Instructies

4 personen
olijfolie, 1 rode ui
1

Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de rode ui grof en stoof aan in de hete olie.

1 Zoete aardappelen, 1 gele paprika
2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd ook het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes en laat de groenten meestoven met de rode ui.

1 blikje rode bonen, 1 blikje maïs
3

Spoel de rode bonen en de mais schoon. Laat meestoven met de groenten.

1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif paprikapoeder
4

Breng de stovende groenten op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en paprikapoeder.

tijm, laurier, 1 snuifje chilipoeder, 1 el Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes, 0,2 l Tomaten passata
5

Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe, gevolgd door de laurierblaadjes, chilipoeder, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de passata. Laat de saus garen op een zacht vuur.

1 krop ijsbergsla, 1 scheutje Rode wijnazijn, olijfolie, peper, zout
6

Snijd de ijsbergsla in reepjes en doe de sla in een mengkom. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over. Breng de salade op smaak met peper en zout.

7

Laat een ruime pan voorverwarmen op het vuur.

0,25 spitskool, peper, zout, olijfolie, komijn
8

Snijd een kwart uit de spitskool en snijd de kool fijn. Meng de spitskool in een mengkom met peper, zout, olijfolie en komijn.

4 tortilla's, 400 g Brebis de Brakel, jalapenopepers
9

Giet een likje olijfolie in de voorverwarmde pan. Leg er een tortillavel in. Bedek de helft van het vel met de spitskool, de geraspte brebis de Brakel en enkele jalapeño’s. Vouw de tortilla vervolgens dubbel en bak aan beide kanten.

koriander, 1 limoen
10

Serveer de ijsbergsalade met enkele plukjes koriander en een partje limoen.

11

Laat de quesadilla uitlekken op een vel keukenpapier, snijd er een stuk van en schik deze naast de salade op het bord. Werk het geheel af met de chili sin carne.