Quiche met spruiten en spek
Quiche met spruiten en spek
Ingrediënten
4 personen
Bloem
400 g
Zout
Boter
150 g
Water
110 ml
Spruiten
300 g
Gerookt spek
200 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Nootmuskaat
Peper
Eieren
6
Melk
1 scheutje
Gemalen kaas
200 g
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een deegrol, een ronde bakvorm met een diameter van 28 cm en 5 cm hoog, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het deeg
400 g bloem, zout
1
Meng de bloem met een snuif zout in de kom van de keukenmachine.
150 g boter
2
Smelt de boter.
110 ml Water
3
Kneed het water door de bloem met de keukenmachine.
4
Doe er de gesmolten boter bij en kneed tot een elastisch deeg.
5
Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
6
Bestuif het werkblad met bloem.
7
Rol het deeg uit met een deegrol en leg het in de vorm. Verwijder het overtollige deeg.
De vulling
8
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
300 g spruiten
9
Maak de spruiten schoon. Snijd ze wat kleiner en stoom ze beetgaar in de stoomoven op 120 °C of in een stoommandje boven kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Smelt een klontje boter in een grote pan of wok.
200 g gerookt spek
11
Snijd het spek in fijne repen (lardons) en bak het krokant in de boter.
1 ajuin
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof mee met het spek.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflookpulp ook bij het spek.
nootmuskaat, peper, zout
14
Voeg er de gestoomde spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg eventueel een klontje boter toe voor nog meer smaak.
6 eieren, 1 scheutje melk
15
Klop de eieren los met een scheutje melk (of room).
200 g gemalen kaas
16
Doe het spruitjesmengsel in de bakvorm met deeg. Giet er het eimengsel over. Bestrooi met gemalen kaas.
17
Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Het deeg
400 g bloem, zout
1
Meng de bloem met een snuif zout in de kom van de keukenmachine.
150 g boter
2
Smelt de boter.
110 ml Water
3
Kneed het water door de bloem met de keukenmachine.
4
Doe er de gesmolten boter bij en kneed tot een elastisch deeg.
5
Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
6
Bestuif het werkblad met bloem.
7
Rol het deeg uit met een deegrol en leg het in de vorm. Verwijder het overtollige deeg.
De vulling
8
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
300 g spruiten
9
Maak de spruiten schoon. Snijd ze wat kleiner en stoom ze beetgaar in de stoomoven op 120 °C of in een stoommandje boven kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Smelt een klontje boter in een grote pan of wok.
200 g gerookt spek
11
Snijd het spek in fijne repen (lardons) en bak het krokant in de boter.
1 ajuin
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof mee met het spek.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflookpulp ook bij het spek.
nootmuskaat, peper, zout
14
Voeg er de gestoomde spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg eventueel een klontje boter toe voor nog meer smaak.
6 eieren, 1 scheutje melk
15
Klop de eieren los met een scheutje melk (of room).
200 g gemalen kaas
16
Doe het spruitjesmengsel in de bakvorm met deeg. Giet er het eimengsel over. Bestrooi met gemalen kaas.
17
Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Bloem
400 g
Zout
Boter
150 g
Water
110 ml
Spruiten
300 g
Gerookt spek
200 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Nootmuskaat
Peper
Eieren
6
Melk
1 scheutje
Gemalen kaas
200 g
Quiche met spruiten en spek
Dit is echt een quiche voor als het buiten guur en koud is. Het boterdeeg waarin de vulling komt is zelfgemaakt. De eieren en de kaas zorgen ervoor dat alles mooi bij elkaar blijft.Instructies
Het deeg
400 g bloem, zout
1
Meng de bloem met een snuif zout in de kom van de keukenmachine.
150 g boter
2
Smelt de boter.
110 ml Water
3
Kneed het water door de bloem met de keukenmachine.
4
Doe er de gesmolten boter bij en kneed tot een elastisch deeg.
5
Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
6
Bestuif het werkblad met bloem.
7
Rol het deeg uit met een deegrol en leg het in de vorm. Verwijder het overtollige deeg.
De vulling
8
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
300 g spruiten
9
Maak de spruiten schoon. Snijd ze wat kleiner en stoom ze beetgaar in de stoomoven op 120 °C of in een stoommandje boven kokend water.
10
Smelt een klontje boter in een grote pan of wok.
200 g gerookt spek
11
Snijd het spek in fijne repen (lardons) en bak het krokant in de boter.
1 ajuin
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof mee met het spek.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflookpulp ook bij het spek.
nootmuskaat, peper, zout
14
Voeg er de gestoomde spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg eventueel een klontje boter toe voor nog meer smaak.
6 eieren, 1 scheutje melk
15
Klop de eieren los met een scheutje melk (of room).
200 g gemalen kaas
16
Doe het spruitjesmengsel in de bakvorm met deeg. Giet er het eimengsel over. Bestrooi met gemalen kaas.
17
Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.