Instructies
4 personen
De paella
0,6 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Stoof de uien en de knoflook aan.
2 wortelen, 1 venkel
4
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes (brunoise). Snijd de venkel ook in brunoise.
5
Doe de wortelen en venkel bij de uien. Laat mee stoven.
1 paprika, 1 courgette
6
Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten en snijd in brunoise. Snijd de courgette ook in brunoise. Doe de paprika en de courgette bij de rest van de groenten.
3 takjes tijm, 3 blaadjes laurier, paprikapoeder, cayennepeper, 2 potjes saffraan, zout
7
Doe tijm en laurier bij de groenten. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper, saffraan en zout. Laat alles even mee stoven.
50 g Tomatenpuree
8
Roer de tomatenpuree door de groenten en laat mee bakken.
250 g paellarijst
9
Strooi de rijst bij de groenten en roer om. Laat de rijst even mee bakken.
10
Bevochtig de rijst en groenten met de warme visfumet. Zet een deksel op de pan en laat de rijst gaar worden op een matig vuur. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg eventueel extra visfumet toe.
1.000 g venusschelpen, 600 g kabeljauw
11
Spoel de venusschelpen in koud water. Snijd de kabeljauw in stukken.
pepers
12
Leg de schelpen en de vis mee in de pan. Kruid met peper en zout.
13
Laat ze onder deksel garen tot de schelpjes open gaan en de vis gaar is.
1 bosje peterselie
14
Snipper de peterselie fijn.
0,5 citroenen
15
Rasp de schil van de citroen.
16