Zuurdesemtoast met salade in ‘t groen en gerookte paling
Zuurdesemtoast met salade in ‘t groen en gerookte paling
Zuurdesemtoast met salade in ‘t groen en gerookte paling
Zuurdesemtoast met salade in ‘t groen en gerookte paling
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Zuurdesembrood
4 sneetjes
Olijfolie
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
Platte peterselie
Marjolein
Dragon
Munt
Zuring
Bieslook
Peper
Zout
Mayonaise
2 el
Mosterd
1 el
Citroenen
0,25
Gerookte paling
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 eieren
1
Zet een pot met water op het vuur en kook de eieren hard in 8 à 9 minuten.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
2
Leg de sneden zuurdesembrood op een ovenplaat en wrijf ze aan beide kanten in met olijfolie. Rooster het brood goudbruin in de oven.
1 Sjalotten, Rode wijnazijn
3
Snijd de sjalot in ringen en laat ze marineren in een scheut rode wijnazijn.
4
Giet de eieren af en laat ze afkoelen onder koud stromend water.
platte peterselie, marjolein, dragon, Munt, zuring, Bieslook, olijfolie, Rode wijnazijn, peper, zout
5
Pluk de blaadjes van de peterselie, de marjolein, de dragon, de munt en de zuring. Snijd de bieslook fijn. Spoel de kruidenmengeling onder koud water en laat even uitlekken. Breng daarna op smaak met een scheutje olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.
2 el mayonaise, 1 el mosterd, 0,25 citroenen, peper, zout
6
Pel de eieren en plet ze met een vork. Meng er de mayonaise en de mosterd onder. Breng de eiersalade op smaak met peper, zout en het citroensap.
4 gerookte paling
7
Snijd de gerookte paling in kleinere stukken.
8
Serveer de toast met een laag eiersla en schik er stukjes gerookte paling op. Presenteer er de groene kruidenmengeling en de gemarineerde sjalotjes bij. Smakelijk!
4 eieren
1
Zet een pot met water op het vuur en kook de eieren hard in 8 à 9 minuten.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
2
Leg de sneden zuurdesembrood op een ovenplaat en wrijf ze aan beide kanten in met olijfolie. Rooster het brood goudbruin in de oven.
1 Sjalotten, Rode wijnazijn
3
Snijd de sjalot in ringen en laat ze marineren in een scheut rode wijnazijn.
4
Giet de eieren af en laat ze afkoelen onder koud stromend water.
platte peterselie, marjolein, dragon, Munt, zuring, Bieslook, olijfolie, Rode wijnazijn, peper, zout
5
Pluk de blaadjes van de peterselie, de marjolein, de dragon, de munt en de zuring. Snijd de bieslook fijn. Spoel de kruidenmengeling onder koud water en laat even uitlekken. Breng daarna op smaak met een scheutje olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.
2 el mayonaise, 1 el mosterd, 0,25 citroenen, peper, zout
6
Pel de eieren en plet ze met een vork. Meng er de mayonaise en de mosterd onder. Breng de eiersalade op smaak met peper, zout en het citroensap.
4 gerookte paling
7
Snijd de gerookte paling in kleinere stukken.
8
Serveer de toast met een laag eiersla en schik er stukjes gerookte paling op. Presenteer er de groene kruidenmengeling en de gemarineerde sjalotjes bij. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Eieren
4
Zuurdesembrood
4 sneetjes
Olijfolie
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
Platte peterselie
Marjolein
Dragon
Munt
Zuring
Bieslook
Peper
Zout
Mayonaise
2 el
Mosterd
1 el
Citroenen
0,25
Gerookte paling
4
Zuurdesemtoast met salade in ‘t groen en gerookte paling
Paling in’t groen is een oeroud recept waar Jeroen een Dagelijkse kost-twist aan geeft. Deze toast is een volwaardige lunch op basis van krokant geroosterde zuurdesemtoast met verse eiersalade, gerookte palingfilet en natuurlijk een salade van verse groene kruiden.Instructies
4 eieren
1
Zet een pot met water op het vuur en kook de eieren hard in 8 à 9 minuten.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
2
Leg de sneden zuurdesembrood op een ovenplaat en wrijf ze aan beide kanten in met olijfolie. Rooster het brood goudbruin in de oven.
1 Sjalotten, Rode wijnazijn
3
Snijd de sjalot in ringen en laat ze marineren in een scheut rode wijnazijn.
4
Giet de eieren af en laat ze afkoelen onder koud stromend water.
platte peterselie, marjolein, dragon, Munt, zuring, Bieslook, olijfolie, Rode wijnazijn, peper, zout
5
Pluk de blaadjes van de peterselie, de marjolein, de dragon, de munt en de zuring. Snijd de bieslook fijn. Spoel de kruidenmengeling onder koud water en laat even uitlekken. Breng daarna op smaak met een scheutje olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.
2 el mayonaise, 1 el mosterd, 0,25 citroenen, peper, zout
6
Pel de eieren en plet ze met een vork. Meng er de mayonaise en de mosterd onder. Breng de eiersalade op smaak met peper, zout en het citroensap.
4 gerookte paling
7
Snijd de gerookte paling in kleinere stukken.
8
Serveer de toast met een laag eiersla en schik er stukjes gerookte paling op. Presenteer er de groene kruidenmengeling en de gemarineerde sjalotjes bij. Smakelijk!