt
2 flinke eetlepel
Tandoori-pasta
2 koffielepel
Limoenen
1,25
Komijn
1 snuifje
Courgette
1
Koriander
Munt
Boter
100 g
Bloem
120 g
Bloem
Parmezaanse kaas
150 g
Melk
0,5 l
Eierdooiers
2
Ei
1
Panko
40 g
Paneermeel
40 g
Kroket van aubergine met tandooridressing en courgettesla
Smeuïge auberginekroketten om het weekend goed in te zetten. Serveer ze met een frisse courgettesla en pittige tandooridressing en plezier aan tafel gegarandeerd!Instructies
De auberginekroketten
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2 aubergine
2
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak er diepe inkepingen in met een mes, zonder door het vel te gaan. Leg de aubergines op een ovenplaat.
2 teentjes Look
3
Pel de look, snijd de teentjes in plakken en steek de plakjes look in de inkepingen.
tijm, rozemarijn, oregano
4
Steek er hier en daar ook een takje tijm, rozemarijn en oregano in.
peper, zout, 1 flinke scheut olijfolie
5
Kruid de aubergines met peper en zout. Besprenkel ze vervolgens met een flinke scheut olijfolie.
6
Rooster de aubergines gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het vruchtvlees gaar en zacht is.
1 teentje Look
7
Pel een teentje look. Snijd het in grove stukken en doe in pot van de blender.
De tandooridressing
1 flinke eetlepel mayonaise, 2 flinke eetlepel Griekse yoghurt, 2 koffielepel tandoori-pasta, 0,25 limoenen, 1 snuifje komijn
8
Voeg er de mayonaise, de Griekse yoghurt, de tandooripasta, het sap van de limoen en de komijn aan toe. Mix alles tot een gladde saus. Giet het in een potje en zet even aan de kant.
De courgettesla
1 courgette
9
Spoel de courgette onder koud water en dep ze droog.
10
Neem een dunschiller en schil de hele courgette in dunne slierten, buiten de zaadjes.
oregano, koriander, Munt, peper, zout
11
Doe de slierten courgette in een kom en breng op smaak met enkele takjes oregano, blaadjes koriander en blaadjes munt. Kruid met peper en zout.
De auberginekroketten (vervolg)
100 g boter
12
Laat de boter smelten in een pan op het vuur.
120 g bloem, 150 g Parmezaanse kaas, 0,5 l melk
13
Meet de juiste hoeveelheid bloem, Parmezaanse kaas en melk af.
14
Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen.
15
Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Meng beide tot een stevige roux en laat even drogen op het vuur. Snijd intussen de Parmezaanse kaas in blokjes en cutter de blokjes fijn.
16
Voeg de melk toe aan de roux en breng de saus op een zacht vuur aan de kook tot je een stevig mengsel bekomt.
17
Meng er de gemalen Parmezaanse kaas onder en haal de vulling van het vuur.
18
Verwijder de kruiden uit de aubergines. Lepel het vruchtvlees van de schil en schep het in een neteldoek.
2 eierdooiers
19
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aubergines en voeg het vruchtvlees en een snuifje komijn toe aan de stevige roux met Parmezaanse kaas. Doe er de eierdooiers bij en meng alles goed onder elkaar.
20
Neem een ovenschaal en leg er een vel plastic folie in. Stort het beslag in de schaal en dek het beslag goed af. Laat minstens 4u opstijven in de koelkast.
De afwerking
bloem
21
Neem een schaal en doe er wat bloem in.
1 ei, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
22
Doe de eiwitten ( van de eierdooiers ) en een volledig ei in een andere schaal. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Klop de eieren vervolgens los.
40 g panko, 40 g paneermeel
23
Meng de panko en het paneermeel in een derde schaal.
1 limoen, 1 scheutje olijfolie
24
Besprenkel de courgettesla met limoensap en een scheutje olijfolie.
25
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
26
Snijd het beslag van de kroketten in vierkante stukken.
27
Haal het beslag eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de mengeling van paneermeel en panko.
28
Bak de kroketten goudbruin in een hete friteuse.
29
Serveer de kroketten met de tandooridressing en de courgettesla.