dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas (thumbnail)Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas

Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas

1u
15
-
2.7K
Recepten

Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas

Zelfs tijdens de koude wintermaanden kan een slaatje fantastisch smaken. De geslaagde combinatie van vers gebakken stukjes kip, een frisse sla en een pittige dressing met blauwe kaas is een echte winner.
Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas (thumbnail)Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas

Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas

1u
15
-
2.7K
Recepten

Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas

Zelfs tijdens de koude wintermaanden kan een slaatje fantastisch smaken. De geslaagde combinatie van vers gebakken stukjes kip, een frisse sla en een pittige dressing met blauwe kaas is een echte winner.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Brood
4 sneetjes
Veldsla
150 g
Waterkers
0,5 bosjes
Roodlof
1
Walnoten
50 g
Boter
2 klontje
Olijfolie
1 scheutje
Schimmelkaas
100 g
Mosterd
2 el
Notenolie
6 el
Ciderazijn
1 el
Peper
Zout
Kipfilets
2
Eidooier
1

Benodigdheden

Waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De sla

150 g veldsla, 0,5 bosjes Waterkers, 1 Roodlof
1
Scheur fijne takjes veldsla en waterkers los. Verdeel de radicchio in losse blaadjes (een radicchio is een bolle rode sla).
2
Spoel de veldsla, de waterkers en de blaadjes radicchio in veel water, zodat er geen zand of aarde meer in achterblijft.
3
Zwier de sla droog en giet het groen in een grote schaal.
50 g Walnoten
4
Hak de walnoten grof en voeg ze bij de sla.

De croutons

1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie
5
Doe een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan en verhit die op hoog vuur.
4 sneetjes brood
6
Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij het broodkruim in vierkantjes van 2 x 2 cm.
7
Kleur de croutons goudbruin in de pan. Schud ze regelmatig op zodat ze egaal bruinen.
8
Strooi de croutons in een schaaltje met een vel keukenpapier erin en laat ze even uitlekken. Het papier slorpt het overtollige vet op.

De dressing

100 g schimmelkaas
9
Verbrokkel de blauwe kaas in een pannetje. Zorg ervoor dat je de korst van de kaas niet gebruikt. Giet er een scheutje kokend water op en smelt de kaas op een zacht vuur.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 eidooier, 1 el Ciderazijn, 2 el mosterd, 6 el notenolie
10
Neem een mengschaal en doe daarin het eigeel, een scheutje natuurazijn en de mosterd. Klop het mengsel los met een garde en voeg beetje bij beetje de notenolie toe.
peper, zout
11
Wanneer het sausje gebonden is, voeg je er de gesmolten blauwe kaas aan toe. Kruid met peper van de molen en, indien nodig, met een snuifje zout.

De kip

2 kipfilets, 1 klontje boter
12
Snij de kipfilets in fijne reepjes. Smelt een klontje boter in een pan en kleur daarin de stukjes kip. Zorg ervoor dat de kip doorbakken is, maar laat het vlees niet uitdrogen.

De afwerking

13
Schep de warme kippenstukjes over de sla, strooi er de croutons bovenop, en werk af met een portie van de dressing. Meng alles en serveer meteen.
1
Scheur fijne takjes veldsla en waterkers los. Verdeel de radicchio in losse blaadjes (een radicchio is een bolle rode sla).
2
Spoel de veldsla, de waterkers en de blaadjes radicchio in veel water, zodat er geen zand of aarde meer in achterblijft.

Instructies

De sla

150 g veldsla, 0,5 bosjes Waterkers, 1 Roodlof
1
Scheur fijne takjes veldsla en waterkers los. Verdeel de radicchio in losse blaadjes (een radicchio is een bolle rode sla).
2
Spoel de veldsla, de waterkers en de blaadjes radicchio in veel water, zodat er geen zand of aarde meer in achterblijft.
3
Zwier de sla droog en giet het groen in een grote schaal.
50 g Walnoten
4
Hak de walnoten grof en voeg ze bij de sla.

De croutons

1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie
5
Doe een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan en verhit die op hoog vuur.
4 sneetjes brood
6
Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij het broodkruim in vierkantjes van 2 x 2 cm.
7
Kleur de croutons goudbruin in de pan. Schud ze regelmatig op zodat ze egaal bruinen.
8
Strooi de croutons in een schaaltje met een vel keukenpapier erin en laat ze even uitlekken. Het papier slorpt het overtollige vet op.

