Instructies

4 personen

De sla

150 g veldsla, 0,5 bosjes Waterkers, 1 Roodlof
1

Scheur fijne takjes veldsla en waterkers los. Verdeel de radicchio in losse blaadjes (een radicchio is een bolle rode sla).

2

Spoel de veldsla, de waterkers en de blaadjes radicchio in veel water, zodat er geen zand of aarde meer in achterblijft.

3

Zwier de sla droog en giet het groen in een grote schaal.

50 g Walnoten
4

Hak de walnoten grof en voeg ze bij de sla.

De croutons

1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie
5

Doe een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan en verhit die op hoog vuur.

4 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
6

Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij het broodkruim in vierkantjes van 2 x 2 cm.

7

Kleur de croutons goudbruin in de pan. Schud ze regelmatig op zodat ze egaal bruinen.

8

Strooi de croutons in een schaaltje met een vel keukenpapier erin en laat ze even uitlekken. Het papier slorpt het overtollige vet op.

De dressing

100 g schimmelkaas
9

Verbrokkel de blauwe kaas in een pannetje. Zorg ervoor dat je de korst van de kaas niet gebruikt. Giet er een scheutje kokend water op en smelt de kaas op een zacht vuur.

1 eierdooier, 1 el Ciderazijn, 2 el mosterd, 6 el notenolie
10

Neem een mengschaal en doe daarin het eigeel, een scheutje natuurazijn en de mosterd. Klop het mengsel los met een garde en voeg beetje bij beetje de notenolie toe.

peper, zout
11

Wanneer het sausje gebonden is, voeg je er de gesmolten blauwe kaas aan toe. Kruid met peper van de molen en, indien nodig, met een snuifje zout.

De kip

2 kipfilets, 1 klontje boter
12

Snij de kipfilets in fijne reepjes. Smelt een klontje boter in een pan en kleur daarin de stukjes kip. Zorg ervoor dat de kip doorbakken is, maar laat het vlees niet uitdrogen.

De afwerking

13

Schep de warme kippenstukjes over de sla, strooi er de croutons bovenop, en werk af met een portie van de dressing. Meng alles en serveer meteen.