Instructies

4 personen
800 g pompoenen
1

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken.

olijfolie
2

Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.

1 ajuin
3

Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de olijfolie.

2 teentjes Look
4

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze met de ui.

1 chilipeper
5

Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper. Snijd de peper fijn en stoof mee in de kookpot.

40 g gember
6

Schil de gember en snijd hem fijn. Doe de stukjes ook in de kookpot.

1 tl korianderzaad, 1 tl mosterdzaad
7

Voeg er het mosterdzaad aan toe. Maal het korianderzaad fijn in een vijzel en doe het ook in de kookpot.

0,2 l Ciderazijn, 0,1 l Water, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, zout, 4 el kristalsuiker
8

Giet er de ciderazijn en het water bij. Leg het kaneelstokje en de steranijs ook in de kookpot. Kruid met een snuif zout en strooi er de suiker over.

9

Laat de pompoen helemaal gaar worden op een zacht vuur.

boter, 4 zwarte pensen
10

Smelt een klont boter in een pan. Bak de pensen.

11

Serveer de pensen met de pompoenchutney. Geef er wat brood of gekookte aardappelen bij en een lepeltje mosterd.