Instructies
4 personen
1 blik gecondenseerde melk
1
Breng een pot water aan de kook en kook de gecondenseerde melk gedurende drie uur in het blik. Laat daarna afkoelen.
4 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
200 g spritskoeken
3
Verbrokkel de zandkoekjes in de kom van de keukenmachine.
125 g boter, 1 snuifje grof zout
4
Laat de boter smelten en meng ze onder de koekjes met een snuifje zout.
5
Vet een springvorm in en bedek de randen en de bodem met bakpapier. Stort het koekjesdeeg in de springvorm, duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.
500 g platte kaas, 0,2 l Room
6
Roer de plattekaas los in een kom. Warm een scheutje room op in een pannetje, juist genoeg om de gelatine in op te lossen. Klop de rest van de room half op.
7
Giet de room met de gelatine bij de plattekaas, gevolgd door de gecondenseerde melk en tot slot de halfopgeklopte room. Meng alles goed onder elkaar.
8
Stort het beslag in de springvorm en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
3 bananen, 100 g donkere chocolade
9