dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Eggs Benedict (thumbnail)Eggs Benedict

Eggs Benedict

40m
14
-
2.8K
Recepten

Eggs Benedict

Eieren zijn niet duur en kun je bij heel veel bereidingen gebruiken. Scharreleieren komen van kippen die los lopen in een stal. Eieren van vrije uitloop komen van kippen die buiten mogen rondlopen. Je mag een ei tot vier weken nadat het gelegd is gebruiken.Eggs Benedict is een typisch Amerikaans ontbijt van toast met een gepocheerd ei, Hollandaisesaus en krokant spek.
Eggs Benedict (thumbnail)Eggs Benedict

Eggs Benedict

40m
14
-
2.8K
Recepten

Eggs Benedict

Eieren zijn niet duur en kun je bij heel veel bereidingen gebruiken. Scharreleieren komen van kippen die los lopen in een stal. Eieren van vrije uitloop komen van kippen die buiten mogen rondlopen. Je mag een ei tot vier weken nadat het gelegd is gebruiken.Eggs Benedict is een typisch Amerikaans ontbijt van toast met een gepocheerd ei, Hollandaisesaus en krokant spek.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Boter
220 g
Witte wijn
2 eierdopje
Water
2 eierdopje
Water
5 l
Mosterd
1 tl
Citroen
1
Cayennepeper
Zout
Eieren
4
Azijn
1 l
Azijn
Spek
8
Toast brood
4 sneetjes
Gemengde sla
1 pakje
Olijfolie
Peper

Benodigdheden

Een garde, een broodrooster, een siliconen mat of bakpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Breng het water met de azijn aan de kook in een hoge pot.
2
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3
Leg het spek op een bakplaat op een siliconen matje of bakpapier. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Hollandaisesaus

220 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 2 eierdopje Water, 1 tl mosterd, 1 citroen, cayennepeper, zout
4
Smelt de boter in een steelpan. Klaar de boter door er het schuim af te scheppen en alleen het doorzichtige deel over te houden.
4 eieren
5
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een tweede steelpan. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
6
Klop de eierdooiers los met witte wijn en water. Zet de pot op het vuur en klop met een garde schuimig zoals sabayon. Haal de pot van het vuur voor de eieren stollen.
7
Klop de geklaarde boter bij de saus.
8
Breng de Hollandaise op smaak met een snuif zout, cayennepeper, scherpe mosterd en het sap van een kwartje citroen.

De gepocheerde eieren

5 l Water, 1 l azijn, 8 spek
9
Maak met een garde een draaikolk in de grote pot water en azijn.
TIPHet water om de eieren in te koken mag een beetje smaken naar azijn maar niet overdreven zuur zijn. De azijn zorgt ervoor dat het stollen van de eieren sneller gaat.
10
Breek elk ei in een apart kommetje en laat ze een voor een in het water glijden.
11
Pocheer de eieren ongeveer 3 minuten. Schep de eieren uit het water met een schuimspaan.
12
Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.

Afwerken en serveren

4 sneetjes toast brood, 1 pakje gemengde sla, azijn, olijfolie, peper, zout
13
Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
14
Rooster het brood in de broodrooster.
15
Meng de sla met een likje azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
16
Leg wat sla op de toast en werk af met een gepocheerd ei, een flinke lepel Hollandaisesaus en een krokant stukje spek.
1
Breng het water met de azijn aan de kook in een hoge pot.
2
Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Instructies

Voorbereiding

1
Breng het water met de azijn aan de kook in een hoge pot.
2
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3
Leg het spek op een bakplaat op een siliconen matje of bakpapier. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Hollandaisesaus

220 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 2 eierdopje Water, 1 tl mosterd, 1 citroen, cayennepeper, zout
4
Smelt de boter in een steelpan. Klaar de boter door er het schuim af te scheppen en alleen het doorzichtige deel over te houden.
4 eieren
5
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een tweede steelpan. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
6
Klop de eierdooiers los met witte wijn en water. Zet de pot op het vuur en klop met een garde schuimig zoals sabayon. Haal de pot van het vuur voor de eieren stollen.
7
Klop de geklaarde boter bij de saus.
8
Breng de Hollandaise op smaak met een snuif zout, cayennepeper, scherpe mosterd en het sap van een kwartje citroen.

