Kippenbillen met peperroom
Kippenbillen met peperroom
Kippenbillen met peperroom
Kippenbillen met peperroom
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouten
4
Boter
Peper
Zout
Witloof
3
Mayonaise
3 el
Azijn
1 scheutje
Peperbolletjes
60 g
Calvados
0,1 l
Gevogeltebouillon
0,2 l
Room
0,2 l
Laurier
1 blaadje
Tijm
2 takjes
Frieten
Benodigdheden
Ovenschaal of bakplaat
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De kippenbillen
4 kippenbouten, boter, peper, zout
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Kruid de kippenbouten met peper en zout.
3
Verhit een klont boter in een pan en bak de kippenbouten rondom goudbruin.
4
Leg de kip in een ovenschaal of op een bakplaat en zet ze ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Giet het vet uit de pan, maar maak de pan niet schoon. We gebruiken ze om de saus te maken.
De witloofsalade
3 witloof, 3 el mayonaise, 1 scheutje azijn, peper, zout
6
Snipper de stronken witloof fijn.
7
Meng het witloof met mayonaise en een likje azijn. Breng op smaak met peper en zout.
De peperroomsaus
60 g peperbolletjes, 0,1 l calvados, 0,2 l gevogeltebouillon, 0,2 l Room, 1 blaadje laurier, 2 takjes tijm
8
Spoel de peperbollen onder koud stromend water.
9
Doe ze in een steelpan met wat water en laat een paar minuten koken. Laat ze uitlekken.
TIPPeperbollen ruiken niet zo lekker als je de pot open doet. Door ze te spoelen en even te koken, verdwijnt de onaangename geur.
10
Neem de pan waarin de kip gebakken is. Bak de peperbollen kort en giet er calvados bij. Flambeer tot alle alcohol verdampt is. Blus met gevogeltebouillon.
11
Doe laurier en tijm bij de saus en laat goed doorkoken.
12
Giet een flinke scheut room in de pan en laat de saus rustig inkoken tot de juiste dikte. Kruid eventueel met wat peper, maar gebruik geen extra zout.
Afwerken en serveren
Frieten
13
Haal de kippenbouten uit de oven.
14
Serveer de kip met peperroomsaus, witloofsalade en lekkere frieten van de frituur.
De kippenbillen
4 kippenbouten, boter, peper, zout
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Kruid de kippenbouten met peper en zout.
3
Verhit een klont boter in een pan en bak de kippenbouten rondom goudbruin.
4
Leg de kip in een ovenschaal of op een bakplaat en zet ze ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Giet het vet uit de pan, maar maak de pan niet schoon. We gebruiken ze om de saus te maken.
De witloofsalade
3 witloof, 3 el mayonaise, 1 scheutje azijn, peper, zout
6
Snipper de stronken witloof fijn.
7
Meng het witloof met mayonaise en een likje azijn. Breng op smaak met peper en zout.
De peperroomsaus
60 g peperbolletjes, 0,1 l calvados, 0,2 l gevogeltebouillon, 0,2 l Room, 1 blaadje laurier, 2 takjes tijm
8
Spoel de peperbollen onder koud stromend water.
9
Doe ze in een steelpan met wat water en laat een paar minuten koken. Laat ze uitlekken.
TIPPeperbollen ruiken niet zo lekker als je de pot open doet. Door ze te spoelen en even te koken, verdwijnt de onaangename geur.
10
Neem de pan waarin de kip gebakken is. Bak de peperbollen kort en giet er calvados bij. Flambeer tot alle alcohol verdampt is. Blus met gevogeltebouillon.
11
Doe laurier en tijm bij de saus en laat goed doorkoken.
12
Giet een flinke scheut room in de pan en laat de saus rustig inkoken tot de juiste dikte. Kruid eventueel met wat peper, maar gebruik geen extra zout.
Afwerken en serveren
Frieten
13
Haal de kippenbouten uit de oven.
14
Serveer de kip met peperroomsaus, witloofsalade en lekkere frieten van de frituur.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Kippenbouten
4
Boter
Peper
Zout
Witloof
3
Mayonaise
3 el
Azijn
1 scheutje
Peperbolletjes
60 g
Calvados
0,1 l
Gevogeltebouillon
0,2 l
Room
0,2 l
Laurier
1 blaadje
Tijm
2 takjes
Frieten
Kippenbillen met peperroom
Aan deze kippenbillen met peperroomsaus heb je weinig werk, zeker als je er frieten van de frituur bij serveert. Maak er witloofsalade bij met wat mayonaise. Eenvoudige dagelijkse kost die iedereen lust.Instructies
De kippenbillen
4 kippenbouten, boter, peper, zout
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Kruid de kippenbouten met peper en zout.
3
Verhit een klont boter in een pan en bak de kippenbouten rondom goudbruin.
4
Leg de kip in een ovenschaal of op een bakplaat en zet ze ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Giet het vet uit de pan, maar maak de pan niet schoon. We gebruiken ze om de saus te maken.
De witloofsalade
3 witloof, 3 el mayonaise, 1 scheutje azijn, peper, zout
6
Snipper de stronken witloof fijn.
7
Meng het witloof met mayonaise en een likje azijn. Breng op smaak met peper en zout.
De peperroomsaus
60 g peperbolletjes, 0,1 l calvados, 0,2 l gevogeltebouillon, 0,2 l Room, 1 blaadje laurier, 2 takjes tijm
8
Spoel de peperbollen onder koud stromend water.
9
Doe ze in een steelpan met wat water en laat een paar minuten koken. Laat ze uitlekken.
TIPPeperbollen ruiken niet zo lekker als je de pot open doet. Door ze te spoelen en even te koken, verdwijnt de onaangename geur.
10
Neem de pan waarin de kip gebakken is. Bak de peperbollen kort en giet er calvados bij. Flambeer tot alle alcohol verdampt is. Blus met gevogeltebouillon.
11
Doe laurier en tijm bij de saus en laat goed doorkoken.
12
Giet een flinke scheut room in de pan en laat de saus rustig inkoken tot de juiste dikte. Kruid eventueel met wat peper, maar gebruik geen extra zout.
Afwerken en serveren
Frieten
13
Haal de kippenbouten uit de oven.
14
Serveer de kip met peperroomsaus, witloofsalade en lekkere frieten van de frituur.