Stifado met rundsvlees
Stifado met rundsvlees
Een Griekse stoofpot van rundvlees met een typisch Griekse rode wijn, verschillende kruiden en zilveruitjes.
Stifado met rundsvlees
Stifado met rundsvlees
Een Griekse stoofpot van rundvlees met een typisch Griekse rode wijn, verschillende kruiden en zilveruitjes.
Ingrediënten
4 personen
Rundstoofvlees
1.000 g
Zilveruitjes
500 g
Look
3 teentjes
Kruidnagels
Zwarte peperbollen
Chiliflakes
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano (vers)
Tijm (vers)
Rozemarijn (vers)
Laurierblaadje
1
Tomatenpuree
2 el
Gepelde tomaten
1
Rode wijnBv. mavrodaphne, typisch Griekse wijn voor stifado
1
Peterselie
0,25 bosjes
Orzo
300 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g zilveruitjes
1
Laat de uitjes weken in warm water en pel ze.
1.000 g rundstoofvlees
2
Kruid het stoofvlees met peper en zout en kleur de stukken in een grote stoofpot met boter.
3 teentjes Look
3
Voeg er de uitjes en de fijngesneden look aan toe.
2 el Tomatenpuree
4
Doe de tomatenpuree erbij en laat even bakken.
Tijm (vers), Oregano (vers), Rozemarijn (vers), 1 laurierblaadje, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
5
Hak de tuinkruiden fijn en doe ze samen met de laurierblaadjes en de kaneelstok in de stoofpot. Kruid met komijn en gerookt paprikapoeder.
kruidnagels, Zwarte peperbollen, 1 snuifje chiliflakes
6
Maal de kruidnagels met de peperbollen en de chiliflakes fijn in de vijzel en voeg ze toe, gevolgd door een snuif zout.
1 gepelde tomaten, 1 rode wijn (Bv. mavrodaphne, typisch Griekse wijn voor stifado)
7
Doe er de gepelde tomaten en de rode wijn bij, gevolgd door een half blik water en breng het geheel aan de kook.
8
Zet een deksel op de pot en laat 2 uur zacht garen.
300 g orzo
9
Kook de orzo in 10 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken.
10
Doe de gare orzo in een pot en voeg er een klont boter aan toe.
0,25 bosjes peterselie
11
Werk de stifado af met fijngesneden peterselie en serveer de orzo erbij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!500 g zilveruitjes
1
Laat de uitjes weken in warm water en pel ze.
1.000 g rundstoofvlees
2
Kruid het stoofvlees met peper en zout en kleur de stukken in een grote stoofpot met boter.
3 teentjes Look
3
Voeg er de uitjes en de fijngesneden look aan toe.
2 el Tomatenpuree
4
Doe de tomatenpuree erbij en laat even bakken.
Tijm (vers), Oregano (vers), Rozemarijn (vers), 1 laurierblaadje, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
5
Hak de tuinkruiden fijn en doe ze samen met de laurierblaadjes en de kaneelstok in de stoofpot. Kruid met komijn en gerookt paprikapoeder.
kruidnagels, Zwarte peperbollen, 1 snuifje chiliflakes
6
Maal de kruidnagels met de peperbollen en de chiliflakes fijn in de vijzel en voeg ze toe, gevolgd door een snuif zout.
1 gepelde tomaten, 1 rode wijn (Bv. mavrodaphne, typisch Griekse wijn voor stifado)
7
Doe er de gepelde tomaten en de rode wijn bij, gevolgd door een half blik water en breng het geheel aan de kook.
8
Zet een deksel op de pot en laat 2 uur zacht garen.
300 g orzo
9
Kook de orzo in 10 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken.
10
Doe de gare orzo in een pot en voeg er een klont boter aan toe.
0,25 bosjes peterselie
11
Werk de stifado af met fijngesneden peterselie en serveer de orzo erbij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 20m
Ingrediënten
Rundstoofvlees
1.000 g
Zilveruitjes
500 g
Look
3 teentjes
Kruidnagels
Zwarte peperbollen
Chiliflakes
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano (vers)
Tijm (vers)
Rozemarijn (vers)
Laurierblaadje
1
Tomatenpuree
2 el
Gepelde tomaten
1
Rode wijnBv. mavrodaphne, typisch Griekse wijn voor stifado
1
Peterselie
0,25 bosjes
Orzo
300 g
Stifado met rundsvlees
Een Griekse stoofpot van rundvlees met een typisch Griekse rode wijn, verschillende kruiden en zilveruitjes.Instructies
500 g zilveruitjes
1
Laat de uitjes weken in warm water en pel ze.
1.000 g rundstoofvlees
2
Kruid het stoofvlees met peper en zout en kleur de stukken in een grote stoofpot met boter.
3 teentjes Look
3
Voeg er de uitjes en de fijngesneden look aan toe.
2 el Tomatenpuree
4
Doe de tomatenpuree erbij en laat even bakken.
Tijm (vers), Oregano (vers), Rozemarijn (vers), 1 laurierblaadje, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
5
Hak de tuinkruiden fijn en doe ze samen met de laurierblaadjes en de kaneelstok in de stoofpot. Kruid met komijn en gerookt paprikapoeder.
kruidnagels, Zwarte peperbollen, 1 snuifje chiliflakes
6
Maal de kruidnagels met de peperbollen en de chiliflakes fijn in de vijzel en voeg ze toe, gevolgd door een snuif zout.
1 gepelde tomaten, 1 rode wijn (Bv. mavrodaphne, typisch Griekse wijn voor stifado)
7
Doe er de gepelde tomaten en de rode wijn bij, gevolgd door een half blik water en breng het geheel aan de kook.
8
Zet een deksel op de pot en laat 2 uur zacht garen.
300 g orzo
9
Kook de orzo in 10 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken.
10
Doe de gare orzo in een pot en voeg er een klont boter aan toe.
0,25 bosjes peterselie
11
Werk de stifado af met fijngesneden peterselie en serveer de orzo erbij.