Instructies

4 personen

Voorbereiding:

1

Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.

4 tomaten
2

Snijd de hoedjes van de tomaten. Snijd ook een klein stukje van de onderkant, zodat de tomaten blijven rechtstaan.

TIPDe tomaat emonderen doe je best niet. Dan gaat de tomaat openvallen als je die vult.
3

Haal met een mes en een lepel het binnenste uit de tomaten en hou dat even apart.

4

Zet de tomaten in een ovenschaal.

De tomatensaus:

1 ajuin, 1 scheutje olijfolie
5

Pel de ui en snijd ze grof. Laat de olie heet worden in een pot en stoof er de ui in aan.

2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
6

Pel en plet de look en snijd de chilipeper grof. Voeg toe bij de ui.

2 stengels selder, 1 Wortel, tijm, rozemarijn, laurier
7

Spoel de selder, snijd hem fijn en voeg hem toe. Schil de wortel, snijd hem grof en stoof hem mee aan. Voeg ook de kruiden toe.

2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
8

Voeg de tomatenpuree toe aan de stovende groenten en laat hem even meebakken. Schenk de witte wijn er vervolgens bij en laat even inkoken

1 blikje Tomatenblokjes, 1 blik Water, 1 blokje groentebouillon
9

Voeg er de tomatenblokjes, het water en de stukjes tomaat aan toe (het binnenste van de uitgeholde tomaten), gevolgd door het bouillonblokje. Laat de saus 10 minuten pruttelen.

tijm, rozemarijn, zwarte peper, zout
10

Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de saus en schep alles in de blender. Mix de saus glad en breng ze op smaak met peper en zout.

De gehaktvulling:

400 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel, 1 Sjalotten, peterselie, zwarte peper, zout
11

Doe het gehakt met het ei en het paneermeel in een kom. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe. Voeg er de fijngesnipperde peterselie, het zout en peper toe. Laat de machine even draaien.

12

Vul de tomaten met het gehakt.

100 g parmezaan, 4 el panko, 1 scheutje olijfolie
13

Doe de parmezaan in de pot van de blender en mix hem fijn. Meng de panko met wat geraspte parmezaan en een scheutje olijfolie en strooi dat over het gehakt.

14

Schuif de tomaten 25 minuten in de hete oven.

De puree en afwerking:

800 g Loskokende aardappelen
15

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

1 scheutje melk, 2 eierdooiers, 1 een klont boter, 50 g parmezaan
16

Giet de aardappelen af en voeg er de melk, de dooiers en de boter aan toe. Voeg de rest van de parmezaan toe en ga met een pureestamper door de aardappelen.

basilicum, 1 scheutje olijfolie
17

Giet de gemixte tomatensaus door een zeef. Lepel wat tomatensaus in een bord en schep er een toef puree bij. Leg de gevulde tomaat erbovenop en werk af met wat verse basilicum en een scheutje fijne olijfolie.