Penne met aubergine en chorizo
Penne met aubergine en chorizo
Penne met aubergine en chorizo
Penne met aubergine en chorizo
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
2
Olijfolie
Peper
Zout
Chorizo
400 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Penne
500 g
Rode puntpaprika's
3
Balsamicoazijn
1 een flinke scheut
Zongedroogde tomaten
3 el
Tomatenpuree
1 el
Oregano
1 flinke snuif
Room
0,2 l
Pijnboompitten
30 g
Rucola
1 bosje
Parmezaanse kaas
100 g
Benodigdheden
Een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 aubergine
1
Schil de aubergines en snijd ze vervolgens in blokjes.
olijfolie, peper, zout
2
Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Bak er de blokjes aubergine in en breng ze verder op smaak met peper en zout.
400 g chorizo
3
Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in een ruime pan met olijfolie.
4
Haal de blokjes aubergine van het vuur als ze krokant gebakken zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
2 ajuinen
5
Pel en snijd de uien in slierten.
6
Haal de chorizo uit de pan en stoof de slierten ui aan in dezelfde pan.
1 teentje Look
7
Snijd een teentje look en laat meestoven met de ui.
500 g penne
8
Breng een ruime pot water aan de kook. Kook er de penne in gaar.
3 rode puntpaprika's
9
Snijd de toppen met de zaadlijsten uit de puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees vervolgens grof. Stoof de paprika mee aan met de rest van de groenten.
1 een flinke scheut balsamicoazijn
10
Blus de groenten met balsamicoazijn.
3 el Zongedroogde tomaten
11
Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en doe ze met de krokante blokjes aubergine toe aan de sudderende groenten.
1 el Tomatenpuree
12
Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken.
1 flinke snuif oregano, peper, zout
13
Doe er de gebakken chorizo en blus de saus met een scheutje water (of witte wijn). Breng het geheel verder op smaak met oregano, peper en zout.
0,2 l Room
14
Werk de saus af met een scheut room en laat 5 minuten pruttelen.
olijfolie, 30 g pijnboompitten
15
Zet een pannetje met een likje olijfolie op het vuur en rooster er de pijnboompitten in. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 bosje Rucola, 100 g Parmezaanse kaas
16
Schep de pasta in een bord en doe er wat van de saus over. Werk het bord af met enkele blaadjes rucola, de geroosterde pijnboompitten en enkele parmezaanschilfers.
2 aubergine
1
Schil de aubergines en snijd ze vervolgens in blokjes.
olijfolie, peper, zout
2
Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Bak er de blokjes aubergine in en breng ze verder op smaak met peper en zout.
400 g chorizo
3
Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in een ruime pan met olijfolie.
4
Haal de blokjes aubergine van het vuur als ze krokant gebakken zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
2 ajuinen
5
Pel en snijd de uien in slierten.
6
Haal de chorizo uit de pan en stoof de slierten ui aan in dezelfde pan.
1 teentje Look
7
Snijd een teentje look en laat meestoven met de ui.
500 g penne
8
Breng een ruime pot water aan de kook. Kook er de penne in gaar.
3 rode puntpaprika's
9
Snijd de toppen met de zaadlijsten uit de puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees vervolgens grof. Stoof de paprika mee aan met de rest van de groenten.
1 een flinke scheut balsamicoazijn
10
Blus de groenten met balsamicoazijn.
3 el Zongedroogde tomaten
11
Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en doe ze met de krokante blokjes aubergine toe aan de sudderende groenten.
1 el Tomatenpuree
12
Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken.
1 flinke snuif oregano, peper, zout
13
Doe er de gebakken chorizo en blus de saus met een scheutje water (of witte wijn). Breng het geheel verder op smaak met oregano, peper en zout.
0,2 l Room
14
Werk de saus af met een scheut room en laat 5 minuten pruttelen.
olijfolie, 30 g pijnboompitten
15
Zet een pannetje met een likje olijfolie op het vuur en rooster er de pijnboompitten in. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 bosje Rucola, 100 g Parmezaanse kaas
16
Schep de pasta in een bord en doe er wat van de saus over. Werk het bord af met enkele blaadjes rucola, de geroosterde pijnboompitten en enkele parmezaanschilfers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Aubergine
2
Olijfolie
Peper
Zout
Chorizo
400 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Penne
500 g
Rode puntpaprika's
3
Balsamicoazijn
1 een flinke scheut
Zongedroogde tomaten
3 el
Tomatenpuree
1 el
Oregano
1 flinke snuif
Room
0,2 l
Pijnboompitten
30 g
Rucola
1 bosje
Parmezaanse kaas
100 g
Penne met aubergine en chorizo
De Italiaanse keuken is volgens Georges de beste keuken die er is. Wij kunnen hem geen ongelijk geven. Vandaag op het menu een lekker bord romige pasta met chorizo en aubergine.Instructies
2 aubergine
1
Schil de aubergines en snijd ze vervolgens in blokjes.
olijfolie, peper, zout
2
Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Bak er de blokjes aubergine in en breng ze verder op smaak met peper en zout.
400 g chorizo
3
Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in een ruime pan met olijfolie.
4
Haal de blokjes aubergine van het vuur als ze krokant gebakken zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
2 ajuinen
5
Pel en snijd de uien in slierten.
6
Haal de chorizo uit de pan en stoof de slierten ui aan in dezelfde pan.
1 teentje Look
7
Snijd een teentje look en laat meestoven met de ui.
500 g penne
8
Breng een ruime pot water aan de kook. Kook er de penne in gaar.
3 rode puntpaprika's
9
Snijd de toppen met de zaadlijsten uit de puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees vervolgens grof. Stoof de paprika mee aan met de rest van de groenten.
1 een flinke scheut balsamicoazijn
10
Blus de groenten met balsamicoazijn.
3 el Zongedroogde tomaten
11
Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en doe ze met de krokante blokjes aubergine toe aan de sudderende groenten.
1 el Tomatenpuree
12
Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken.
1 flinke snuif oregano, peper, zout
13
Doe er de gebakken chorizo en blus de saus met een scheutje water (of witte wijn). Breng het geheel verder op smaak met oregano, peper en zout.
0,2 l Room
14
Werk de saus af met een scheut room en laat 5 minuten pruttelen.
olijfolie, 30 g pijnboompitten
15
Zet een pannetje met een likje olijfolie op het vuur en rooster er de pijnboompitten in. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 bosje Rucola, 100 g Parmezaanse kaas
16
Schep de pasta in een bord en doe er wat van de saus over. Werk het bord af met enkele blaadjes rucola, de geroosterde pijnboompitten en enkele parmezaanschilfers.