dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zwarte pens met pompoenchutney (thumbnail)Zwarte pens met pompoenchutney

Zwarte pens met pompoenchutney

50m
16
-
1.6K
Recepten

Zwarte pens met pompoenchutney

Je kunt chutney koud als bijgerecht eten, maar deze is warm en smaakt perfect bij een zwarte pens. Geef er een stukje brood of gekookte aardappelen bij en je hebt een originele maaltijd.
Zwarte pens met pompoenchutney (thumbnail)Zwarte pens met pompoenchutney

Zwarte pens met pompoenchutney

50m
16
-
1.6K
Recepten

Zwarte pens met pompoenchutney

Je kunt chutney koud als bijgerecht eten, maar deze is warm en smaakt perfect bij een zwarte pens. Geef er een stukje brood of gekookte aardappelen bij en je hebt een originele maaltijd.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes1.6K

Ingrediënten

4 personen
Pompoenen
800 g
Olijfolie
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Gember
40 g
Korianderzaad
1 tl
Mosterdzaad
1 tl
Ciderazijn
0,2 l
Water
0,1 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Zout
Kristalsuiker
4 el
Boter
Zwarte pensen
4

Benodigdheden

Een vijzel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g pompoenen
1
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
1 ajuin
3
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de olijfolie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze met de ui.
1 chilipeper
5
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper. Snijd de peper fijn en stoof mee in de kookpot.
40 g gember
6
Schil de gember en snijd hem fijn. Doe de stukjes ook in de kookpot.
1 tl korianderzaad, 1 tl mosterdzaad
7
Voeg er het mosterdzaad aan toe. Maal het korianderzaad fijn in een vijzel en doe het ook in de kookpot.
0,2 l Ciderazijn, 0,1 l Water, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, zout, 4 el kristalsuiker
8
Giet er de ciderazijn en het water bij. Leg het kaneelstokje en de steranijs ook in de kookpot. Kruid met een snuif zout en strooi er de suiker over.
9
Laat de pompoen helemaal gaar worden op een zacht vuur.
boter, 4 zwarte pensen
10
Smelt een klont boter in een pan. Bak de pensen.
11
Serveer de pensen met de pompoenchutney. Geef er wat brood of gekookte aardappelen bij en een lepeltje mosterd.
1
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.

Instructies

800 g pompoenen
1
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
1 ajuin
3
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de olijfolie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze met de ui.
1 chilipeper
5
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper. Snijd de peper fijn en stoof mee in de kookpot.
40 g gember
6
Schil de gember en snijd hem fijn. Doe de stukjes ook in de kookpot.
1 tl korianderzaad, 1 tl mosterdzaad
7
Voeg er het mosterdzaad aan toe. Maal het korianderzaad fijn in een vijzel en doe het ook in de kookpot.
0,2 l Ciderazijn, 0,1 l Water, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, zout, 4 el kristalsuiker
8
Giet er de ciderazijn en het water bij. Leg het kaneelstokje en de steranijs ook in de kookpot. Kruid met een snuif zout en strooi er de suiker over.
9
Laat de pompoen helemaal gaar worden op een zacht vuur.
boter, 4 zwarte pensen
10
Smelt een klont boter in een pan. Bak de pensen.
11
Serveer de pensen met de pompoenchutney. Geef er wat brood of gekookte aardappelen bij en een lepeltje mosterd.
1
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zwarte pens met pompoenchutney (thumbnail)Zwarte pens met pompoenchutney
4 personen
50m
Ingrediënten
Pompoenen
800 g
Olijfolie
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Gember
40 g
Korianderzaad
1 tl
Mosterdzaad
1 tl
Ciderazijn
0,2 l
Water
0,1 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Zout
Kristalsuiker
4 el
Boter
Zwarte pensen
4

Zwarte pens met pompoenchutney

Je kunt chutney koud als bijgerecht eten, maar deze is warm en smaakt perfect bij een zwarte pens. Geef er een stukje brood of gekookte aardappelen bij en je hebt een originele maaltijd.
Instructies
800 g pompoenen
1
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
1 ajuin
3
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de olijfolie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze met de ui.
1 chilipeper
5
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper. Snijd de peper fijn en stoof mee in de kookpot.
40 g gember
6
Schil de gember en snijd hem fijn. Doe de stukjes ook in de kookpot.
1 tl korianderzaad, 1 tl mosterdzaad
7
Voeg er het mosterdzaad aan toe. Maal het korianderzaad fijn in een vijzel en doe het ook in de kookpot.
0,2 l Ciderazijn, 0,1 l Water, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, zout, 4 el kristalsuiker
8
Giet er de ciderazijn en het water bij. Leg het kaneelstokje en de steranijs ook in de kookpot. Kruid met een snuif zout en strooi er de suiker over.
9
Laat de pompoen helemaal gaar worden op een zacht vuur.
boter, 4 zwarte pensen
10
Smelt een klont boter in een pan. Bak de pensen.
11
Serveer de pensen met de pompoenchutney. Geef er wat brood of gekookte aardappelen bij en een lepeltje mosterd.