dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas (thumbnail)Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas

Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas

30m
9
82%
22.5K
Recepten

Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas

Deze zalige, frisgroene pasta is een absolute winner. De romige saus op basis van broccoli en kort gebakken broccolini met een lichte toets van blauwe kaas is een voltreffer op alle vlakken!
Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas (thumbnail)Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas

Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas

30m
9
82%
22.5K
Recepten

Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas

Deze zalige, frisgroene pasta is een absolute winner. De romige saus op basis van broccoli en kort gebakken broccolini met een lichte toets van blauwe kaas is een voltreffer op alle vlakken!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten9
Beoordeling82%
Aantal likes22.5K

Ingrediënten

4 personen
Broccoli
1
Spinazie
200 g
Broccolini
1 pakje
Rode ui
1
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Gorgonzola
200 g
Citroenzeste
1
Basilicumblaadjes

Benodigdheden

Blender, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 broccoli
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de stam van de broccoli en snijd de stam en de roosjes in kleinere stukken. Kook de stukken broccoli vervolgens tot ze gaar zijn.
200 g spinazie
2
Was de spinazie en laat uitlekken.
1 pakje broccolini, 1 rode ui, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan. Snijd de steeltjes van de broccolini in stukjes en stoof ze aan in de olie. Pel de look en de ui. Snijd de look fijn en de ui in lamellen en voeg ze toe. Voeg vervolgens ook de fijngesneden chilipeper toe.
150 g Gorgonzola, 1 citroen
4
Doe de gegaarde broccolini, twee soeplepels kookvocht, de spinazie en een groot deel van de Gorgonzola in de blender en mix tot een gladde saus. Voeg een snuif zout en peper toe. Rasp er vervolgens de schil van een citroen bij.
5
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en laat de roosjes van de broccolini vervolgens nog 1 minuut in het kookwater van de pasta garen. Schep de pasta en de broccoliniroosjes bij de gebakken ui, de look en de chili wanneer ze gaar zijn. Voeg daaropvolgend twee soeplepels kookvocht toe in de pan.
50 g Gorgonzola, basilicumblaadjes
6
Giet de broccolisaus over de pasta en meng alles goed onder elkaar. Kruid bij met peper en zout. Schep een flinke lepel in een diep bord. Werk af met enkele blaadjes basilicum en wat extra blauwe kaas.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de stam van de broccoli en snijd de stam en de roosjes in kleinere stukken. Kook de stukken broccoli vervolgens tot ze gaar zijn.
2
Was de spinazie en laat uitlekken.

Instructies

1 broccoli
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de stam van de broccoli en snijd de stam en de roosjes in kleinere stukken. Kook de stukken broccoli vervolgens tot ze gaar zijn.
200 g spinazie
2
Was de spinazie en laat uitlekken.
1 pakje broccolini, 1 rode ui, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan. Snijd de steeltjes van de broccolini in stukjes en stoof ze aan in de olie. Pel de look en de ui. Snijd de look fijn en de ui in lamellen en voeg ze toe. Voeg vervolgens ook de fijngesneden chilipeper toe.
150 g Gorgonzola, 1 citroen
4
Doe de gegaarde broccolini, twee soeplepels kookvocht, de spinazie en een groot deel van de Gorgonzola in de blender en mix tot een gladde saus. Voeg een snuif zout en peper toe. Rasp er vervolgens de schil van een citroen bij.
5
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en laat de roosjes van de broccolini vervolgens nog 1 minuut in het kookwater van de pasta garen. Schep de pasta en de broccoliniroosjes bij de gebakken ui, de look en de chili wanneer ze gaar zijn. Voeg daaropvolgend twee soeplepels kookvocht toe in de pan.
50 g Gorgonzola, basilicumblaadjes
6
Giet de broccolisaus over de pasta en meng alles goed onder elkaar. Kruid bij met peper en zout. Schep een flinke lepel in een diep bord. Werk af met enkele blaadjes basilicum en wat extra blauwe kaas.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de stam van de broccoli en snijd de stam en de roosjes in kleinere stukken. Kook de stukken broccoli vervolgens tot ze gaar zijn.
2
Was de spinazie en laat uitlekken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas (thumbnail)Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas
4 personen
30m
Ingrediënten
Broccoli
1
Spinazie
200 g
Broccolini
1 pakje
Rode ui
1
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Gorgonzola
200 g
Citroenzeste
1
Basilicumblaadjes

Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas

Deze zalige, frisgroene pasta is een absolute winner. De romige saus op basis van broccoli en kort gebakken broccolini met een lichte toets van blauwe kaas is een voltreffer op alle vlakken!
Instructies
1 broccoli
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de stam van de broccoli en snijd de stam en de roosjes in kleinere stukken. Kook de stukken broccoli vervolgens tot ze gaar zijn.
200 g spinazie
2
Was de spinazie en laat uitlekken.
1 pakje broccolini, 1 rode ui, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan. Snijd de steeltjes van de broccolini in stukjes en stoof ze aan in de olie. Pel de look en de ui. Snijd de look fijn en de ui in lamellen en voeg ze toe. Voeg vervolgens ook de fijngesneden chilipeper toe.
150 g Gorgonzola, 1 citroen
4
Doe de gegaarde broccolini, twee soeplepels kookvocht, de spinazie en een groot deel van de Gorgonzola in de blender en mix tot een gladde saus. Voeg een snuif zout en peper toe. Rasp er vervolgens de schil van een citroen bij.
5
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en laat de roosjes van de broccolini vervolgens nog 1 minuut in het kookwater van de pasta garen. Schep de pasta en de broccoliniroosjes bij de gebakken ui, de look en de chili wanneer ze gaar zijn. Voeg daaropvolgend twee soeplepels kookvocht toe in de pan.
50 g Gorgonzola, basilicumblaadjes
6
Giet de broccolisaus over de pasta en meng alles goed onder elkaar. Kruid bij met peper en zout. Schep een flinke lepel in een diep bord. Werk af met enkele blaadjes basilicum en wat extra blauwe kaas.