Instructies
4 personen
Het deeg
400 g bloem, zout
1
Meng de bloem met een snuif zout in de kom van de keukenmachine.
150 g boter
2
Smelt de boter.
110 ml Water
3
Kneed het water door de bloem met de keukenmachine.
4
Doe er de gesmolten boter bij en kneed tot een elastisch deeg.
5
Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
6
Bestuif het werkblad met bloem.
7
Rol het deeg uit met een deegrol en leg het in de vorm. Verwijder het overtollige deeg.
De vulling
8
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
300 g spruiten
9
Maak de spruiten schoon. Snijd ze wat kleiner en stoom ze beetgaar in de stoomoven op 120 °C of in een stoommandje boven kokend water.
10
Smelt een klontje boter in een grote pan of wok.
200 g gerookt spek
11
Snijd het spek in fijne repen (lardons) en bak het krokant in de boter.
1 ajuin
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof mee met het spek.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflookpulp ook bij het spek.
nootmuskaat, peper, zout
14
Voeg er de gestoomde spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg eventueel een klontje boter toe voor nog meer smaak.
6 eieren, 1 scheutje melk
15
Klop de eieren los met een scheutje melk (of room).
200 g gemalen kaas
16
Doe het spruitjesmengsel in de bakvorm met deeg. Giet er het eimengsel over. Bestrooi met gemalen kaas.
17