Gevulde tomaten met tomatensaus en parmezaanpuree
Gevulde tomaten met tomatensaus en parmezaanpuree
Gevulde tomaten met tomatensaus en parmezaanpuree
Gevulde tomaten met tomatensaus en parmezaanpuree
Ingrediënten
4 personen
Tomaten
4
Ajuin
1
Olijfolie
3 scheutjes
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Selder
2 stengels
Wortel
1
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
1 blikje
Water
1 blik
Groentebouillon
1 blokje
Zwarte peper
Zout
Gemengd gehakt
400 g
Ei
1
Paneermeel
2 el
Sjalotten
1
Peterselie
Parmezaan
150 g
Panko
4 el
Loskokende aardappelen
800 g
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Boter
1 een klont
Basilicum
Benodigdheden
Blender, ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
4 tomaten
2
Snijd de hoedjes van de tomaten. Snijd ook een klein stukje van de onderkant, zodat de tomaten blijven rechtstaan.
TIPDe tomaat emonderen doe je best niet. Dan gaat de tomaat openvallen als je die vult.
3
Haal met een mes en een lepel het binnenste uit de tomaten en hou dat even apart.
4
Zet de tomaten in een ovenschaal.
De tomatensaus:
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie
5
Pel de ui en snijd ze grof. Laat de olie heet worden in een pot en stoof er de ui in aan.
2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
6
Pel en plet de look en snijd de chilipeper grof. Voeg toe bij de ui.
2 stengels selder, 1 Wortel, tijm, rozemarijn, laurier
7
Spoel de selder, snijd hem fijn en voeg hem toe. Schil de wortel, snijd hem grof en stoof hem mee aan. Voeg ook de kruiden toe.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
8
Voeg de tomatenpuree toe aan de stovende groenten en laat hem even meebakken. Schenk de witte wijn er vervolgens bij en laat even inkoken
1 blikje Tomatenblokjes, 1 blik Water, 1 blokje groentebouillon
9
Voeg er de tomatenblokjes, het water en de stukjes tomaat aan toe (het binnenste van de uitgeholde tomaten), gevolgd door het bouillonblokje. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
tijm, rozemarijn, zwarte peper, zout
10
Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de saus en schep alles in de blender. Mix de saus glad en breng ze op smaak met peper en zout.
De gehaktvulling:
400 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel, 1 Sjalotten, peterselie, zwarte peper, zout
11
Doe het gehakt met het ei en het paneermeel in een kom. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe. Voeg er de fijngesnipperde peterselie, het zout en peper toe. Laat de machine even draaien.
12
Vul de tomaten met het gehakt.
100 g parmezaan, 4 el panko, 1 scheutje olijfolie
13
Doe de parmezaan in de pot van de blender en mix hem fijn. Meng de panko met wat geraspte parmezaan en een scheutje olijfolie en strooi dat over het gehakt.
14
Schuif de tomaten 25 minuten in de hete oven.
De puree en afwerking:
800 g Loskokende aardappelen
15
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 1 een klont boter, 50 g parmezaan
16
Giet de aardappelen af en voeg er de melk, de dooiers en de boter aan toe. Voeg de rest van de parmezaan toe en ga met een pureestamper door de aardappelen.
basilicum, 1 scheutje olijfolie
17
Giet de gemixte tomatensaus door een zeef. Lepel wat tomatensaus in een bord en schep er een toef puree bij. Leg de gevulde tomaat erbovenop en werk af met wat verse basilicum en een scheutje fijne olijfolie.
Voorbereiding:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
4 tomaten
2
Snijd de hoedjes van de tomaten. Snijd ook een klein stukje van de onderkant, zodat de tomaten blijven rechtstaan.
TIPDe tomaat emonderen doe je best niet. Dan gaat de tomaat openvallen als je die vult.
3
Haal met een mes en een lepel het binnenste uit de tomaten en hou dat even apart.
4
Zet de tomaten in een ovenschaal.
De tomatensaus:
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie
5
Pel de ui en snijd ze grof. Laat de olie heet worden in een pot en stoof er de ui in aan.
2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
6
Pel en plet de look en snijd de chilipeper grof. Voeg toe bij de ui.
2 stengels selder, 1 Wortel, tijm, rozemarijn, laurier
7
Spoel de selder, snijd hem fijn en voeg hem toe. Schil de wortel, snijd hem grof en stoof hem mee aan. Voeg ook de kruiden toe.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
8
Voeg de tomatenpuree toe aan de stovende groenten en laat hem even meebakken. Schenk de witte wijn er vervolgens bij en laat even inkoken
1 blikje Tomatenblokjes, 1 blik Water, 1 blokje groentebouillon
9
Voeg er de tomatenblokjes, het water en de stukjes tomaat aan toe (het binnenste van de uitgeholde tomaten), gevolgd door het bouillonblokje. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
tijm, rozemarijn, zwarte peper, zout
10
Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de saus en schep alles in de blender. Mix de saus glad en breng ze op smaak met peper en zout.
