Instructies
4 personen
800 g pompoenen
1
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
1 ajuin
3
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de olijfolie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze met de ui.
1 chilipeper
5
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper. Snijd de peper fijn en stoof mee in de kookpot.
40 g gember
6
Schil de gember en snijd hem fijn. Doe de stukjes ook in de kookpot.
1 tl korianderzaad, 1 tl mosterdzaad
7
Voeg er het mosterdzaad aan toe. Maal het korianderzaad fijn in een vijzel en doe het ook in de kookpot.
0,2 l Ciderazijn, 0,1 l Water, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, zout, 4 el kristalsuiker
8
Giet er de ciderazijn en het water bij. Leg het kaneelstokje en de steranijs ook in de kookpot. Kruid met een snuif zout en strooi er de suiker over.
9
Laat de pompoen helemaal gaar worden op een zacht vuur.
boter, 4 zwarte pensen
10
Smelt een klont boter in een pan. Bak de pensen.
11