De gepocheerde eieren

5 l Water, 1 l azijn, 8 spek
9
Maak met een garde een draaikolk in de grote pot water en azijn.
TIPHet water om de eieren in te koken mag een beetje smaken naar azijn maar niet overdreven zuur zijn. De azijn zorgt ervoor dat het stollen van de eieren sneller gaat.
10
Breek elk ei in een apart kommetje en laat ze een voor een in het water glijden.
11
Pocheer de eieren ongeveer 3 minuten. Schep de eieren uit het water met een schuimspaan.
12
Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.

Afwerken en serveren

4 sneetjes toast brood, 1 pakje gemengde sla, azijn, olijfolie, peper, zout
13
Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
14
Rooster het brood in de broodrooster.
15
Meng de sla met een likje azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
16
Leg wat sla op de toast en werk af met een gepocheerd ei, een flinke lepel Hollandaisesaus en een krokant stukje spek.
1
Breng het water met de azijn aan de kook in een hoge pot.
2
Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Eggs Benedict (thumbnail)Eggs Benedict
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
220 g
Witte wijn
2 eierdopje
Water
2 eierdopje
Water
5 l
Mosterd
1 tl
Citroen
1
Cayennepeper
Zout
Eieren
4
Azijn
1 l
Azijn
Spek
8
Toast brood
4 sneetjes
Gemengde sla
1 pakje
Olijfolie
Peper

Eggs Benedict

Eieren zijn niet duur en kun je bij heel veel bereidingen gebruiken. Scharreleieren komen van kippen die los lopen in een stal. Eieren van vrije uitloop komen van kippen die buiten mogen rondlopen. Je mag een ei tot vier weken nadat het gelegd is gebruiken.Eggs Benedict is een typisch Amerikaans ontbijt van toast met een gepocheerd ei, Hollandaisesaus en krokant spek.
Instructies

Voorbereiding

1
Breng het water met de azijn aan de kook in een hoge pot.
2
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3
Leg het spek op een bakplaat op een siliconen matje of bakpapier. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Hollandaisesaus

220 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 2 eierdopje Water, 1 tl mosterd, 1 citroen, cayennepeper, zout
4
Smelt de boter in een steelpan. Klaar de boter door er het schuim af te scheppen en alleen het doorzichtige deel over te houden.
4 eieren
5
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een tweede steelpan. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
6
Klop de eierdooiers los met witte wijn en water. Zet de pot op het vuur en klop met een garde schuimig zoals sabayon. Haal de pot van het vuur voor de eieren stollen.
7
Klop de geklaarde boter bij de saus.
8
Breng de Hollandaise op smaak met een snuif zout, cayennepeper, scherpe mosterd en het sap van een kwartje citroen.

De gepocheerde eieren

5 l Water, 1 l azijn, 8 spek
9
Maak met een garde een draaikolk in de grote pot water en azijn.
TIPHet water om de eieren in te koken mag een beetje smaken naar azijn maar niet overdreven zuur zijn. De azijn zorgt ervoor dat het stollen van de eieren sneller gaat.
10
Breek elk ei in een apart kommetje en laat ze een voor een in het water glijden.
11
Pocheer de eieren ongeveer 3 minuten. Schep de eieren uit het water met een schuimspaan.
12
Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.

Afwerken en serveren

4 sneetjes toast brood, 1 pakje gemengde sla, azijn, olijfolie, peper, zout
13
Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
14
Rooster het brood in de broodrooster.
15
Meng de sla met een likje azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
16
Leg wat sla op de toast en werk af met een gepocheerd ei, een flinke lepel Hollandaisesaus en een krokant stukje spek.