Instructies

4 personen
2 aubergine
1

Schil de aubergines en snijd ze vervolgens in blokjes.

olijfolie, peper, zout
2

Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Bak er de blokjes aubergine in en breng ze verder op smaak met peper en zout.

400 g chorizo
3

Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in een ruime pan met olijfolie.

4

Haal de blokjes aubergine van het vuur als ze krokant gebakken zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

2 ajuinen
5

Pel en snijd de uien in slierten.

6

Haal de chorizo uit de pan en stoof de slierten ui aan in dezelfde pan.

1 teentje Look
7

Snijd een teentje look en laat meestoven met de ui.

500 g penne
8

Breng een ruime pot water aan de kook. Kook er de penne in gaar.

3 rode puntpaprika's
9

Snijd de toppen met de zaadlijsten uit de puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees vervolgens grof. Stoof de paprika mee aan met de rest van de groenten.

1 een flinke scheut balsamicoazijn
10

Blus de groenten met balsamicoazijn.

3 el Zongedroogde tomaten
11

Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en doe ze met de krokante blokjes aubergine toe aan de sudderende groenten.

1 el Tomatenpuree
12

Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken.

1 flinke snuif oregano, peper, zout
13

Doe er de gebakken chorizo en blus de saus met een scheutje water (of witte wijn). Breng het geheel verder op smaak met oregano, peper en zout.

0,2 l Room
14

Werk de saus af met een scheut room en laat 5 minuten pruttelen.

olijfolie, 30 g pijnboompitten
15

Zet een pannetje met een likje olijfolie op het vuur en rooster er de pijnboompitten in. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.

1 bosje Rucola, 100 g Parmezaanse kaas
16

Schep de pasta in een bord en doe er wat van de saus over. Werk het bord af met enkele blaadjes rucola, de geroosterde pijnboompitten en enkele parmezaanschilfers.