De gehaktvulling:
400 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel, 1 Sjalotten, peterselie, zwarte peper, zout
11
Doe het gehakt met het ei en het paneermeel in een kom. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe. Voeg er de fijngesnipperde peterselie, het zout en peper toe. Laat de machine even draaien.
12
Vul de tomaten met het gehakt.
100 g parmezaan, 4 el panko, 1 scheutje olijfolie
13
Doe de parmezaan in de pot van de blender en mix hem fijn. Meng de panko met wat geraspte parmezaan en een scheutje olijfolie en strooi dat over het gehakt.
14
Schuif de tomaten 25 minuten in de hete oven.
De puree en afwerking:
800 g Loskokende aardappelen
15
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 1 een klont boter, 50 g parmezaan
16
Giet de aardappelen af en voeg er de melk, de dooiers en de boter aan toe. Voeg de rest van de parmezaan toe en ga met een pureestamper door de aardappelen.
basilicum, 1 scheutje olijfolie
17
Giet de gemixte tomatensaus door een zeef. Lepel wat tomatensaus in een bord en schep er een toef puree bij. Leg de gevulde tomaat erbovenop en werk af met wat verse basilicum en een scheutje fijne olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Tomaten
4
Ajuin
1
Olijfolie
3 scheutjes
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Selder
2 stengels
Wortel
1
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
1 blikje
Water
1 blik
Groentebouillon
1 blokje
Zwarte peper
Zout
Gemengd gehakt
400 g
Ei
1
Paneermeel
2 el
Sjalotten
1
Peterselie
Parmezaan
150 g
Panko
4 el
Loskokende aardappelen
800 g
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Boter
1 een klont
Basilicum
Gevulde tomaten met tomatensaus en parmezaanpuree
Nog eens good old-fashioned Dagelijkse kost laat iedereen zich smaken! Groot en klein kunnen genieten van deze sappige gevulde tomaten met gehakt, gemixte tomatensaus en smeuïge parmezaanpuree. Smakelijk allemaal!Instructies
Voorbereiding:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
4 tomaten
2
Snijd de hoedjes van de tomaten. Snijd ook een klein stukje van de onderkant, zodat de tomaten blijven rechtstaan.
TIPDe tomaat emonderen doe je best niet. Dan gaat de tomaat openvallen als je die vult.
3
Haal met een mes en een lepel het binnenste uit de tomaten en hou dat even apart.
4
Zet de tomaten in een ovenschaal.
De tomatensaus:
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie
5
Pel de ui en snijd ze grof. Laat de olie heet worden in een pot en stoof er de ui in aan.
2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
6
Pel en plet de look en snijd de chilipeper grof. Voeg toe bij de ui.
2 stengels selder, 1 Wortel, tijm, rozemarijn, laurier
7
Spoel de selder, snijd hem fijn en voeg hem toe. Schil de wortel, snijd hem grof en stoof hem mee aan. Voeg ook de kruiden toe.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
8
Voeg de tomatenpuree toe aan de stovende groenten en laat hem even meebakken. Schenk de witte wijn er vervolgens bij en laat even inkoken
1 blikje Tomatenblokjes, 1 blik Water, 1 blokje groentebouillon
9
Voeg er de tomatenblokjes, het water en de stukjes tomaat aan toe (het binnenste van de uitgeholde tomaten), gevolgd door het bouillonblokje. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
tijm, rozemarijn, zwarte peper, zout
10
Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de saus en schep alles in de blender. Mix de saus glad en breng ze op smaak met peper en zout.
De gehaktvulling:
400 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel, 1 Sjalotten, peterselie, zwarte peper, zout
11
Doe het gehakt met het ei en het paneermeel in een kom. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe. Voeg er de fijngesnipperde peterselie, het zout en peper toe. Laat de machine even draaien.
12
Vul de tomaten met het gehakt.
100 g parmezaan, 4 el panko, 1 scheutje olijfolie
13
Doe de parmezaan in de pot van de blender en mix hem fijn. Meng de panko met wat geraspte parmezaan en een scheutje olijfolie en strooi dat over het gehakt.
14
Schuif de tomaten 25 minuten in de hete oven.
De puree en afwerking:
800 g Loskokende aardappelen
15
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 1 een klont boter, 50 g parmezaan
16
Giet de aardappelen af en voeg er de melk, de dooiers en de boter aan toe. Voeg de rest van de parmezaan toe en ga met een pureestamper door de aardappelen.
basilicum, 1 scheutje olijfolie
17
Giet de gemixte tomatensaus door een zeef. Lepel wat tomatensaus in een bord en schep er een toef puree bij. Leg de gevulde tomaat erbovenop en werk af met wat verse basilicum en een scheutje fijne olijfolie.