Couscoussalade met gebakken gamba's en saffraandressing
Couscoussalade met gebakken gamba's en saffraandressing
Couscoussalade met gebakken gamba's en saffraandressing
Couscoussalade met gebakken gamba's en saffraandressing
Ingrediënten
4 personen
Gamba's
1.000 g
Broccoli
1
Bicarbonaat
1 snuifje
Sjalotten
2
Kurkuma
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Couscous
200 g
Balsamicoazijn
1 een flinke scheut
Rode puntpaprika
1
Kerstomaten
200 g
Krulpeterselie
Olijfolie
1 een likje
Amandelschilfers
150 g
Eierdooiers
3
Appelazijn
1 scheutje
Look
1 teentje
Saffraan
2 potjes
Mosterd
1 tl
Slaolie
0,2 l
Yoghurt
3 el
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
Peper
Benodigdheden
Mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g gamba's
1
Laat de gamba’s ontdooien en pel ze. Verwijder ook het darmkanaal.
1 broccoli, 1 snuifje bicarbonaat
2
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar.
TIPDoe er een snuif bicarbonaat bij om de groene kleur van de broccoli te fixeren.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snijd ze in halve maantjes.
1 snuifje kurkuma, 1 snuifje ras el hanout
4
Schep de broccoliroosjes in een kom wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen in koud water om het gaarproces te stoppen. Voeg wat kurkuma en wat ras el hanout toe aan het kookwater van de broccoli.
200 g couscous
5
Doe de couscous in een kom en giet er het kookwater bij totdat de couscous net onder staat. Laat de korrels wellen. De couscous zal al de bouillon opslorpen.
1 een flinke scheut balsamicoazijn, 1 rode puntpaprika, 200 g kerstomaten, krulpeterselie
6
Doe de broccoli in een kom en doe er de sjalot bij. Sprenkel er wat balsamicoazijn over. Haal de zaadjes uit de puntpaprika en snijd hem in reepjes. Snijd de kerstomaatjes in twee en snipper de peterselie fijn. Meng alles onder de broccoli.
1 een likje olijfolie, 150 g amandelschilfers
7
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Saffraansaus
3 eierdooiers, 1 scheutje appelazijn, 1 teentje Look, 2 potjes saffraan, 1 tl mosterd, 0,2 l slaolie, 3 el Yoghurt, 1 snuifje cayennepeper, zout
8
Doe de dooiers met de azijn, de look, de helft van de amandelschilfers, de saffraan en de mosterd in een maatbeker en zet de mixer erin. Voeg de olie er in een straaltje bij en mix tot je een gebonden saus hebt. Voeg een snuif zout, snuif cayennepeper en de drie eetlepels yoghurt aan toe. Mix nog even verder.
peper, zout
9
Bak de gamba’s kort en krachtig in een grote pan met olie. Kruid ze met peper en zout.
Afwerking
10
Meng de gegaarde en afgekoelde couscous onder de fijngesneden groenten en breng de salade op smaak met peper, zout en wat extra olijfolie.
11
Schep de salade op een bord en leg er enkele gebakken gamba’s bij. Werk af met de saffraansaus en de rest van de amandelschilfers.
1.000 g gamba's
1
Laat de gamba’s ontdooien en pel ze. Verwijder ook het darmkanaal.
1 broccoli, 1 snuifje bicarbonaat
2
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar.
TIPDoe er een snuif bicarbonaat bij om de groene kleur van de broccoli te fixeren.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snijd ze in halve maantjes.
1 snuifje kurkuma, 1 snuifje ras el hanout
4
Schep de broccoliroosjes in een kom wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen in koud water om het gaarproces te stoppen. Voeg wat kurkuma en wat ras el hanout toe aan het kookwater van de broccoli.
200 g couscous
5
Doe de couscous in een kom en giet er het kookwater bij totdat de couscous net onder staat. Laat de korrels wellen. De couscous zal al de bouillon opslorpen.
1 een flinke scheut balsamicoazijn, 1 rode puntpaprika, 200 g kerstomaten, krulpeterselie
6
Doe de broccoli in een kom en doe er de sjalot bij. Sprenkel er wat balsamicoazijn over. Haal de zaadjes uit de puntpaprika en snijd hem in reepjes. Snijd de kerstomaatjes in twee en snipper de peterselie fijn. Meng alles onder de broccoli.
