Smelt de boter in een steelpan. Klaar de boter door er het schuim af te scheppen en alleen het doorzichtige deel over te houden.
4 eieren
5
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een tweede steelpan. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
6
Klop de eierdooiers los met witte wijn en water. Zet de pot op het vuur en klop met een garde schuimig zoals sabayon. Haal de pot van het vuur voor de eieren stollen.
7
Klop de geklaarde boter bij de saus.
8
Breng de Hollandaise op smaak met een snuif zout, cayennepeper, scherpe mosterd en het sap van een kwartje citroen.
De gepocheerde eieren
5 l Water, 1 l azijn, 8 spek
9
Maak met een garde een draaikolk in de grote pot water en azijn.
lightbulb_outline
TIPHet water om de eieren in te koken mag een beetje smaken naar azijn maar niet overdreven zuur zijn. De azijn zorgt ervoor dat het stollen van de eieren sneller gaat.
10
Breek elk ei in een apart kommetje en laat ze een voor een in het water glijden.
11
Pocheer de eieren ongeveer 3 minuten. Schep de eieren uit het water met een schuimspaan.