dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chili con carne met zenuwstuk en cornbread (thumbnail)Chili con carne met zenuwstuk en cornbread

Chili con carne met zenuwstuk en cornbread

45m
23
-
2.1K
Recepten

Chili con carne met zenuwstuk en cornbread

Dit is chili con carne 2.0. Jeroen zet zenuwstuk op het menu. Dat is het vlees uit de schouder van het rund, en ideaal om stoofgerechten mee te bereiden. Wanneer je werkt met dit stukje rundsvlees kies je voor pure ambacht en topkwaliteit, en dat proef je natuurlijk in het eindresultaat. Een chili con carne zoals deze heb je nog niet vaak gegeten
Chili con carne met zenuwstuk en cornbread (thumbnail)Chili con carne met zenuwstuk en cornbread

Chili con carne met zenuwstuk en cornbread

45m
23
-
2.1K
Recepten

Chili con carne met zenuwstuk en cornbread

Dit is chili con carne 2.0. Jeroen zet zenuwstuk op het menu. Dat is het vlees uit de schouder van het rund, en ideaal om stoofgerechten mee te bereiden. Wanneer je werkt met dit stukje rundsvlees kies je voor pure ambacht en topkwaliteit, en dat proef je natuurlijk in het eindresultaat. Een chili con carne zoals deze heb je nog niet vaak gegeten
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Rundsvlees van de schouder
1.000 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Selder
4 stengels
Wortels
3
Rode chilipepers
0,5
Tomatenpuree
70 g
Komijn
2 snuifjes
Kaneelstokje
1
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Laurier
3 blaadjes
Rode bonen
2 blik
Rode wijn
0,2 l
Tomatenstukjes
2 blikken
Tijm
Polenta
130 g
Bloem
130 g
Kristalsuiker
100 g
Bakpoeder
2 tl
Karnemelk
230 ml
Eieren
2
Cayennepeper
1 snuifje
Koriander
1 takje

Benodigdheden

Een stoofpot, een dunschiller, een ovenschaal, een keukenmachine met deeghaak

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
1.000 g rundsvlees van de schouder
2
Snijd het vlees eerst in plakken en vervolgens in kleine stukjes.
3
Smelt een klont boter in een pan en korst de stukken vlees.
TIPLeg de pan niet bomvol, maar bak in twee of drie keer. Anders koelt de boter te snel af en bakt je vlees niet mooi bruin.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Verhit een scheut olie in een grote stoofpot. Pel de ui en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de hete olie.
4 stengels selder, 3 Wortels
5
Maak de wortelen en selder schoon, snijd ze fijn en voeg toe.
0,5 rode chilipepers
6
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe
TIPHeb je geen verse chilipeper? Je kan ook een gedroogde chilipeper of chilipoeder gebruiken.
70 g Tomatenpuree
7
Roer de tomatenpuree onder de groenten en laat meestoven.
1 snuifje komijn, 1 kaneelstokje, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 3 blaadjes laurier
8
Kruid met komijn, een kaneelstok, gerookt paprikapoeder en laurier.
1 blik rode bonen
9
Voeg het eerste blik rode bonen toe, gevolgd door de stukjes gebakken vlees.
0,2 l rode wijn
10
Voeg een scheut rode wijn en breng het geheel zachtjes aan de kook.
2 blikken tomatenstukjes, tijm
11
Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout en tijm.
12
Zet het deksel op de stoofpot en zet 2 uur in de oven op 170°C, tot het vlees gaar en zacht is.

Het cornbread

130 g polenta, 130 g bloem, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder
13
Maak intussen vers maisbrood. Meng de polenta met de bloem, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.
230 ml karnemelk, 2 eieren
14
Zet de machine aan, voeg de karnemelk en de eieren toe, en laat draaien tot je een glad deeg hebt.
15
Vet een ovenschaal in met wat olie en stort het beslag in de ovenschaal. Verdeel gelijkmatig.
16
Zet het cornbread 45 minuten mee in de oven op 170°C.
17
Haal het cornbread uit de oven, laat even afkoelen en haal het uit de vorm.

De afwerking

1 blik rode bonen
18
Haal de chili con carne uit de oven en doe er nog een blikje rode bonen bij.
1 snuifje komijn, 1 snuifje cayennepeper
19
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout, gerookt paprikapoeder, een snuif komijn en/of nog wat cayennepeper.
1 takje koriander
20
Schep de chili op een bord en werk af met een takje verse koriander. Serveer er een stuk vers gebakken cornbread bij.
1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
2
Snijd het vlees eerst in plakken en vervolgens in kleine stukjes.

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
1.000 g rundsvlees van de schouder
2
Snijd het vlees eerst in plakken en vervolgens in kleine stukjes.
3
Smelt een klont boter in een pan en korst de stukken vlees.
TIPLeg de pan niet bomvol, maar bak in twee of drie keer. Anders koelt de boter te snel af en bakt je vlees niet mooi bruin.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Verhit een scheut olie in een grote stoofpot. Pel de ui en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de hete olie.
4 stengels selder, 3 Wortels
5
Maak de wortelen en selder schoon, snijd ze fijn en voeg toe.
0,5 rode chilipepers
6
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe
TIPHeb je geen verse chilipeper? Je kan ook een gedroogde chilipeper of chilipoeder gebruiken.
70 g Tomatenpuree
7
Roer de tomatenpuree onder de groenten en laat meestoven.
1 snuifje komijn, 1 kaneelstokje, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 3 blaadjes laurier
8
Kruid met komijn, een kaneelstok, gerookt paprikapoeder en laurier.
1 blik rode bonen
9
Voeg het eerste blik rode bonen toe, gevolgd door de stukjes gebakken vlees.
0,2 l rode wijn
10
Voeg een scheut rode wijn en breng het geheel zachtjes aan de kook.
2 blikken tomatenstukjes, tijm
11
Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout en tijm.
12
Zet het deksel op de stoofpot en zet 2 uur in de oven op 170°C, tot het vlees gaar en zacht is.

