Galette met Pas de Rouge, tomaat en graanmosterd
Galette met Pas de Rouge, tomaat en graanmosterd
Galette met Pas de Rouge, tomaat en graanmosterd
Galette met Pas de Rouge, tomaat en graanmosterd
Ingrediënten
4 personen
Boterzacht
180 g
Boter
1 een klont
Zout
1 snuifje
Bloem
300 g
Waterkoud
65 g
Maïzena
1 tl
Sjalotten
2
Graanmosterd
4 el
Tijm
Pas de rouge
300 g
Tomaten
3
Zwarte peper
Grof zout
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Veldsla
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Benodigdheden
Een keukenweegschaal, een maatbeker, een keukenmachine, bakpapier, een taartring of een groot bord, een kleinere taartring of een kleiner bord
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Briseerdeeg:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 190 °C (boven -en onderwarmte).
180 g boter, 1 snuifje zout, 300 g bloem, 65 g Water, 1 tl maïzena
2
Doe de zachte boter, de bloem, het zout en het koud water in de kom van de keukenmachine, voeg de maïzena toe en laat de machine rustig draaien tot het deeg begint te bollen.
3
Rol het deeg op bakpapier uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.
4
Snijd het deeg in een mooie cirkel met een groot bord of taartring.
5
Zet een kleinere ring of een kleiner bord in het midden en geef de hele rand om de cm een insnijding, tot aan de rand van de kleinere ring.
6
Verplaats het bakpapier naar een ovenplaat en vlecht de inkepingen mooi in elkaar.
Vulling Galette:
1 een klont boter, 2 Sjalotten
7
Laat een klont boter smelten in een pan. Pel de sjalotten, snijd in repen en stoof aan.
4 el graanmosterd
8
Strijk de bodem van het deeg in met de graanmosterd. Schep de gestoofde sjalotten op de graanmosterd.
tijm, 300 g Pas de rouge
9
Snipper wat tijm fijn en strooi die over de sjalot. Snijd de kaas in plakken en verdeel ze over de sjalotten.
3 tomaten, zwarte peper, grof zout
10
Snijd de tomaten in plakken en leg de plakjes dakpansgewijs over de hele oppervlakte van de taart. Kruid de plakjes met peper en grof zout.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
11
Kluts de dooier met de melk en strijk de gevlochten rand ermee in. Schuif de bakplaat 30 tot 40 minuten in de hete oven.
100 g veldsla, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn
12
Kuis en was de veldsla en sprenkel er wat olijfolie en een scheutje balsamicoazijn over en kruid met peper en zout.
1 snuifje gedroogde oregano
13
Schep de galette van de bakplaat op een groot plat bord en strooi er de oregano over. Werk de galette af met de veldsla.
Briseerdeeg:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 190 °C (boven -en onderwarmte).
180 g boter, 1 snuifje zout, 300 g bloem, 65 g Water, 1 tl maïzena
2
Doe de zachte boter, de bloem, het zout en het koud water in de kom van de keukenmachine, voeg de maïzena toe en laat de machine rustig draaien tot het deeg begint te bollen.
3
Rol het deeg op bakpapier uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.
4
Snijd het deeg in een mooie cirkel met een groot bord of taartring.
5
Zet een kleinere ring of een kleiner bord in het midden en geef de hele rand om de cm een insnijding, tot aan de rand van de kleinere ring.
6
Verplaats het bakpapier naar een ovenplaat en vlecht de inkepingen mooi in elkaar.
Vulling Galette:
1 een klont boter, 2 Sjalotten
7
Laat een klont boter smelten in een pan. Pel de sjalotten, snijd in repen en stoof aan.
4 el graanmosterd
8
Strijk de bodem van het deeg in met de graanmosterd. Schep de gestoofde sjalotten op de graanmosterd.
tijm, 300 g Pas de rouge
9
Snipper wat tijm fijn en strooi die over de sjalot. Snijd de kaas in plakken en verdeel ze over de sjalotten.
3 tomaten, zwarte peper, grof zout
10
Snijd de tomaten in plakken en leg de plakjes dakpansgewijs over de hele oppervlakte van de taart. Kruid de plakjes met peper en grof zout.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
11
Kluts de dooier met de melk en strijk de gevlochten rand ermee in. Schuif de bakplaat 30 tot 40 minuten in de hete oven.
100 g veldsla, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn
12
Kuis en was de veldsla en sprenkel er wat olijfolie en een scheutje balsamicoazijn over en kruid met peper en zout.
1 snuifje gedroogde oregano
13
Schep de galette van de bakplaat op een groot plat bord en strooi er de oregano over. Werk de galette af met de veldsla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boterzacht
180 g
Boter
1 een klont
Zout
1 snuifje
Bloem
300 g
Waterkoud
65 g
Maïzena
1 tl
Sjalotten
2
Graanmosterd
4 el
Tijm
Pas de rouge
300 g
Tomaten
3
Zwarte peper
Grof zout
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Veldsla
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Galette met Pas de Rouge, tomaat en graanmosterd
Een zalige hartige taart met graanmosterd, plakjes Belgische Pas de Rouge kaas en schijfjes tomaat. Knapperig en smeuïg tegelijk!Instructies
Briseerdeeg:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 190 °C (boven -en onderwarmte).
180 g boter, 1 snuifje zout, 300 g bloem, 65 g Water, 1 tl maïzena
2
Doe de zachte boter, de bloem, het zout en het koud water in de kom van de keukenmachine, voeg de maïzena toe en laat de machine rustig draaien tot het deeg begint te bollen.
3
Rol het deeg op bakpapier uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.
4
Snijd het deeg in een mooie cirkel met een groot bord of taartring.
5
Zet een kleinere ring of een kleiner bord in het midden en geef de hele rand om de cm een insnijding, tot aan de rand van de kleinere ring.
6
Verplaats het bakpapier naar een ovenplaat en vlecht de inkepingen mooi in elkaar.
Vulling Galette:
1 een klont boter, 2 Sjalotten
7
Laat een klont boter smelten in een pan. Pel de sjalotten, snijd in repen en stoof aan.
4 el graanmosterd
8
Strijk de bodem van het deeg in met de graanmosterd. Schep de gestoofde sjalotten op de graanmosterd.
tijm, 300 g Pas de rouge
9
Snipper wat tijm fijn en strooi die over de sjalot. Snijd de kaas in plakken en verdeel ze over de sjalotten.
3 tomaten, zwarte peper, grof zout
10
Snijd de tomaten in plakken en leg de plakjes dakpansgewijs over de hele oppervlakte van de taart. Kruid de plakjes met peper en grof zout.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
11
Kluts de dooier met de melk en strijk de gevlochten rand ermee in. Schuif de bakplaat 30 tot 40 minuten in de hete oven.
100 g veldsla, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn
12
Kuis en was de veldsla en sprenkel er wat olijfolie en een scheutje balsamicoazijn over en kruid met peper en zout.
1 snuifje gedroogde oregano
13
Schep de galette van de bakplaat op een groot plat bord en strooi er de oregano over. Werk de galette af met de veldsla.