Instructies
4 personen
De voorbereiding
4 sneetjes spek
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de reepjes spek op een vel bakpapier of op een siliconenmatje, en bak ze krokant in de hete oven (ongeveer 10-12 minuten).
De dressing
3 el Zure room, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje Ciderazijn, 1 scheutje Walnotenolie, honing
2
Intussen maken we de dressing klaar. In een mengbeker doe je de zure room, het appelsap, een flinke scheut walnotenolie, een scheutje ciderazijn en de honing.
peper, zout
3
Mix de dressing met de staafmixer, proef en voeg naar smaak een beetje zout en peper van de molen toe.
Het witloofslaatje
3 stronkjes witloof, 1 appel
4
Snij de stronkjes witloof eerst middendoor en vervolgens in niet te fijne onregelmatige stukken. Doe het witloof in een grote slakom. Snij de appel in fijne reepjes (julienne) en voeg ze bij het witloof. Schillen is niet nodig.
50 g Walnoten, rozijnen, tuinkers
5
Strooi een handje rozijnen en de fijngesneden walnoten in de sla, samen met de pittige tuinkers.
1 Sjalotten, kervelpluksels
6
Snipper de sjalot fijn, en werk er de sla mee af. Als je de kervel in huis hebt, voeg dan de fijne pluksels toe. Meng alles.
200 g belegen kaas
7
Haal er de belegen kaas bij. Gebruik een dunschiller om snippers kaas over de sla te strooien.
8
Snij de krokante sneetjes spek in kleine stukjes en voeg ze toe aan de sla.
9