Instructies
4 personen
1 broccoli
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de stam van de broccoli en snijd de stam en de roosjes in kleinere stukken. Kook de stukken broccoli vervolgens tot ze gaar zijn.
200 g spinazie
2
Was de spinazie en laat uitlekken.
1 pakje broccolini, 1 rode ui, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan. Snijd de steeltjes van de broccolini in stukjes en stoof ze aan in de olie. Pel de look en de ui. Snijd de look fijn en de ui in lamellen en voeg ze toe. Voeg vervolgens ook de fijngesneden chilipeper toe.
150 g Gorgonzola, 1 citroen
4
Doe de gegaarde broccolini, twee soeplepels kookvocht, de spinazie en een groot deel van de Gorgonzola in de blender en mix tot een gladde saus. Voeg een snuif zout en peper toe. Rasp er vervolgens de schil van een citroen bij.
5
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en laat de roosjes van de broccolini vervolgens nog 1 minuut in het kookwater van de pasta garen. Schep de pasta en de broccoliniroosjes bij de gebakken ui, de look en de chili wanneer ze gaar zijn. Voeg daaropvolgend twee soeplepels kookvocht toe in de pan.
50 g Gorgonzola, basilicumblaadjes
6