dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel (thumbnail)Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel

Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel

40m
25
-
2.1K
Recepten

Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel

Breng de zon op je bord met deze vegetarische variant van lekkere Mexicaanse chili. Jeroen serveert daarbij een quesadilla gevuld met witte kool en schapenkaas van eigen bodem, Brebis de Brakel. Er schuilt heel wat arbeid achter de productie van deze heerlijke schapenkaas uit de Ardennen. Het eindresultaat is dan ook fenomenaal!
Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel (thumbnail)Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel

Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel

40m
25
-
2.1K
Recepten

Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel

Breng de zon op je bord met deze vegetarische variant van lekkere Mexicaanse chili. Jeroen serveert daarbij een quesadilla gevuld met witte kool en schapenkaas van eigen bodem, Brebis de Brakel. Er schuilt heel wat arbeid achter de productie van deze heerlijke schapenkaas uit de Ardennen. Het eindresultaat is dan ook fenomenaal!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten25
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Rode ui
1
Zoete aardappelen
1
Gele paprika
1
Rode bonen
1 blikje
Maïs
1 blikje
Komijn
1 flinke snuif
Komijn
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Paprikapoeder
1 flinke snuif
Tijm
Laurier
Chilipoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Tomatenblokjes
1 blik
Tomaten passata
0,2 l
Ijsbergsla
1 krop
Rode wijnazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Spitskool
0,25
Tortilla's
4
Brebis de brakel
400 g
Jalapenopepers
Koriander
Limoen
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

olijfolie, 1 rode ui
1
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de rode ui grof en stoof aan in de hete olie.
1 Zoete aardappelen, 1 gele paprika
2
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd ook het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes en laat de groenten meestoven met de rode ui.
1 blikje rode bonen, 1 blikje maïs
3
Spoel de rode bonen en de mais schoon. Laat meestoven met de groenten.
1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif paprikapoeder
4
Breng de stovende groenten op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en paprikapoeder.
tijm, laurier, 1 snuifje chilipoeder, 1 el Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes, 0,2 l Tomaten passata
5
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe, gevolgd door de laurierblaadjes, chilipoeder, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de passata. Laat de saus garen op een zacht vuur.
1 krop ijsbergsla, 1 scheutje Rode wijnazijn, olijfolie, peper, zout
6
Snijd de ijsbergsla in reepjes en doe de sla in een mengkom. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over. Breng de salade op smaak met peper en zout.
7
Laat een ruime pan voorverwarmen op het vuur.
0,25 spitskool, peper, zout, olijfolie, komijn
8
Snijd een kwart uit de spitskool en snijd de kool fijn. Meng de spitskool in een mengkom met peper, zout, olijfolie en komijn.
4 tortilla's, 400 g Brebis de Brakel, jalapenopepers
9
Giet een likje olijfolie in de voorverwarmde pan. Leg er een tortillavel in. Bedek de helft van het vel met de spitskool, de geraspte brebis de Brakel en enkele jalapeño’s. Vouw de tortilla vervolgens dubbel en bak aan beide kanten.
koriander, 1 limoen
10
Serveer de ijsbergsalade met enkele plukjes koriander en een partje limoen.
11
Laat de quesadilla uitlekken op een vel keukenpapier, snijd er een stuk van en schik deze naast de salade op het bord. Werk het geheel af met de chili sin carne.
1
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de rode ui grof en stoof aan in de hete olie.
2
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd ook het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes en laat de groenten meestoven met de rode ui.