1 een likje olijfolie, 150 g amandelschilfers
7
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Saffraansaus
3 eierdooiers, 1 scheutje appelazijn, 1 teentje Look, 2 potjes saffraan, 1 tl mosterd, 0,2 l slaolie, 3 el Yoghurt, 1 snuifje cayennepeper, zout
8
Doe de dooiers met de azijn, de look, de helft van de amandelschilfers, de saffraan en de mosterd in een maatbeker en zet de mixer erin. Voeg de olie er in een straaltje bij en mix tot je een gebonden saus hebt. Voeg een snuif zout, snuif cayennepeper en de drie eetlepels yoghurt aan toe. Mix nog even verder.
peper, zout
9
Bak de gamba’s kort en krachtig in een grote pan met olie. Kruid ze met peper en zout.
Afwerking
10
Meng de gegaarde en afgekoelde couscous onder de fijngesneden groenten en breng de salade op smaak met peper, zout en wat extra olijfolie.
11
Schep de salade op een bord en leg er enkele gebakken gamba’s bij. Werk af met de saffraansaus en de rest van de amandelschilfers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Gamba's
1.000 g
Broccoli
1
Bicarbonaat
1 snuifje
Sjalotten
2
Kurkuma
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Couscous
200 g
Balsamicoazijn
1 een flinke scheut
Rode puntpaprika
1
Kerstomaten
200 g
Krulpeterselie
Olijfolie
1 een likje
Amandelschilfers
150 g
Eierdooiers
3
Appelazijn
1 scheutje
Look
1 teentje
Saffraan
2 potjes
Mosterd
1 tl
Slaolie
0,2 l
Yoghurt
3 el
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
Peper
Couscoussalade met gebakken gamba's en saffraandressing
Een frisse salade op basis van couscous met broccoli, puntpaprika en kerstomaatjes. Er komen nog gebakken gamba's en een snelle dressing met saffraan en yoghurt bij om er een volmaakt avondmaal van te maken. Ideaal om het weekend in te zetten!Instructies
1.000 g gamba's
1
Laat de gamba’s ontdooien en pel ze. Verwijder ook het darmkanaal.
1 broccoli, 1 snuifje bicarbonaat
2
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar.
TIPDoe er een snuif bicarbonaat bij om de groene kleur van de broccoli te fixeren.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snijd ze in halve maantjes.
1 snuifje kurkuma, 1 snuifje ras el hanout
4
Schep de broccoliroosjes in een kom wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen in koud water om het gaarproces te stoppen. Voeg wat kurkuma en wat ras el hanout toe aan het kookwater van de broccoli.
200 g couscous
5
Doe de couscous in een kom en giet er het kookwater bij totdat de couscous net onder staat. Laat de korrels wellen. De couscous zal al de bouillon opslorpen.
1 een flinke scheut balsamicoazijn, 1 rode puntpaprika, 200 g kerstomaten, krulpeterselie
6
Doe de broccoli in een kom en doe er de sjalot bij. Sprenkel er wat balsamicoazijn over. Haal de zaadjes uit de puntpaprika en snijd hem in reepjes. Snijd de kerstomaatjes in twee en snipper de peterselie fijn. Meng alles onder de broccoli.
1 een likje olijfolie, 150 g amandelschilfers
7
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Saffraansaus
3 eierdooiers, 1 scheutje appelazijn, 1 teentje Look, 2 potjes saffraan, 1 tl mosterd, 0,2 l slaolie, 3 el Yoghurt, 1 snuifje cayennepeper, zout
8
Doe de dooiers met de azijn, de look, de helft van de amandelschilfers, de saffraan en de mosterd in een maatbeker en zet de mixer erin. Voeg de olie er in een straaltje bij en mix tot je een gebonden saus hebt. Voeg een snuif zout, snuif cayennepeper en de drie eetlepels yoghurt aan toe. Mix nog even verder.
peper, zout
9
Bak de gamba’s kort en krachtig in een grote pan met olie. Kruid ze met peper en zout.
Afwerking
10
Meng de gegaarde en afgekoelde couscous onder de fijngesneden groenten en breng de salade op smaak met peper, zout en wat extra olijfolie.
11
Schep de salade op een bord en leg er enkele gebakken gamba’s bij. Werk af met de saffraansaus en de rest van de amandelschilfers.