Het cornbread

130 g polenta, 130 g bloem, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder
13
Maak intussen vers maisbrood. Meng de polenta met de bloem, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.
230 ml karnemelk, 2 eieren
14
Zet de machine aan, voeg de karnemelk en de eieren toe, en laat draaien tot je een glad deeg hebt.
15
Vet een ovenschaal in met wat olie en stort het beslag in de ovenschaal. Verdeel gelijkmatig.
16
Zet het cornbread 45 minuten mee in de oven op 170°C.
17
Haal het cornbread uit de oven, laat even afkoelen en haal het uit de vorm.

De afwerking

1 blik rode bonen
18
Haal de chili con carne uit de oven en doe er nog een blikje rode bonen bij.
1 snuifje komijn, 1 snuifje cayennepeper
19
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout, gerookt paprikapoeder, een snuif komijn en/of nog wat cayennepeper.
1 takje koriander
20
Schep de chili op een bord en werk af met een takje verse koriander. Serveer er een stuk vers gebakken cornbread bij.
1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
2
Snijd het vlees eerst in plakken en vervolgens in kleine stukjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chili con carne met zenuwstuk en cornbread (thumbnail)Chili con carne met zenuwstuk en cornbread
4 personen
45m
Ingrediënten
Rundsvlees van de schouder
1.000 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Selder
4 stengels
Wortels
3
Rode chilipepers
0,5
Tomatenpuree
70 g
Komijn
2 snuifjes
Kaneelstokje
1
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Laurier
3 blaadjes
Rode bonen
2 blik
Rode wijn
0,2 l
Tomatenstukjes
2 blikken
Tijm
Polenta
130 g
Bloem
130 g
Kristalsuiker
100 g
Bakpoeder
2 tl
Karnemelk
230 ml
Eieren
2
Cayennepeper
1 snuifje
Koriander
1 takje

Chili con carne met zenuwstuk en cornbread

Dit is chili con carne 2.0. Jeroen zet zenuwstuk op het menu. Dat is het vlees uit de schouder van het rund, en ideaal om stoofgerechten mee te bereiden. Wanneer je werkt met dit stukje rundsvlees kies je voor pure ambacht en topkwaliteit, en dat proef je natuurlijk in het eindresultaat. Een chili con carne zoals deze heb je nog niet vaak gegeten
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
1.000 g rundsvlees van de schouder
2
Snijd het vlees eerst in plakken en vervolgens in kleine stukjes.
3
Smelt een klont boter in een pan en korst de stukken vlees.
TIPLeg de pan niet bomvol, maar bak in twee of drie keer. Anders koelt de boter te snel af en bakt je vlees niet mooi bruin.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Verhit een scheut olie in een grote stoofpot. Pel de ui en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de hete olie.
4 stengels selder, 3 Wortels
5
Maak de wortelen en selder schoon, snijd ze fijn en voeg toe.
0,5 rode chilipepers
6
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe
TIPHeb je geen verse chilipeper? Je kan ook een gedroogde chilipeper of chilipoeder gebruiken.
70 g Tomatenpuree
7
Roer de tomatenpuree onder de groenten en laat meestoven.
1 snuifje komijn, 1 kaneelstokje, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 3 blaadjes laurier
8
Kruid met komijn, een kaneelstok, gerookt paprikapoeder en laurier.
1 blik rode bonen
9
Voeg het eerste blik rode bonen toe, gevolgd door de stukjes gebakken vlees.
0,2 l rode wijn
10
Voeg een scheut rode wijn en breng het geheel zachtjes aan de kook.
2 blikken tomatenstukjes, tijm
11
Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout en tijm.
12
Zet het deksel op de stoofpot en zet 2 uur in de oven op 170°C, tot het vlees gaar en zacht is.

Het cornbread

130 g polenta, 130 g bloem, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder
13
Maak intussen vers maisbrood. Meng de polenta met de bloem, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.
230 ml karnemelk, 2 eieren
14
Zet de machine aan, voeg de karnemelk en de eieren toe, en laat draaien tot je een glad deeg hebt.
15
Vet een ovenschaal in met wat olie en stort het beslag in de ovenschaal. Verdeel gelijkmatig.
16
Zet het cornbread 45 minuten mee in de oven op 170°C.
17
Haal het cornbread uit de oven, laat even afkoelen en haal het uit de vorm.

De afwerking

1 blik rode bonen
18
Haal de chili con carne uit de oven en doe er nog een blikje rode bonen bij.
1 snuifje komijn, 1 snuifje cayennepeper
19
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout, gerookt paprikapoeder, een snuif komijn en/of nog wat cayennepeper.
1 takje koriander
20
Schep de chili op een bord en werk af met een takje verse koriander. Serveer er een stuk vers gebakken cornbread bij.