Witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes
Witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes
Witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes
Witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes
Ingrediënten
4 personen
Spek
4 sneetjes
Zure room
3 el
Appelsap
1 scheutje
Ciderazijn
1 scheutje
Walnotenolie
1 scheutje
Honing
Peper
Zout
Witloof
3 stronkjes
Appel
1
Walnoten
50 g
Rozijnen
Tuinkers
Sjalotten
1
Kervelpluksels
Belegen kaas
200 g
Benodigdheden
Staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
4 sneetjes spek
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de reepjes spek op een vel bakpapier of op een siliconenmatje, en bak ze krokant in de hete oven (ongeveer 10-12 minuten).
De dressing
3 el Zure room, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje Ciderazijn, 1 scheutje Walnotenolie, honing
2
Intussen maken we de dressing klaar. In een mengbeker doe je de zure room, het appelsap, een flinke scheut walnotenolie, een scheutje ciderazijn en de honing.
peper, zout
3
Mix de dressing met de staafmixer, proef en voeg naar smaak een beetje zout en peper van de molen toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Het witloofslaatje
3 stronkjes witloof, 1 appel
4
Snij de stronkjes witloof eerst middendoor en vervolgens in niet te fijne onregelmatige stukken. Doe het witloof in een grote slakom. Snij de appel in fijne reepjes (julienne) en voeg ze bij het witloof. Schillen is niet nodig.
50 g Walnoten, rozijnen, tuinkers
5
Strooi een handje rozijnen en de fijngesneden walnoten in de sla, samen met de pittige tuinkers.
1 Sjalotten, kervelpluksels
6
Snipper de sjalot fijn, en werk er de sla mee af. Als je de kervel in huis hebt, voeg dan de fijne pluksels toe. Meng alles.
200 g belegen kaas
7
Haal er de belegen kaas bij. Gebruik een dunschiller om snippers kaas over de sla te strooien.
8
Snij de krokante sneetjes spek in kleine stukjes en voeg ze toe aan de sla.
9
Giet de dressing over de gemengde witloofsalade, en klaar! Serveer de witloofsla in een soepkom of een diep bord.
De voorbereiding
4 sneetjes spek
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de reepjes spek op een vel bakpapier of op een siliconenmatje, en bak ze krokant in de hete oven (ongeveer 10-12 minuten).
De dressing
3 el Zure room, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje Ciderazijn, 1 scheutje Walnotenolie, honing
2
Intussen maken we de dressing klaar. In een mengbeker doe je de zure room, het appelsap, een flinke scheut walnotenolie, een scheutje ciderazijn en de honing.
peper, zout
3
Mix de dressing met de staafmixer, proef en voeg naar smaak een beetje zout en peper van de molen toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Het witloofslaatje
3 stronkjes witloof, 1 appel
4
Snij de stronkjes witloof eerst middendoor en vervolgens in niet te fijne onregelmatige stukken. Doe het witloof in een grote slakom. Snij de appel in fijne reepjes (julienne) en voeg ze bij het witloof. Schillen is niet nodig.
50 g Walnoten, rozijnen, tuinkers
5
Strooi een handje rozijnen en de fijngesneden walnoten in de sla, samen met de pittige tuinkers.
1 Sjalotten, kervelpluksels
6
Snipper de sjalot fijn, en werk er de sla mee af. Als je de kervel in huis hebt, voeg dan de fijne pluksels toe. Meng alles.
200 g belegen kaas
7
Haal er de belegen kaas bij. Gebruik een dunschiller om snippers kaas over de sla te strooien.
8
Snij de krokante sneetjes spek in kleine stukjes en voeg ze toe aan de sla.
9
Giet de dressing over de gemengde witloofsalade, en klaar! Serveer de witloofsla in een soepkom of een diep bord.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Spek
4 sneetjes
Zure room
3 el
Appelsap
1 scheutje
Ciderazijn
1 scheutje
Walnotenolie
1 scheutje
Honing
Peper
Zout
Witloof
3 stronkjes
Appel
1
Walnoten
50 g
Rozijnen
Tuinkers
Sjalotten
1
Kervelpluksels
Belegen kaas
200 g
Witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes
Een stevige Vlaamse klassieker heeft Jeroen geïnspireerd om een beetje tegendraads te doen, gezond tegendraads. Hij verklapt hoe je een smakelijk witloofslaatje kan maken, geïnspireerd op de hoofdingrediënten van de Vlaamse klassieker witloof in de oven.Instructies
De voorbereiding
4 sneetjes spek
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de reepjes spek op een vel bakpapier of op een siliconenmatje, en bak ze krokant in de hete oven (ongeveer 10-12 minuten).
De dressing
3 el Zure room, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje Ciderazijn, 1 scheutje Walnotenolie, honing
2
Intussen maken we de dressing klaar. In een mengbeker doe je de zure room, het appelsap, een flinke scheut walnotenolie, een scheutje ciderazijn en de honing.
peper, zout
3
Mix de dressing met de staafmixer, proef en voeg naar smaak een beetje zout en peper van de molen toe.
Het witloofslaatje
3 stronkjes witloof, 1 appel
4
Snij de stronkjes witloof eerst middendoor en vervolgens in niet te fijne onregelmatige stukken. Doe het witloof in een grote slakom. Snij de appel in fijne reepjes (julienne) en voeg ze bij het witloof. Schillen is niet nodig.
50 g Walnoten, rozijnen, tuinkers
5
Strooi een handje rozijnen en de fijngesneden walnoten in de sla, samen met de pittige tuinkers.
1 Sjalotten, kervelpluksels
6
Snipper de sjalot fijn, en werk er de sla mee af. Als je de kervel in huis hebt, voeg dan de fijne pluksels toe. Meng alles.
200 g belegen kaas
7
Haal er de belegen kaas bij. Gebruik een dunschiller om snippers kaas over de sla te strooien.
8
Snij de krokante sneetjes spek in kleine stukjes en voeg ze toe aan de sla.
9
Giet de dressing over de gemengde witloofsalade, en klaar! Serveer de witloofsla in een soepkom of een diep bord.