dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing (thumbnail)Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing

Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing

40m
12
-
4.1K
Recepten

Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing

Als kind kreeg Jeroen veel rodebietenpuree voorgeschoteld. Hij heeft er nog altijd geen genoeg van en combineert de stoemp met gebakken zalm en een zachte dressing van honing en graanmosterd. Daar kunnen de Scandinaviërs nog wat van leren.
Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing (thumbnail)Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing

Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing

40m
12
-
4.1K
Recepten

Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing

Als kind kreeg Jeroen veel rodebietenpuree voorgeschoteld. Hij heeft er nog altijd geen genoeg van en combineert de stoemp met gebakken zalm en een zachte dressing van honing en graanmosterd. Daar kunnen de Scandinaviërs nog wat van leren.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Rode bieten
2
Aardappelen
800 g
Zalmfilets
4
Peper
Grof zout
Zure room
1 potje
Zout
Graanmosterd
1 el
Honing
1 el
Dille
Waterkers
1 bosje
Olijfolie

Benodigdheden

Keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 Rode bieten
1
Schil de rode bieten en snijd ze in stukken.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken als de rode biet.
3
Kook de aardappelen en de rode biet gaar in lichtgezouten water.
4 zalmfilets, peper, grof zout
4
Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en grof zout.
1 potje Zure room, zout, 1 el graanmosterd
5
Lepel de zure room in een mengkom. Kruid met peper en zout. Schep er de graanmosterd bij. Roer goed.
1 el honing, dille
6
Snijd de dille wat fijner en doe bij de saus. Voeg er nog de honing aan toe. Roer opnieuw.
1 bosje Waterkers
7
Was de waterkers en laat uitlekken op keukenpapier.
olijfolie
8
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak de zalm eerst op de velkant.
9
Giet de aardappelen en de rode biet af. Plet tot puree en meng er een lepel graanmosterd onder. Kruid met peper en zout.
10
Draai de stukken zalm om en laat nog een minuut verder bakken.
TIPZalm is het lekkerst als hij niet helemaal doorbakken is. De vis moet warm zijn vanbinnen, maar mag nog wat donkerroze zijn.
11
Serveer de gebakken zalm met de stoemp van rode biet en een toefje waterkers. Werk af met een lepel honing-mosterddressing.
1
Schil de rode bieten en snijd ze in stukken.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken als de rode biet.

Instructies

2 Rode bieten
1
Schil de rode bieten en snijd ze in stukken.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken als de rode biet.
3
Kook de aardappelen en de rode biet gaar in lichtgezouten water.
4 zalmfilets, peper, grof zout
4
Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en grof zout.
1 potje Zure room, zout, 1 el graanmosterd
5
Lepel de zure room in een mengkom. Kruid met peper en zout. Schep er de graanmosterd bij. Roer goed.
1 el honing, dille
6
Snijd de dille wat fijner en doe bij de saus. Voeg er nog de honing aan toe. Roer opnieuw.
1 bosje Waterkers
7
Was de waterkers en laat uitlekken op keukenpapier.
olijfolie
8
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak de zalm eerst op de velkant.
9
Giet de aardappelen en de rode biet af. Plet tot puree en meng er een lepel graanmosterd onder. Kruid met peper en zout.
10
Draai de stukken zalm om en laat nog een minuut verder bakken.
TIPZalm is het lekkerst als hij niet helemaal doorbakken is. De vis moet warm zijn vanbinnen, maar mag nog wat donkerroze zijn.
11
Serveer de gebakken zalm met de stoemp van rode biet en een toefje waterkers. Werk af met een lepel honing-mosterddressing.
1
Schil de rode bieten en snijd ze in stukken.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken als de rode biet.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing (thumbnail)Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode bieten
2
Aardappelen
800 g
Zalmfilets
4
Peper
Grof zout
Zure room
1 potje
Zout
Graanmosterd
1 el
Honing
1 el
Dille
Waterkers
1 bosje
Olijfolie

Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing

Als kind kreeg Jeroen veel rodebietenpuree voorgeschoteld. Hij heeft er nog altijd geen genoeg van en combineert de stoemp met gebakken zalm en een zachte dressing van honing en graanmosterd. Daar kunnen de Scandinaviërs nog wat van leren.
Instructies
2 Rode bieten
1
Schil de rode bieten en snijd ze in stukken.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken als de rode biet.
3
Kook de aardappelen en de rode biet gaar in lichtgezouten water.
4 zalmfilets, peper, grof zout
4
Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en grof zout.
1 potje Zure room, zout, 1 el graanmosterd
5
Lepel de zure room in een mengkom. Kruid met peper en zout. Schep er de graanmosterd bij. Roer goed.
1 el honing, dille
6
Snijd de dille wat fijner en doe bij de saus. Voeg er nog de honing aan toe. Roer opnieuw.
1 bosje Waterkers
7
Was de waterkers en laat uitlekken op keukenpapier.
olijfolie
8
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak de zalm eerst op de velkant.
9
Giet de aardappelen en de rode biet af. Plet tot puree en meng er een lepel graanmosterd onder. Kruid met peper en zout.
10
Draai de stukken zalm om en laat nog een minuut verder bakken.
TIPZalm is het lekkerst als hij niet helemaal doorbakken is. De vis moet warm zijn vanbinnen, maar mag nog wat donkerroze zijn.
11
Serveer de gebakken zalm met de stoemp van rode biet en een toefje waterkers. Werk af met een lepel honing-mosterddressing.