Kaastaart met banaan, dulce de leche en chocolade
Kaastaart met banaan, dulce de leche en chocolade
Kaastaart met banaan, dulce de leche en chocolade
Kaastaart met banaan, dulce de leche en chocolade
Ingrediënten
4 personen
Gecondenseerde melk
1 blik
Gelatine
4 blaadjes
Spritskoeken
200 g
Boter
125 g
Grof zout
1 snuifje
Platte kaas
500 g
Room
0,2 l
Bananen
3
Donkere chocolade
100 g
Benodigdheden
Springvorm en bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 blik gecondenseerde melk
1
Breng een pot water aan de kook en kook de gecondenseerde melk gedurende drie uur in het blik. Laat daarna afkoelen.
4 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
200 g spritskoeken
3
Verbrokkel de zandkoekjes in de kom van de keukenmachine.
125 g boter, 1 snuifje grof zout
4
Laat de boter smelten en meng ze onder de koekjes met een snuifje zout.
5
Vet een springvorm in en bedek de randen en de bodem met bakpapier. Stort het koekjesdeeg in de springvorm, duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.
500 g platte kaas, 0,2 l Room
6
Roer de plattekaas los in een kom. Warm een scheutje room op in een pannetje, juist genoeg om de gelatine in op te lossen. Klop de rest van de room half op.
7
Giet de room met de gelatine bij de plattekaas, gevolgd door de gecondenseerde melk en tot slot de halfopgeklopte room. Meng alles goed onder elkaar.
8
Stort het beslag in de springvorm en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
3 bananen, 100 g donkere chocolade
9
Pel de bananen en snijd ze in schijfjes. Verdeel de plakjes banaan over de bovenkant van de taart. Schraap met een mes krullen van de chocolade en werk de taart ermee af.
1 blik gecondenseerde melk
1
Breng een pot water aan de kook en kook de gecondenseerde melk gedurende drie uur in het blik. Laat daarna afkoelen.
4 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
200 g spritskoeken
3
Verbrokkel de zandkoekjes in de kom van de keukenmachine.
125 g boter, 1 snuifje grof zout
4
Laat de boter smelten en meng ze onder de koekjes met een snuifje zout.
5
Vet een springvorm in en bedek de randen en de bodem met bakpapier. Stort het koekjesdeeg in de springvorm, duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.
500 g platte kaas, 0,2 l Room
6
Roer de plattekaas los in een kom. Warm een scheutje room op in een pannetje, juist genoeg om de gelatine in op te lossen. Klop de rest van de room half op.
7
Giet de room met de gelatine bij de plattekaas, gevolgd door de gecondenseerde melk en tot slot de halfopgeklopte room. Meng alles goed onder elkaar.
8
Stort het beslag in de springvorm en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
3 bananen, 100 g donkere chocolade
9
Pel de bananen en snijd ze in schijfjes. Verdeel de plakjes banaan over de bovenkant van de taart. Schraap met een mes krullen van de chocolade en werk de taart ermee af.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Gecondenseerde melk
1 blik
Gelatine
4 blaadjes
Spritskoeken
200 g
Boter
125 g
Grof zout
1 snuifje
Platte kaas
500 g
Room
0,2 l
Bananen
3
Donkere chocolade
100 g
Kaastaart met banaan, dulce de leche en chocolade
Wat een toptaart is dit! Een krokante koekjesbodem, een vulling van plattekaas en de karamelachtige smaak van dulce de leche, plakjes banaan en geschaafde chocolade. Dulce de leche, letterlijk vertaald 'het zoete van melk', is heel makkelijk te maken al moet je hier wel wat tijd voor rekenen, maar dat is het wel waard. Dit nagerecht zal nog lang blijven nazinderen bij iedereen die proeft!Instructies
1 blik gecondenseerde melk
1
Breng een pot water aan de kook en kook de gecondenseerde melk gedurende drie uur in het blik. Laat daarna afkoelen.
4 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
200 g spritskoeken
3
Verbrokkel de zandkoekjes in de kom van de keukenmachine.
125 g boter, 1 snuifje grof zout
4
Laat de boter smelten en meng ze onder de koekjes met een snuifje zout.
5
Vet een springvorm in en bedek de randen en de bodem met bakpapier. Stort het koekjesdeeg in de springvorm, duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.
500 g platte kaas, 0,2 l Room
6
Roer de plattekaas los in een kom. Warm een scheutje room op in een pannetje, juist genoeg om de gelatine in op te lossen. Klop de rest van de room half op.
7
Giet de room met de gelatine bij de plattekaas, gevolgd door de gecondenseerde melk en tot slot de halfopgeklopte room. Meng alles goed onder elkaar.
8
Stort het beslag in de springvorm en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
3 bananen, 100 g donkere chocolade
9
Pel de bananen en snijd ze in schijfjes. Verdeel de plakjes banaan over de bovenkant van de taart. Schraap met een mes krullen van de chocolade en werk de taart ermee af.