Instructies
4 personen
1 broccoli, zout
1
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Leg ze daarna meteen in een kom met koud water om de garing te stoppen.
4 eieren
2
Leg nu de eieren in het kokende water gedurende 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water en pel de eieren.
1 rode ui, 1 scheutje appelazijn
3
Schil de rode ui en hak ze in fijne, halve ringen. Doe ze in een grote slakom en besprenkel ze met appelazijn.
2 blikje Witte bonen
4
Spoel de witte bonen veelvuldig onder koud, stromend water, laat even uitlekken en doe ze bij de rode ui.
5
Giet de broccoliroosjes af en laat ze uitlekken in een vergiet.
4 stengel bleekselder
6
Trek de harde draadjes van de selder met de hand of verwijder ze met een dunschiller. Spoel de stengels onder koud, stromend water en hak ze fijn.
2 blikje tonijn
7
Giet de tonijn af en doe de grote stukken vis bij de salade. Voeg ook de broccoliroosjes toe.
peper, zeezout, 1 scheutje olijfolie
8
Kruid de salade af met een flinke draai van de pepermolen, een snuif zout en een scheut olijfolie. Meng alles voorzichtig onder elkaar.
9
Verwarm een grillpan op het vuur.
0,5 bosjes krulpeterselie
10
Spoel de peterselie en hak ze fijn. Meng de groene kruiden onder de salade.
4 Pistolet, lookolie
11
Snijd de pistolets in dunne toastjes. Besprenkel ze een voor een met lookolie. Leg ze vervolgens in de hete grillpan.
12
Pureer de hardgekookte eieren met een vork tot mimosa.
100 g Rucola
13