Gebakken pladijs met geroosterde spitskool en ansjovisdressing
Gebakken pladijs met geroosterde spitskool en ansjovisdressing
Gebakken pladijs met geroosterde spitskool en ansjovisdressing
Gebakken pladijs met geroosterde spitskool en ansjovisdressing
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Spitskoolklein
1
Ontbijtspek
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Grof zout
Eierdooiers
2
Mosterd
1 el
Water
1 scheutje
Natuurazijn
1 scheutje
Look
0,5 teentjes
Arachideolie
2 scheutjes
Griekse yoghurt
2 el
Zout
Citroenenschil
0,5
Bieslook
Dragon
Ansjovisfiletsuit blik
12
Boter
50 g
Kappertjes
4 el
Plaice fillet
600 g
Benodigdheden
Staafmixer, maatbeker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
800 g Loskokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze net niet gaar in gezouten water.
1 spitskool, 100 g ontbijtspek
3
Snijd de spitskool in vier en leg ze op een ovenplaat. Leg er de plakjes ontbijtspek bij.
1 scheutje olijfolie, peper, grof zout
4
Sprenkel flink wat olijfolie over de kool en kruid met peper en grof zout. Schuif de kool en de spek in de oven.
De ansjovisdressing
2 eierdooiers, 1 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje natuurazijn, 0,5 teentjes Look
5
Doe de dooiers met de mosterd, een scheutje water en een scheutje azijn in een maatbeker. Pel het teentje look en voeg het toe.
1 scheutje arachideolie
6
Zet de mixer erin en mix fijn. Voeg de olie er in een straaltje aan toe, en mix tot je een licht gebonden mayonaise hebt.
2 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,5 citroenen
7
Kruid de mayonaise met peper en zout. Voeg de Griekse yoghurt toe en rasp er de schil van een halve citroen bij. Mix nog eens.
Bieslook, dragon, 12 ansjovisfilets
8
Snijd de bieslook, de dragon en de ansjovis fijn en roer alles onder de dressing.
De vis en de aardappelen
9
Giet de bijna gare aardappelen af en snijd ze in dikke plakken.
1 scheutje arachideolie, 50 g boter, peper, zout
10
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een grote pan en voeg er een flinke klont boter aan toe. Bak de aardappelen goudbruin in de hete vetstof en laat daarna even uitlekken op een vel keukenpapier. Kruid met peper en zout.
11
Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het daarna in fijne reepjes. Snijd de spitskool in grote stukken.
12
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat een klont boter smelten.
peper, zout, 600 g
13
Kruid de vis met peper en zout en bak de filets in de boter aan beide kanten.
Afwerking
4 el kappertjes
14
Schep wat gebakken aardappelen en spitskool op een bord. Lepel er flink wat dressing over en leg er een stukje gebakken visfilet bij. Verkruimel het krokant gebakken spek erover en werk af met de kappertjes.
Voorbereiding
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
800 g Loskokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze net niet gaar in gezouten water.
1 spitskool, 100 g ontbijtspek
3
Snijd de spitskool in vier en leg ze op een ovenplaat. Leg er de plakjes ontbijtspek bij.
1 scheutje olijfolie, peper, grof zout
4
Sprenkel flink wat olijfolie over de kool en kruid met peper en grof zout. Schuif de kool en de spek in de oven.
De ansjovisdressing
2 eierdooiers, 1 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje natuurazijn, 0,5 teentjes Look
5
Doe de dooiers met de mosterd, een scheutje water en een scheutje azijn in een maatbeker. Pel het teentje look en voeg het toe.
1 scheutje arachideolie
6
Zet de mixer erin en mix fijn. Voeg de olie er in een straaltje aan toe, en mix tot je een licht gebonden mayonaise hebt.
2 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,5 citroenen
7
Kruid de mayonaise met peper en zout. Voeg de Griekse yoghurt toe en rasp er de schil van een halve citroen bij. Mix nog eens.
