Instructies

4 personen

Briseerdeeg:

1

Laat de oven voorverwarmen tot 190 °C (boven -en onderwarmte).

180 g boter, 1 snuifje zout, 300 g bloem, 65 g Water, 1 tl maïzena
2

Doe de zachte boter, de bloem, het zout en het koud water in de kom van de keukenmachine, voeg de maïzena toe en laat de machine rustig draaien tot het deeg begint te bollen.

3

Rol het deeg op bakpapier uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.

4

Snijd het deeg in een mooie cirkel met een groot bord of taartring.

5

Zet een kleinere ring of een kleiner bord in het midden en geef de hele rand om de cm een insnijding, tot aan de rand van de kleinere ring.

6

Verplaats het bakpapier naar een ovenplaat en vlecht de inkepingen mooi in elkaar.

Vulling Galette:

1 een klont boter, 2 Sjalotten
7

Laat een klont boter smelten in een pan. Pel de sjalotten, snijd in repen en stoof aan.

4 el graanmosterd
8

Strijk de bodem van het deeg in met de graanmosterd. Schep de gestoofde sjalotten op de graanmosterd.

tijm, 300 g Pas de rouge
9

Snipper wat tijm fijn en strooi die over de sjalot. Snijd de kaas in plakken en verdeel ze over de sjalotten.

3 tomaten, zwarte peper, grof zout
10

Snijd de tomaten in plakken en leg de plakjes dakpansgewijs over de hele oppervlakte van de taart. Kruid de plakjes met peper en grof zout.

1 eierdooier, 1 scheutje melk
11

Kluts de dooier met de melk en strijk de gevlochten rand ermee in. Schuif de bakplaat 30 tot 40 minuten in de hete oven.

100 g veldsla, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn
12

Kuis en was de veldsla en sprenkel er wat olijfolie en een scheutje balsamicoazijn over en kruid met peper en zout.

1 snuifje gedroogde oregano
13

Schep de galette van de bakplaat op een groot plat bord en strooi er de oregano over. Werk de galette af met de veldsla.