Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn
Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn
Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn
Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn
Ingrediënten
4 personen
Broccoli
1
Zout
Eieren
4
Rode ui
1
Appelazijn
1 scheutje
Witte bonen
2 blikje
Bleekselder
4 stengel
Tonijn
2 blikje
Peper
Zeezout
Olijfolie
1 scheutje
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Pistolet
4
Lookolie
Rucola
100 g
Benodigdheden
Een grote slakom, een grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 broccoli, zout
1
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Leg ze daarna meteen in een kom met koud water om de garing te stoppen.
4 eieren
2
Leg nu de eieren in het kokende water gedurende 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water en pel de eieren.
1 rode ui, 1 scheutje appelazijn
3
Schil de rode ui en hak ze in fijne, halve ringen. Doe ze in een grote slakom en besprenkel ze met appelazijn.
2 blikje Witte bonen
4
Spoel de witte bonen veelvuldig onder koud, stromend water, laat even uitlekken en doe ze bij de rode ui.
5
Giet de broccoliroosjes af en laat ze uitlekken in een vergiet.
4 stengel bleekselder
6
Trek de harde draadjes van de selder met de hand of verwijder ze met een dunschiller. Spoel de stengels onder koud, stromend water en hak ze fijn.
2 blikje tonijn
7
Giet de tonijn af en doe de grote stukken vis bij de salade. Voeg ook de broccoliroosjes toe.
peper, zeezout, 1 scheutje olijfolie
8
Kruid de salade af met een flinke draai van de pepermolen, een snuif zout en een scheut olijfolie. Meng alles voorzichtig onder elkaar.
9
Verwarm een grillpan op het vuur.
0,5 bosjes krulpeterselie
10
Spoel de peterselie en hak ze fijn. Meng de groene kruiden onder de salade.
4 Pistolet, lookolie
11
Snijd de pistolets in dunne toastjes. Besprenkel ze een voor een met lookolie. Leg ze vervolgens in de hete grillpan.
12
Pureer de hardgekookte eieren met een vork tot mimosa.
100 g Rucola
13
Leg de toastjes op een bord en leg er een portie salade bovenop. Werk af met enkele blaadjes rucola en de mimosa van ei.
1 broccoli, zout
1
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Leg ze daarna meteen in een kom met koud water om de garing te stoppen.
4 eieren
2
Leg nu de eieren in het kokende water gedurende 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water en pel de eieren.
1 rode ui, 1 scheutje appelazijn
3
Schil de rode ui en hak ze in fijne, halve ringen. Doe ze in een grote slakom en besprenkel ze met appelazijn.
2 blikje Witte bonen
4
Spoel de witte bonen veelvuldig onder koud, stromend water, laat even uitlekken en doe ze bij de rode ui.
5
Giet de broccoliroosjes af en laat ze uitlekken in een vergiet.
4 stengel bleekselder
6
Trek de harde draadjes van de selder met de hand of verwijder ze met een dunschiller. Spoel de stengels onder koud, stromend water en hak ze fijn.
2 blikje tonijn
7
Giet de tonijn af en doe de grote stukken vis bij de salade. Voeg ook de broccoliroosjes toe.
peper, zeezout, 1 scheutje olijfolie
8
Kruid de salade af met een flinke draai van de pepermolen, een snuif zout en een scheut olijfolie. Meng alles voorzichtig onder elkaar.
9
Verwarm een grillpan op het vuur.
0,5 bosjes krulpeterselie
10
Spoel de peterselie en hak ze fijn. Meng de groene kruiden onder de salade.
4 Pistolet, lookolie
11
Snijd de pistolets in dunne toastjes. Besprenkel ze een voor een met lookolie. Leg ze vervolgens in de hete grillpan.
12
Pureer de hardgekookte eieren met een vork tot mimosa.
100 g Rucola
13
Leg de toastjes op een bord en leg er een portie salade bovenop. Werk af met enkele blaadjes rucola en de mimosa van ei.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Broccoli
1
Zout
Eieren
4
Rode ui
1
Appelazijn
1 scheutje
Witte bonen
2 blikje
Bleekselder
4 stengel
Tonijn
2 blikje
Peper
Zeezout
Olijfolie
1 scheutje
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Pistolet
4
Lookolie
Rucola
100 g
Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn
Een salade zo eenvoudig en zo lekker. Dankzij de voedzame ingrediënten zoals broccoli, ei, tonijn en witte boontjes zet je een volwaardige maaltijd op tafel waar het hele gezin van zal smullen. Jeroen serveert er ook nog gegrilde looktoastjes bij, ideaal om oud brood of oude pistolets op te werken.Instructies
1 broccoli, zout
1
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Leg ze daarna meteen in een kom met koud water om de garing te stoppen.
4 eieren
2
Leg nu de eieren in het kokende water gedurende 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water en pel de eieren.
1 rode ui, 1 scheutje appelazijn
3
Schil de rode ui en hak ze in fijne, halve ringen. Doe ze in een grote slakom en besprenkel ze met appelazijn.
2 blikje Witte bonen
4
Spoel de witte bonen veelvuldig onder koud, stromend water, laat even uitlekken en doe ze bij de rode ui.
5
Giet de broccoliroosjes af en laat ze uitlekken in een vergiet.
4 stengel bleekselder
6
Trek de harde draadjes van de selder met de hand of verwijder ze met een dunschiller. Spoel de stengels onder koud, stromend water en hak ze fijn.
2 blikje tonijn
7
Giet de tonijn af en doe de grote stukken vis bij de salade. Voeg ook de broccoliroosjes toe.
peper, zeezout, 1 scheutje olijfolie
8
Kruid de salade af met een flinke draai van de pepermolen, een snuif zout en een scheut olijfolie. Meng alles voorzichtig onder elkaar.
9
Verwarm een grillpan op het vuur.
0,5 bosjes krulpeterselie
10
Spoel de peterselie en hak ze fijn. Meng de groene kruiden onder de salade.
4 Pistolet, lookolie
11
Snijd de pistolets in dunne toastjes. Besprenkel ze een voor een met lookolie. Leg ze vervolgens in de hete grillpan.
12
Pureer de hardgekookte eieren met een vork tot mimosa.
100 g Rucola
13
Leg de toastjes op een bord en leg er een portie salade bovenop. Werk af met enkele blaadjes rucola en de mimosa van ei.