Instructies

olijfolie, 1 rode ui
1
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de rode ui grof en stoof aan in de hete olie.
1 Zoete aardappelen, 1 gele paprika
2
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd ook het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes en laat de groenten meestoven met de rode ui.
1 blikje rode bonen, 1 blikje maïs
3
Spoel de rode bonen en de mais schoon. Laat meestoven met de groenten.
1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif paprikapoeder
4
Breng de stovende groenten op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en paprikapoeder.
tijm, laurier, 1 snuifje chilipoeder, 1 el Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes, 0,2 l Tomaten passata
5
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe, gevolgd door de laurierblaadjes, chilipoeder, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de passata. Laat de saus garen op een zacht vuur.
1 krop ijsbergsla, 1 scheutje Rode wijnazijn, olijfolie, peper, zout
6
Snijd de ijsbergsla in reepjes en doe de sla in een mengkom. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over. Breng de salade op smaak met peper en zout.
7
Laat een ruime pan voorverwarmen op het vuur.
0,25 spitskool, peper, zout, olijfolie, komijn
8
Snijd een kwart uit de spitskool en snijd de kool fijn. Meng de spitskool in een mengkom met peper, zout, olijfolie en komijn.
4 tortilla's, 400 g Brebis de Brakel, jalapenopepers
9
Giet een likje olijfolie in de voorverwarmde pan. Leg er een tortillavel in. Bedek de helft van het vel met de spitskool, de geraspte brebis de Brakel en enkele jalapeño’s. Vouw de tortilla vervolgens dubbel en bak aan beide kanten.
koriander, 1 limoen
10
Serveer de ijsbergsalade met enkele plukjes koriander en een partje limoen.
11
Laat de quesadilla uitlekken op een vel keukenpapier, snijd er een stuk van en schik deze naast de salade op het bord. Werk het geheel af met de chili sin carne.
1
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de rode ui grof en stoof aan in de hete olie.
2
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd ook het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes en laat de groenten meestoven met de rode ui.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel (thumbnail)Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
Rode ui
1
Zoete aardappelen
1
Gele paprika
1
Rode bonen
1 blikje
Maïs
1 blikje
Komijn
1 flinke snuif
Komijn
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Paprikapoeder
1 flinke snuif
Tijm
Laurier
Chilipoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Tomatenblokjes
1 blik
Tomaten passata
0,2 l
Ijsbergsla
1 krop
Rode wijnazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Spitskool
0,25
Tortilla's
4
Brebis de brakel
400 g
Jalapenopepers
Koriander
Limoen
1

Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel

Breng de zon op je bord met deze vegetarische variant van lekkere Mexicaanse chili. Jeroen serveert daarbij een quesadilla gevuld met witte kool en schapenkaas van eigen bodem, Brebis de Brakel. Er schuilt heel wat arbeid achter de productie van deze heerlijke schapenkaas uit de Ardennen. Het eindresultaat is dan ook fenomenaal!
Instructies
olijfolie, 1 rode ui
1
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de rode ui grof en stoof aan in de hete olie.
1 Zoete aardappelen, 1 gele paprika
2
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd ook het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes en laat de groenten meestoven met de rode ui.
1 blikje rode bonen, 1 blikje maïs
3
Spoel de rode bonen en de mais schoon. Laat meestoven met de groenten.
1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif paprikapoeder
4
Breng de stovende groenten op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en paprikapoeder.
tijm, laurier, 1 snuifje chilipoeder, 1 el Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes, 0,2 l Tomaten passata
5
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe, gevolgd door de laurierblaadjes, chilipoeder, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de passata. Laat de saus garen op een zacht vuur.
1 krop ijsbergsla, 1 scheutje Rode wijnazijn, olijfolie, peper, zout
6
Snijd de ijsbergsla in reepjes en doe de sla in een mengkom. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over. Breng de salade op smaak met peper en zout.
7
Laat een ruime pan voorverwarmen op het vuur.
0,25 spitskool, peper, zout, olijfolie, komijn
8
Snijd een kwart uit de spitskool en snijd de kool fijn. Meng de spitskool in een mengkom met peper, zout, olijfolie en komijn.
4 tortilla's, 400 g Brebis de Brakel, jalapenopepers
9
Giet een likje olijfolie in de voorverwarmde pan. Leg er een tortillavel in. Bedek de helft van het vel met de spitskool, de geraspte brebis de Brakel en enkele jalapeño’s. Vouw de tortilla vervolgens dubbel en bak aan beide kanten.
koriander, 1 limoen
10
Serveer de ijsbergsalade met enkele plukjes koriander en een partje limoen.
11
Laat de quesadilla uitlekken op een vel keukenpapier, snijd er een stuk van en schik deze naast de salade op het bord. Werk het geheel af met de chili sin carne.