Instructies
4 personen
4 eieren
1
Zet een pot met water op het vuur en kook de eieren hard in 8 à 9 minuten.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
2
Leg de sneden zuurdesembrood op een ovenplaat en wrijf ze aan beide kanten in met olijfolie. Rooster het brood goudbruin in de oven.
1 Sjalotten, Rode wijnazijn
3
Snijd de sjalot in ringen en laat ze marineren in een scheut rode wijnazijn.
4
Giet de eieren af en laat ze afkoelen onder koud stromend water.
platte peterselie, marjolein, dragon, Munt, zuring, Bieslook, olijfolie, Rode wijnazijn, peper, zout
5
Pluk de blaadjes van de peterselie, de marjolein, de dragon, de munt en de zuring. Snijd de bieslook fijn. Spoel de kruidenmengeling onder koud water en laat even uitlekken. Breng daarna op smaak met een scheutje olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.
2 el mayonaise, 1 el mosterd, 0,25 citroenen, peper, zout
6
Pel de eieren en plet ze met een vork. Meng er de mayonaise en de mosterd onder. Breng de eiersalade op smaak met peper, zout en het citroensap.
4 gerookte paling
7
Snijd de gerookte paling in kleinere stukken.
8