Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
7
Meng het witloof met mayonaise en een likje azijn. Breng op smaak met peper en zout.
De peperroomsaus
60 g peperbolletjes, 0,1 l calvados, 0,2 l gevogeltebouillon, 0,2 l Room, 1 blaadje laurier, 2 takjes tijm
8
Spoel de peperbollen onder koud stromend water.
9
Doe ze in een steelpan met wat water en laat een paar minuten koken. Laat ze uitlekken.
lightbulb_outline
TIPPeperbollen ruiken niet zo lekker als je de pot open doet. Door ze te spoelen en even te koken, verdwijnt de onaangename geur.
10
Neem de pan waarin de kip gebakken is. Bak de peperbollen kort en giet er calvados bij. Flambeer tot alle alcohol verdampt is. Blus met gevogeltebouillon.
11
Doe laurier en tijm bij de saus en laat goed doorkoken.
12
Giet een flinke scheut room in de pan en laat de saus rustig inkoken tot de juiste dikte. Kruid eventueel met wat peper, maar gebruik geen extra zout.
Afwerken en serveren
Frieten
13
Haal de kippenbouten uit de oven.
14
Serveer de kip met peperroomsaus, witloofsalade en lekkere frieten van de frituur.