Bieslook, dragon, 12 ansjovisfilets
8
Snijd de bieslook, de dragon en de ansjovis fijn en roer alles onder de dressing.
De vis en de aardappelen
9
Giet de bijna gare aardappelen af en snijd ze in dikke plakken.
1 scheutje arachideolie, 50 g boter, peper, zout
10
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een grote pan en voeg er een flinke klont boter aan toe. Bak de aardappelen goudbruin in de hete vetstof en laat daarna even uitlekken op een vel keukenpapier. Kruid met peper en zout.
11
Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het daarna in fijne reepjes. Snijd de spitskool in grote stukken.
12
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat een klont boter smelten.
peper, zout, 600 g
13
Kruid de vis met peper en zout en bak de filets in de boter aan beide kanten.
Afwerking
4 el kappertjes
14
Schep wat gebakken aardappelen en spitskool op een bord. Lepel er flink wat dressing over en leg er een stukje gebakken visfilet bij. Verkruimel het krokant gebakken spek erover en werk af met de kappertjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Spitskoolklein
1
Ontbijtspek
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Grof zout
Eierdooiers
2
Mosterd
1 el
Water
1 scheutje
Natuurazijn
1 scheutje
Look
0,5 teentjes
Arachideolie
2 scheutjes
Griekse yoghurt
2 el
Zout
Citroenenschil
0,5
Bieslook
Dragon
Ansjovisfiletsuit blik
12
Boter
50 g
Kappertjes
4 el
Plaice fillet
600 g
Gebakken pladijs met geroosterde spitskool en ansjovisdressing
Gebakken aardappelen, geroosterde spitskool, een romige dressing met ansjovis, spekkruimels en gebakken pladijs. Een topcombinatie waar je jong en oud gegarandeerd een plezier mee doet!Instructies
Voorbereiding
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
800 g Loskokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze net niet gaar in gezouten water.
1 spitskool, 100 g ontbijtspek
3
Snijd de spitskool in vier en leg ze op een ovenplaat. Leg er de plakjes ontbijtspek bij.
1 scheutje olijfolie, peper, grof zout
4
Sprenkel flink wat olijfolie over de kool en kruid met peper en grof zout. Schuif de kool en de spek in de oven.
De ansjovisdressing
2 eierdooiers, 1 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje natuurazijn, 0,5 teentjes Look
5
Doe de dooiers met de mosterd, een scheutje water en een scheutje azijn in een maatbeker. Pel het teentje look en voeg het toe.
1 scheutje arachideolie
6
Zet de mixer erin en mix fijn. Voeg de olie er in een straaltje aan toe, en mix tot je een licht gebonden mayonaise hebt.
2 el Griekse yoghurt, peper, zout, 0,5 citroenen
7
Kruid de mayonaise met peper en zout. Voeg de Griekse yoghurt toe en rasp er de schil van een halve citroen bij. Mix nog eens.
Bieslook, dragon, 12 ansjovisfilets
8
Snijd de bieslook, de dragon en de ansjovis fijn en roer alles onder de dressing.
De vis en de aardappelen
9
Giet de bijna gare aardappelen af en snijd ze in dikke plakken.
1 scheutje arachideolie, 50 g boter, peper, zout
10
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een grote pan en voeg er een flinke klont boter aan toe. Bak de aardappelen goudbruin in de hete vetstof en laat daarna even uitlekken op een vel keukenpapier. Kruid met peper en zout.
11
Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het daarna in fijne reepjes. Snijd de spitskool in grote stukken.
12
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat een klont boter smelten.
peper, zout, 600 g
13
Kruid de vis met peper en zout en bak de filets in de boter aan beide kanten.
Afwerking
4 el kappertjes
14
Schep wat gebakken aardappelen en spitskool op een bord. Lepel er flink wat dressing over en leg er een stukje gebakken visfilet bij. Verkruimel het krokant gebakken spek erover en werk af met de kappertjes.