dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes (thumbnail)Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes

Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes

35m
21
-
3K
Recepten

Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes

Paella is in oorsprong een armemensengerecht dat gemaakt wordt met wat voorhanden is. Jeroen maakt er een echt familierecept van met veel groenten, vis en schelpjes.
Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes (thumbnail)Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes

Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes

35m
21
-
3K
Recepten

Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes

Paella is in oorsprong een armemensengerecht dat gemaakt wordt met wat voorhanden is. Jeroen maakt er een echt familierecept van met veel groenten, vis en schelpjes.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Visfumet
0,6 l
Olijfolie
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Wortelen
2
Venkel
1
Paprika
1
Courgette
1
Tijm
3 takjes
Laurier
3 blaadjes
Paprikapoeder
Cayennepeper
Saffraan
2 potjes
Zout
Tomatenpuree
50 g
Paellarijst
250 g
Venusschelpen
1.000 g
Kabeljauw
600 g
Pepers
Peterselie
1 bosje
Citroenen
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De paella

0,6 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Stoof de uien en de knoflook aan.
2 wortelen, 1 venkel
4
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes (brunoise). Snijd de venkel ook in brunoise.
5
Doe de wortelen en venkel bij de uien. Laat mee stoven.
1 paprika, 1 courgette
6
Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten en snijd in brunoise. Snijd de courgette ook in brunoise. Doe de paprika en de courgette bij de rest van de groenten.
3 takjes tijm, 3 blaadjes laurier, paprikapoeder, cayennepeper, 2 potjes saffraan, zout
7
Doe tijm en laurier bij de groenten. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper, saffraan en zout. Laat alles even mee stoven.
50 g Tomatenpuree
8
Roer de tomatenpuree door de groenten en laat mee bakken.
250 g paellarijst
9
Strooi de rijst bij de groenten en roer om. Laat de rijst even mee bakken.
10
Bevochtig de rijst en groenten met de warme visfumet. Zet een deksel op de pan en laat de rijst gaar worden op een matig vuur. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg eventueel extra visfumet toe.
1.000 g venusschelpen, 600 g kabeljauw
11
Spoel de venusschelpen in koud water. Snijd de kabeljauw in stukken.
pepers
12
Leg de schelpen en de vis mee in de pan. Kruid met peper en zout.
13
Laat ze onder deksel garen tot de schelpjes open gaan en de vis gaar is.
1 bosje peterselie
14
Snipper de peterselie fijn.
0,5 citroenen
15
Rasp de schil van de citroen.
16
Werk de paella af met citroenzeste en gesnipperde peterselie.
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.

Instructies

De paella

0,6 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Stoof de uien en de knoflook aan.
2 wortelen, 1 venkel
4
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes (brunoise). Snijd de venkel ook in brunoise.
5
Doe de wortelen en venkel bij de uien. Laat mee stoven.
1 paprika, 1 courgette
6
Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten en snijd in brunoise. Snijd de courgette ook in brunoise. Doe de paprika en de courgette bij de rest van de groenten.
3 takjes tijm, 3 blaadjes laurier, paprikapoeder, cayennepeper, 2 potjes saffraan, zout
7
Doe tijm en laurier bij de groenten. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper, saffraan en zout. Laat alles even mee stoven.
50 g Tomatenpuree
8
Roer de tomatenpuree door de groenten en laat mee bakken.
250 g paellarijst
9
Strooi de rijst bij de groenten en roer om. Laat de rijst even mee bakken.
10
Bevochtig de rijst en groenten met de warme visfumet. Zet een deksel op de pan en laat de rijst gaar worden op een matig vuur. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg eventueel extra visfumet toe.
1.000 g venusschelpen, 600 g kabeljauw
11
Spoel de venusschelpen in koud water. Snijd de kabeljauw in stukken.
pepers
12
Leg de schelpen en de vis mee in de pan. Kruid met peper en zout.
13
Laat ze onder deksel garen tot de schelpjes open gaan en de vis gaar is.
1 bosje peterselie
14
Snipper de peterselie fijn.
0,5 citroenen
15
Rasp de schil van de citroen.
16
Werk de paella af met citroenzeste en gesnipperde peterselie.
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes (thumbnail)Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes
4 personen
35m
Ingrediënten
Visfumet
0,6 l
Olijfolie
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Wortelen
2
Venkel
1
Paprika
1
Courgette
1
Tijm
3 takjes
Laurier
3 blaadjes
Paprikapoeder
Cayennepeper
Saffraan
2 potjes
Zout
Tomatenpuree
50 g
Paellarijst
250 g
Venusschelpen
1.000 g
Kabeljauw
600 g
Pepers
Peterselie
1 bosje
Citroenen
0,5

Paellarijst met zuiderse groenten, kabeljauw en schelpjes

Paella is in oorsprong een armemensengerecht dat gemaakt wordt met wat voorhanden is. Jeroen maakt er een echt familierecept van met veel groenten, vis en schelpjes.
Instructies

De paella

0,6 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Stoof de uien en de knoflook aan.
2 wortelen, 1 venkel
4
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes (brunoise). Snijd de venkel ook in brunoise.
5
Doe de wortelen en venkel bij de uien. Laat mee stoven.
1 paprika, 1 courgette
6
Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten en snijd in brunoise. Snijd de courgette ook in brunoise. Doe de paprika en de courgette bij de rest van de groenten.
3 takjes tijm, 3 blaadjes laurier, paprikapoeder, cayennepeper, 2 potjes saffraan, zout
7
Doe tijm en laurier bij de groenten. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper, saffraan en zout. Laat alles even mee stoven.
50 g Tomatenpuree
8
Roer de tomatenpuree door de groenten en laat mee bakken.
250 g paellarijst
9
Strooi de rijst bij de groenten en roer om. Laat de rijst even mee bakken.
10
Bevochtig de rijst en groenten met de warme visfumet. Zet een deksel op de pan en laat de rijst gaar worden op een matig vuur. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg eventueel extra visfumet toe.
1.000 g venusschelpen, 600 g kabeljauw
11
Spoel de venusschelpen in koud water. Snijd de kabeljauw in stukken.
pepers
12
Leg de schelpen en de vis mee in de pan. Kruid met peper en zout.
13
Laat ze onder deksel garen tot de schelpjes open gaan en de vis gaar is.
1 bosje peterselie
14
Snipper de peterselie fijn.
0,5 citroenen
15
Rasp de schil van de citroen.
16
Werk de paella af met citroenzeste en gesnipperde peterselie.