De dressing

100 g schimmelkaas
9
Verbrokkel de blauwe kaas in een pannetje. Zorg ervoor dat je de korst van de kaas niet gebruikt. Giet er een scheutje kokend water op en smelt de kaas op een zacht vuur.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 eidooier, 1 el Ciderazijn, 2 el mosterd, 6 el notenolie
10
Neem een mengschaal en doe daarin het eigeel, een scheutje natuurazijn en de mosterd. Klop het mengsel los met een garde en voeg beetje bij beetje de notenolie toe.
peper, zout
11
Wanneer het sausje gebonden is, voeg je er de gesmolten blauwe kaas aan toe. Kruid met peper van de molen en, indien nodig, met een snuifje zout.

De kip

2 kipfilets, 1 klontje boter
12
Snij de kipfilets in fijne reepjes. Smelt een klontje boter in een pan en kleur daarin de stukjes kip. Zorg ervoor dat de kip doorbakken is, maar laat het vlees niet uitdrogen.

De afwerking

13
Schep de warme kippenstukjes over de sla, strooi er de croutons bovenop, en werk af met een portie van de dressing. Meng alles en serveer meteen.
1
Scheur fijne takjes veldsla en waterkers los. Verdeel de radicchio in losse blaadjes (een radicchio is een bolle rode sla).
2
Spoel de veldsla, de waterkers en de blaadjes radicchio in veel water, zodat er geen zand of aarde meer in achterblijft.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas (thumbnail)Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas
4 personen
1u
Ingrediënten
Veldsla
150 g
Waterkers
0,5 bosjes
Roodlof
1
Walnoten
50 g
Boter
2 klontje
Olijfolie
1 scheutje
Brood
4 sneetjes
Schimmelkaas
100 g
Mosterd
2 el
Notenolie
6 el
Ciderazijn
1 el
Peper
Zout
Kipfilets
2
Eidooier
1

Lauwe herfstsla met kip, croutons en blauwe kaas

Zelfs tijdens de koude wintermaanden kan een slaatje fantastisch smaken. De geslaagde combinatie van vers gebakken stukjes kip, een frisse sla en een pittige dressing met blauwe kaas is een echte winner.
Instructies

De sla

150 g veldsla, 0,5 bosjes Waterkers, 1 Roodlof
1
Scheur fijne takjes veldsla en waterkers los. Verdeel de radicchio in losse blaadjes (een radicchio is een bolle rode sla).
2
Spoel de veldsla, de waterkers en de blaadjes radicchio in veel water, zodat er geen zand of aarde meer in achterblijft.
3
Zwier de sla droog en giet het groen in een grote schaal.
50 g Walnoten
4
Hak de walnoten grof en voeg ze bij de sla.

De croutons

1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie
5
Doe een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan en verhit die op hoog vuur.
4 sneetjes brood
6
Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij het broodkruim in vierkantjes van 2 x 2 cm.
7
Kleur de croutons goudbruin in de pan. Schud ze regelmatig op zodat ze egaal bruinen.
8
Strooi de croutons in een schaaltje met een vel keukenpapier erin en laat ze even uitlekken. Het papier slorpt het overtollige vet op.

De dressing

100 g schimmelkaas
9
Verbrokkel de blauwe kaas in een pannetje. Zorg ervoor dat je de korst van de kaas niet gebruikt. Giet er een scheutje kokend water op en smelt de kaas op een zacht vuur.
1 eidooier, 1 el Ciderazijn, 2 el mosterd, 6 el notenolie
10
Neem een mengschaal en doe daarin het eigeel, een scheutje natuurazijn en de mosterd. Klop het mengsel los met een garde en voeg beetje bij beetje de notenolie toe.
peper, zout
11
Wanneer het sausje gebonden is, voeg je er de gesmolten blauwe kaas aan toe. Kruid met peper van de molen en, indien nodig, met een snuifje zout.

De kip

2 kipfilets, 1 klontje boter
12
Snij de kipfilets in fijne reepjes. Smelt een klontje boter in een pan en kleur daarin de stukjes kip. Zorg ervoor dat de kip doorbakken is, maar laat het vlees niet uitdrogen.

De afwerking

13
Schep de warme kippenstukjes over de sla, strooi er de croutons bovenop, en werk af met een portie van de dressing. Meng alles en serveer meteen.